Reply To: kdo/kaj je boljši/boljše

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast kdo/kaj je boljši/boljše Reply To: kdo/kaj je boljši/boljše

zepo
Član

_alesh_ wrote:

Mene pa zanima, kakšna je razlika, reikist in bioterapevt ter kateri je boljši?

Tole sem nekje izbrskal iz arhiva – se bi kar strinjal z Tadejem, da je reiki ena od bioterapevtskih tehnik. Bi pa dodal le to, da je reiki, ki se večinoma izvaja pri nas, povsem pasivna oblika, ki nima z izvornim reikijem kaj dosti povezave. Reiki je precej močnejša tehnika, kot jo tule poznamo in seže mnogo globlje, kot na simptome.
Pa nekdo je napisal, če delaš s srcem…itd. Sam niti slučajno ne verjamem v nobeno zdraviteljsko metodo, kjer srce ni nujno potreben element in ljubezen “motor” pomoči sebi ali nekomu drugemu. V reikiju samem je mnogo elementov, ne le risanje simbolov, kanalizacija in polaganje rok. Gre za povsem različno frekventno energijsko delovanje, ki ga lahko uravnavaš po potrebi. Temu sem sam dal naziv- Aktivni reiki. Mimogrede- v starih reiki tehnikah obstajajo ene dve, kjer gre ravno za ozaveščanje določenih negativnih vzorcev itd…In te izvirajo od začetka prejšnjega stoletja. Pa psihologija je bila tedaj malce bolj tako…Katera tehnika je boljša ? Kdo bi vedel, sam nekako mislim, da theta healing v določeni obliki presega druge, kar pa ne pomeni, da bi to moralo tako biti. Gre tudi za to, kaj in koliko česa vložiš v določeno delo glede samopomoči in pomoči.

Lepo boditeHeart

Matjaž

Lepo je če deliš