JING in jin / jang energija
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › JING in jin / jang energija
- This topic has 80 odgovorov, 12 glasov, and was last updated 10 years, 2 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
17. 3. 2010 ob 16:51 #1830KarlaČlan
Živijo!
Moj kolega ima probleme z jin – žensko energijo (premalo), zaradi česar ima tudi precej oslabljen pretok energije v telesu in posledično tudi zdravstvene težave. Ali mi lahko kdo svetuje, kako naj se spopade s tem oz. katere vzorce mora transformirat, kje naj začne delat na sebi? Je pa – kar zadeva duhovnost – na popolnem začetku poti, ampak je pripravljen delati.
Hvala za odgovor
17. 3. 2010 ob 21:00 #1838tadej pretnerModeratorKarla wrote: Živijo!
Moj kolega ima probleme z jin – žensko energijo (premalo), zaradi česar ima tudi precej oslabljen pretok energije v telesu in posledično tudi zdravstvene težave. Ali mi lahko kdo svetuje, kako naj se spopade s tem oz. katere vzorce mora transformirat, kje naj začne delat na sebi? Je pa – kar zadeva duhovnost – na popolnem začetku poti, ampak je pripravljen delati.
Hvala za odgovor
Lohka neki dodatno pojasniš, da bo jasno, kaj razumeš pod pomanjkanjem jin energije – ali dedec deluje zgolj razumsko, ali morda svoja čustva izraža na agresiven način?
17. 3. 2010 ob 21:34 #1841KarlaČlanAha, seveda…
saj to ni bila moja diagnoza, je bil pri izkušenem bioterapevtu. Dela vse z razumom, ima načela, od katerih ne odstopa, pravila itd., vse, kar si zada, izpolni, pa naj bo cena še tako visoka (in že dobiva izstavljene račune od zgoraj – hude glavobole, bolečine v vratu ipd.), v odnosu do žensk je čist kul, vsaj na zunaj, in menim, da niti z izražanjem čustev nima kakšnih večjih problemov, razen, da jih ima (vsaj za moje pojme) pošlihtane v fasciklih
Tudi jaz tega pomanjkanja jina ne razumem najbolj in mu nisem znala razložit, kako naj se loti tega. Ker je prijazen, dokaj topel in čuteč, razgledan in izobražen, skratka, ne bi človek pričakoval, da nima pošlihtanega odnosa (podzavestnega najbrž) do nežnejšega spola.
18. 3. 2010 ob 6:55 #1843zepoČlanKarla wrote: Aha, seveda…
saj to ni bila moja diagnoza, je bil pri izkušenem bioterapevtu. Dela vse z razumom, ima načela, od katerih ne odstopa, pravila itd., vse, kar si zada, izpolni, pa naj bo cena še tako visoka (in že dobiva izstavljene račune od zgoraj – hude glavobole, bolečine v vratu ipd.), v odnosu do žensk je čist kul, vsaj na zunaj, in menim, da niti z izražanjem čustev nima kakšnih večjih problemov, razen, da jih ima (vsaj za moje pojme) pošlihtane v fasciklih
Tudi jaz tega pomanjkanja jina ne razumem najbolj in mu nisem znala razložit, kako naj se loti tega. Ker je prijazen, dokaj topel in čuteč, razgledan in izobražen, skratka, ne bi človek pričakoval, da nima pošlihtanega odnosa (podzavestnega najbrž) do nežnejšega spola.
Lepo pozdravljena Karla. Nekaj me zanima- kako to da mu ta bioterapevt ne more pomagati ?
Pa mimogrede- včasih ni najbolje govoriti o pomanjkanju določene energije, morda je bolje, če bi rekla, da ima moški princip bolj izražen. To je povsem enostavni obrambni mehanizem. Kaj on kaže do žensk na zunaj in kaj se dogaja v njem, je pa drugo vprašanje. Mnogo ljudi se zaradi določenih globokih prepričanj (pridobljenih) izrazijo v eni smeri, ker se drugo bojijo dati na plan. Pri takih stanjih je večinoma prisotna kakšna težava z hrbtenico, držo itd…Če bi to bilo to, bi pač moral spremeniti prepričanja in malce dati ven še vsa tista čustva, ki mu povzročajo notranje konflikte. Pa tudi z redno polarizacijo in dodajanjem negativne energije ter končno harmonizacijo se na energijskem nivoju lahko mnogo naredi. Samo to ( brez ozaveščanja) ni končna rešitev.Lepo bodiMatjaž18. 3. 2010 ob 9:13 #1847tadej pretnerModeratorKarla wrote: Aha, seveda…
Do neke mere imamo vsi probleme z jin energijo; tudi ženske. Po 12 letu smo namreč bolj ali manj čustveno mrtvi, saj pravzaprav novih vzorcev ne ustvarjamo več – do tega pride zato, ker v fazi odraščanja, ko hočemo delovati odraslo, delujemo razumsko in blokiramo čustveno energijo. Pri vsem skupaj ima pomembno vlogo temperament. Osebe “živahnega” temperamenta napetosti, ki so posledica blokirane čustvene energije do neke mere sproščajo (pizdijo …), pri tistih, z mirnejšim temperamentom pa se to še izraziteje kopiči v čustvenem telesu in vpliva na fizično zdravje. Takšne napetosti se da potegniti ven na dva načina – da potegnemo na plano posamezne vzorce, drugega za drugim, ali pa da v telo sistematično naselimo zavest. Na ta način se spontano uredi tudi polarnost.
Če je bioterapevt, pri katerem je dedec bil,res kolikor toliko izkušen, bi bilo normalno, da mu pokaže pot uravnavanja polarnosti, ne le da neravnotežje diagnosticira. Poanta bioterapije je ravno v tem, da klienta aktivno potegneš v proces ozdravitve.
Obstajajo sicer energijske finte za uravnavanje polarnosti, ki pa so bolj kot ne gasilske vaje – prava pot je gotovo integracija blokirane čustvene energije.18. 3. 2010 ob 9:34 #1849AmedeaČlan18. 3. 2010 ob 9:48 #1852KarlaČlan -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.