Reply To: Veganstvo, vegetarijanstvo,..

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana Veganstvo, vegetarijanstvo,.. Reply To: Veganstvo, vegetarijanstvo,..

ana11
Član

strelka, verjetno je to odvisno od tega, kako hude težave s presnovo imaš.

pri meni je šlo takole: po rojstvu otroka se mi je zelo poslabšala presnova, hkrati sem postala zelo slabokrvna. Zdravnica mi je svetovala, naj se nekaj mesecev držim diete, ki jo sicer predpišejo ljudem operiranim za žolč. Rekla mi je, da se mi bo v nekaj mesecih presnova izboljšala. Ampak ko nekaj mesecev nisem jedla mesa, mi je meso začelo smrdeti, prav tako mi niso več pasali ostali živalski proizvodi. In tako sem čisto “nehote” postala veganka. S prehrano se nisem kaj dosti ukvarjala, dokler mi niso na službenem zdravniškem pregledu povedali, da imam premalo železa. Ko je zdravnica izvedela, da ne jem mesa, je pregledala celoten hemogram in B12. In sem naredila tipično napako: zapičila sem se samo v B12 in kako ga čimveč konzumirati. Čeprav mi je zdaj kristalno jasno, da je problem isti kot na začetku: nezadostna absorbcija hranilnih stvari.
Se mi zdi, da sem tipičen primer, kako ni dobro postati vegetarijanec ali vegan. Se je vseeno dobro malo pozanimat :-)
Lepo je če deliš