Reply To: Vzrok in posledica

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Vzrok in posledica Reply To: Vzrok in posledica

snowcat :)
Participant

Resnic je toliko, koliko je živih bitji. Ta resnica je preko izkušnje pri vsakem individualnem bitju posebej. Muji, Osho, … kaj ciljajo ? Ciljajo na osebno izkušnjo spremembe. Vse meditacije, prakse itd ciljajo k doživetju, zaznanju, zavedanju spremembe na osebni individualni ravni vsakega posameznega živega bitja. Recimo ,,I am,, je tak krasen primer male smrti. Bitje gleda znoter sebe, fokus je na znoter, … vse se nekako ustavi, …. Kar na enkrat tisto zelo pomembno ni pomembno, …… tisto takoj ni več takoj, lahko počaka, … tisto planirano delovanje, ki ni izvedeno in svet se lih tako vrti naprej…. tista zaželjena povratna informacija od zunaj nima več posluha/potrebe znoter, …. Dejansko nastane vprašanje (prej ali slej) ,, kaj zdaj, saj mene ni ?,,

Imamo prašička v žitu. Ta prašiček se valja, žere, spi, žere, se valja, … sploh ne pride blizu vprašanja ,,zakaj sem prase in od kod to žito ?,, Zelo spomni na opis Eve in Adama v raju, ne da ? Pa en da pride ne_vem od kje ogenj in vse žito zgori…. Ljudje investirajo ogromno energije do tega, da vejo. Za ki pa se gre dejansko ? Za neskončno polje zlatega žita….

Pa imamo tega Budha možakarja. Prašiček v žitu, ma ne, da on se odloči, da to ni to in da malo pogleda okrog. Potem se loti gruntati na lastni koži, kako to vse gre, da ni več ponovnih rojstev, trpljenja in smrti. Vipasana je nasvet za pot. Pa ,,saj imamo medicino, jaz pa bi rad malo manifestacije, recimo zlato urico s vodometom,, …. Na lastni koži človek spozna, da je kreator in da plača račun….. se loti investirati ogromno energije do tega, da ne plača….. Za ki pa se gre dejansko ? Za neskončno polje zlatega žita ….

snowcat

Lepo je če deliš