Reply To: kako stopiti ''bližje k sebi''
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › kako stopiti ''bližje k sebi'' › Reply To: kako stopiti ''bližje k sebi''
ozelot wrote: Koneckoncev kuha lahko vsaka mona.
enkrat… eno jesensko soboto, že neki let nazaj…
me zutri ob ene 9h pokliče ena punca…
(bom napisal samo pointe, ki bi jih rad povedal)
-med drugim pove, da se je pravkar zbudila… pa kaj je sanjala… in kako prijetno jutro je videti tko iz postelje skozi okno… tako sveže. (bilo je hladno in megleno…)
in jes si mislim… jao jao… do 9h je spala… (jaz pa sem tisti dan bil že 2 uri na kufetkih… pokadil 10 cigaret, prelistal novice in čist zna bit, tut kej pizdil čez politiko ali proizvajal kej podobno pametnega v temu primerni družbi)
-in da bo počasi ustala, naredila jogo in pol da bo šla mal na sprehod, nabrala kej rožic in pol naredila šopek… (jao jao… ker je vse počela umirjeno, počasi, sploh nisem dvomil, da bo ta šopek narejen točno do ene poldneva… in itaq čez 2 dni za na kompost. res produktiven lajf, sem si mislil… jaz pa… sem bil ob 12 h še kar na kofetkih, ki so takrat že dobili okus in temperaturo piva)
-in potem, da bo malo pospravljala in kuhala kosilo (jao jao… kot, da ne bi bilo hallo pizze ali kej hitrejšega)
da še mal skrajšam… do večera, ko sva se potem dobila, nisem jaz, pameten za druge, kot sem bil, uspel narediti nič drugega, kot celo popoldne saniral svojo jutranjo produktivnost.
če še skrajšam…
ob tej punci sem se naučil… (ali bolje rečeno… mi je pokazala, ker naučil se u bistvu nisem, glede na to, da tudi danes nisem naredil še prav nič, na kar bi bil lahko sam nase ponosen ali bil vesel),
da je tudi izdelava navadnega šopka en način izražanja sebe. tudi ples, pa čeprav sam, doma ob ogledalu, tudi izdelava kičastega nakita, ali če hočeš… tudi britje nog ali lakiranje nohtov.
definitivno, pa vse našteto vsaj ni nič manj pametno, kot moje početje, tudi opisano malo prej.
ali če hočeš… tudi branje nečesa, kar potem ne spraviš v življenje…
in ja… ob štrikanju…ali kuhanju… kar sicer res lahko počne vsaka mona… je lahko efekta tudi za razvoj zavesti veliko več, kot ob početju česa, kar sicer ne more vsaka mona… npr. zabavat zdolgočasenih kelnarc ali kako drugače nabijanja svoje samopomembnosti…
maj opinijon seweda… in ta punca mi je pokazala tudi, kako se pogleda drevo, da vidiš, kako pleše…
mah… sej rajš neham, da je ne bom začel še pogrešat …kar bi bilo tudi manj produktivno ali pametno, kot kej skuhat
no… kle sem sicer izpustil dejstvo, da ne poznam nobenega možnega dejanja, ki ne bi bilo tudi nujni del procesa osebnega duhovnega razvoja in zato…
ja, tudi kuhanje je. razen seweda, če nisi taka mona, kot znam biti jaz