Reply To: duša

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast duša Reply To: duša

hektor
Participant

snowcat :) wrote:

Ok, kaj zdaj vse to ima veze s pojmom primordialna krivda- Gre za sloj, nastal s specifično nevronsko povezavo takrat, ko se ločimo od celote (ko se sebe zavedaš kot individualnega bitja). ?? Hm. Sumim, da ni tako, kot je Tadej omenil. Torej, da se ne gre za primordialno krivdo ampak za umik v smislu ,,moje,, trenutne teorije o minimalni porabi energije kot vodilnega in dejansko pravila, ki velja v vseh sistemih na vseh ravneh. Zgodilo se je to samo posebej in jaz sem to samo opazovala, da se to dogaja. Zraven pa je bila emotivna bolečina. Iz tega jaz domnevam, da ta bolečina je oznanila, da je prišlo do spremembe iz enega homeostatičnega stanja v neko drugo homeostazo, ki pa je v energetsko ,,nižjem,, stanju. Ego je sebeobramni sistem, ki se takoj v takem primeru aktivira iz prisotnega latentnega stanja v aktivno. Nastanejo strukture itd itd itd itd….

Torej, po moje, se ne gre za reakcijo na ločitev od celote, ampak na interakcijo v 3D svetu (triniti – beri – simbioza telo, duh, duša).

snowcat

Kolk kompliciran. A z ločenjem od celote mislš takrat, ko nam začne delat mental? Zakaj bi blo pa to povezan s kakšno krivdo?

Lepo je če deliš