Reply To: Prepustiti se Življenju
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Prepustiti se Življenju › Reply To: Prepustiti se Življenju
Nataša wrote:
Bedarija če mene vprašaš. Otroci bojo izbirali drugačno realnost kot jo mi. Svet se lahko spremeni v trenutku.
Ne vem sicer, kakšne realnosti bodo izbirali naši otroci, samo glede na vse trenutno dogajanje okrog njih se bojim, da ne preveč konstruktivne …
ozelot wrote:
Dandanes starši peljejo svoje najstniške potomce na žur in jih potem grejo iskat. Ma kwa??!! Večino žura se dogaja na poti četudi je štop kao potencialno nevaren je pa tudi zelo zabaven. Pač mulca naučiš naj živi stran od strahu in previdnosti in naj živi v zaupanju v življenje ne pa da se obremenjuje z previdnotnimi ukrepi. Sej vse pa tud ne boji posilili vozniki mende.
Moja sta sicer še premajhna za žure, hodita pa v šolo in na treninge. Do šole imata približno 800 metrov, do treninga pa kakšnih 600. Druge otroke, ki živijo na takšni ali še manjši razdalji do šole, starši zelo pogosto pripeljejo, jaz pa tega nočem, zato doma kar naprej poslušam, da kakšna sem, kaj vse drugi starši naredijo za svoje otroke itd itd. Res že čisto noro. Ravno včeraj so tamlajšega pripeljali eni drugi starši s treninga, ki so mu to sami ponudili, ker je seveda tak revež, da mora peš. Rekel je, da je ta njegov sošolec prosil starše, da bi rad hodil sam domov, pa čisto na vsak trening pridejo po njega, živi pa ene 300 metrov od šole. Al pa z raznimi nalogami … starši dobesedno sedijo skupaj z otroci in se učijo z njimi. Seveda sta tudi moja dva probala, ker sta to slišala od drugih, ampak njet, tukaj se pa ne dam. Pa kaj vse jih v šoli naučijo o njihovih pravicah, kar je seveda po eni strani ok, ampak kaj, ko se pri dolžnostih velikokrat zatakne.
Jaz osebno nimam prav veliko zaupanja, da bi lahko generacija, ki prihaja, karkoli spremenila, ker se večini od njih tudi približno ne sanja več, kaj je življenje, kaj je narava, kaj so odnosi in še kaj drugega. In tudi če poslušaš ljudi, ki zaposlujejo današnjo mladino, pravijo, da imajo ogromne težave z njimi, ker kar naprej visijo na telefonih, pošiljajo sporočila, manjka jim idej, zagona in elena, tej, ki prihajajo, pa so najbrž še slabši. Tako da najbrž nas bodo v spremembo silile kar razne zemeljske kataklizme.
pa najbolje jim dati polštar čes gobček in jim narediti uslugo …ne da ?
drugi temu bodo rekli umor….ma še kaj ….
s.