Reply To: Equilibrium delavnica

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Equilibrium delavnica Reply To: Equilibrium delavnica

tadej pretner
Moderator

Nataša wrote: Na določeni stopnji predvidevam, da pride do prepustitve (Tadej bi najbrž temu rekel, da si ves čas v stanju praznine), ko se stvari dogajajo same po sebi (lahko tudi rečeš, da se prepustiš vodenju duše ali ‘zgodi se tvoja volja’), tisto, kar pa sledi, je izključno med človekom in bogom Smile

Ja, a ni tako enostavno. Eksaktno znanje, obveznosti, ki jih imamo (službene, zakonske …) ipd., se prenašajo in funkcionirajo na ravni pogojenega uma. Po drugi strani se ti zdi takrat, ko si v praznini, vse o.k., pa čeprav v lajfu ni vedno vse o.k. ZAto ne moreš preprosto ves čas viseti v praznini, ampak je treba kvaliteto nepogojenega prenesti v pogojeno realnost – s tem bom med drugim utrujal na equilibriumu 2.

Brezo wrote:

Nisem glih pristaš thete,

Tudi jaz ne. Iz preprostega razloga – pri theti gre za preprogramiranje; zamenjavo programa, za katerega tvoj POGOJENI UM oceni, da ni ustrezen, s programom, za katerega spet tvoj POGOJENI UM oceni, da je boljši. LAstna spontanost pa se medtem obrača v grobu.

Brezo wrote:
Kar se pa izkušenj tiče…zgleda da me učijo ponižnosti in bhakti joge-pot predanosti -to je pa včasih v nasprotju s tistim kar se govori na takih delavnicah…Je pa zanimivo da šele zdaj dobivam inforemacije po koščkih kaj vse je v ozadju tega…zato se pa jaz nimam za Kreatorja, ampak za so-Kreatorja…Hug

Stari, menim, da je ponižnost povsem neprimeren izraz, ki se je v takšnih kontekstih pojavil zaradi neustreznega prevajanja. V takšnem kontekstu nas prej zadržuje v identiteti žrtve, kot pa da bi nas usmerjal na wu wei, ki sem ga omenil v prejšnjem postu, na katerega se pravzaprav nanaša.

Lepo je če deliš