trebušni možgani
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › trebušni možgani
- This topic has 38 odgovorov, 10 glasov, and was last updated 10 years, 6 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
4. 6. 2010 ob 6:27 #3496zepoČlan
tadej pretner wrote:
Mimogrede – fiziološko so na področju pod drugo čakro t.i. trebušni možgani, ki uravnavajo izločanje psihoaktivnih snovi, kar seveda vpliva na razpoloženje. Utrjujejo pa spomine, povezane s čustvi. Druga čakra je čakra komunikacije, komunikacija pa poteka primarno na čustveni ravni.Malce sem bral tole debato. Abdominalni (trebušni možgani) se nahajajo v solarnem pleksusu Fiziološko. Če omenjamo fiziološko bližino druge čakre, se pri notranji -hrbtni stani medenice nahaja “sekralni pleksus”, ki je zadolžen za motoriko zadnjega dela stegen biceps femoris), spodnjega dela nog, stopal,stanje medenice, pa se mi zdi tudi za ejakulacijo pri moških . Tole bi bil sekralni pletež.Solarni pleksus pa imenujemo tudi trebušni možgani in je zadolžen za funkcioniranje v trebušni votlini, v prvi vsti za želodčno sluznico npr- izločanje količine žerlodčne kisline, črevesje itd…je pa seveda tretja čakra…In upliva na razpoloženje itd…seveda na izločanje adrenalina, pa če kar nekaj hormončkov zraven..Tudi sreče in strahu…Lepo boditeMatjažzepo 2010-06-04 06:29:53 4. 6. 2010 ob 8:27 #3497tadej pretnerModeratorzepo wrote:
Mimogrede – fiziološko so na področju pod drugo čakro t.i. trebušni možgani, ki uravnavajo izločanje psihoaktivnih snovi, kar seveda vpliva na razpoloženje. Utrjujejo pa spomine, povezane s čustvi. Druga čakra je čakra komunikacije, komunikacija pa poteka primarno na čustveni ravni.
Malce sem bral tole debato. Abdominalni (trebušni možgani) se nahajajo v solarnem pleksusu Fiziološko. Če omenjamo fiziološko bližino druge čakre, se pri notranji -hrbtni stani medenice nahaja “sekralni pleksus”, ki je zadolžen za motoriko zadnjega dela stegen biceps femoris), spodnjega dela nog, stopal,stanje medenice, pa se mi zdi tudi za ejakulacijo pri moških . Tole bi bil sekralni pletež.Solarni pleksus pa imenujemo tudi trebušni možgani in je zadolžen za funkcioniranje v trebušni votlini, v prvi vsti za želodčno sluznico npr- izločanje količine žerlodčne kisline, črevesje itd…je pa seveda tretja čakra…In upliva na razpoloženje itd…seveda na izločanje adrenalina, pa če kar nekaj hormončkov zraven..Tudi sreče in strahu…Lepo boditeMatjažPoanta debate je bila sicer drugje, ampak da se odzovem na tvojo potrebo po tem, da veš več in bolj natančno () – izraz trebušni možgani uporabljamo za živčni sistem, sestavljen iz enakih celic in receptorjev, kot možgani v glavi, gre pa za živčne celice, ki obdajajo požiralnik, želodec in črevesje. Ker je daleč največ teh celic okoli črevesja, poenostavljeno pravimo, da so trebušni možgani v conoi spodnjega dela trebuha.
4. 6. 2010 ob 8:56 #3499CicaČlanMalce sem bral tole debato. Abdominalni (trebušni možgani) se nahajajo v solarnem pleksusu Fiziološko. Če omenjamo fiziološko bližino druge čakre, se pri notranji -hrbtni stani medenice nahaja “sekralni pleksus”, ki je zadolžen za motoriko zadnjega dela stegen biceps femoris), spodnjega dela nog, stopal,stanje medenice, pa se mi zdi tudi za ejakulacijo pri moških . Tole bi bil sekralni pletež.[/QUOTE]
Zepo
a lahko prosim še kej več napišeš o sekralnem pleksusu…
Hvala
4. 6. 2010 ob 11:41 #3501tadej pretnerModeratorCica wrote:
Zepoa lahko prosim še kej več napišeš o sekralnem pleksusu…
Hvala
Pravzaprav bi bilo zanimivo narediti primerjalno “študijo” med področji telesa, ki jih s svojimi živčnimi vlakni pokrivajo posamezni pleksusi in področji, ki jih pripisujemo posameznim čakram. Če bo kdo takšno primerjalno študijo našel kje na netu oziroma ve za kvalitetno literaturo, ki se ukvarja s tem, me zanima.
4. 6. 2010 ob 14:03 #3504mojkaParticipant4. 6. 2010 ob 14:57 #3507tadej pretnerModeratormojka wrote: komaj čakam, da vidim kaj si “naumil”, Tadej!
v katerem jeziku pa se reče sekralni? namigujete na sekret, gospod Z ?Ah, nič nisem naumil in o živčevju in teh zadevah nimam kakšnega briljantnega znanja, tako, da bi bil zelo vesel, če v tejle temi “pomaga” kdo, ki je z ortodoksno medicino malo bolj na ti. Problem je namreč o tem, da informacije o trebušnih možganih in živčevju nisem “nabiral” iz kakšnih medicinskih knjig, ampak iz člankov ipd. (Delo, razne revije …). Zepu sem repliciral zato, ker mislim, da se moti – torej, kolikor jaz vem, gre pri trebušnih možganih za, po sestavi, enake živčne celice, kot so v možganih, v pleksusih (skupih živčnih vlaken) pa je po mojem njihova sestava drugačna, tako, da v povezavi s pleksusi o možganih ne moremo govoriti. Dejstvo pa je, da potekajo iz teh pleksusov živčne povezave v različne dele telesa in lokacije teh pleksusov funkcionalno bolj ali manj ustrezajo nekaterim čakram – te čakre pa naj bi potem oplajale z energijo dele telesa, ki so adekvatni pokritju z živčnimi vlakni iz posameznega pleksusa. Ampak za vse tole ne bi dal roke v ogenj, zato sprašujem, če je kdo kje naletel na resno primerjavo.
4. 6. 2010 ob 14:59 #3508PrimaČlan -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.