Epilepsija (in zdravilstvo)

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Epilepsija (in zdravilstvo)

Prikaz 1 prispevka (od skupno 20)
  • Avtor
    Prispevki
    glas
    Participant

Kaj je epilepsija?

(Foto: Dreamstime)

Epilepsija je ena izmed najpogostnejših nevroloških bolezni. Gre za bolezen,
    pri kateri se zaradi nenadne nepravilne dejavnosti možganskih celic (nevronov)
    pojavijo epileptični napadi. Ti se navzven kažejo na različne načine, odvisno
    od tega, kje v možganih je prišlo do nepravilne dejavnosti možganskih celic.
    Če se epileptični napad pojavi le enkrat, to še ne pomeni, da ima človek epilepsijo.
    Za epilepsijo je značilno, da se epileptični napadi ponavljajo.

Nastane zaradi pretirane
    vzdražnosti in sinhronizacije aktivnosti nekaterih delov možganov.
    Napadi so kratki, trajajo sekunde ali minute, kažejo se lahko na zelo
    različne načine.

Največkrat se prvič pojavi že v otroštvu ali
    puberteti, vendar lahko kadar koli v življenju. Simptomi in znaki se
    razlikujejo glede na tip epilepsije; večinoma bodo naslednji epileptični
    napadi pri eni osebi istega tipa kot napadi prej. Kar 5 % ljudi ima vsaj enkrat v življenju epileptični napad, pri 0,5 % se napadi ponavljajo.
    Epileptični napadi lahko poškodujejo možgane..
    … … …

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

glas
    Participant

Kako pa je s to motnjo v zdravilstvu??
    A pozna kdo kakšno metodo, ki se jo lahko uspešno uporabi v zdravljenju te psihične motnje?
    Oziroma; ima kdo izkušnje?
    Lahko lastne ali pa nasploh izkušnje zdravilcev, raznih metod,..?
    Kaj recimo svetovati osebi, ki jo zanima kako se naj sooči s tako motnjo?

Lepo je če deliš

tadej pretner
    Moderator

glas wrote: Kako pa je s to motnjo v zdravilstvu??
    A pozna kdo kakšno metodo, ki se jo lahko uspešno uporabi v zdravljenju te psihične motnje?
    Oziroma; ima kdo izkušnje?
    Lahko lastne ali pa nasploh izkušnje zdravilcev, raznih metod,..?
    Kaj recimo svetovati osebi, ki jo zanima kako se naj sooči s tako motnjo?

Neposrednih izkušenj s tem nimam, je pa dejstvo, da je epilepsija pogostokrat spremljevalni pojav kake druge motnje. Imel sem znanko, ki je imela nekaj epileptičnih napadov zaradi neke motnje v delovanju jeter, kolikor mi je znano, pa je nabor vzrokov za epilepsijo sila pester. Kakorkoli – filozofija zdravilstva je itak ta, da je za vsako zdravstveno težavo energijska motnja (ujeta energija v določenem življenjskem segmentu). Če se torej pri epilepsiji odločiš za procesiranje energije recimo s povezanim dihanjem in za vaje, ki te pozicionirajo v sedanji trenutek, ne mor’š zajebat.
    Lepo je če deliš
    glas
    Participant

Hvala za odziv Tadej!
    Super ideja! Tako bi se jaz s tem soočil.. samo ne vem če bi lahko taka oseba, ki nima nobene predhodne prakse dela na sebi, na tak način ustavila napad.. Verjetno nima pod nadzorom svojih telesnih procesov v tej meri, da bi bila zmožna zavestno že kaj spreminjati!? No morda je namen, da jih pridobi, samo to je dolga pot ali celo življensko delo.. Pa tudi tak napad se ponavadi zgodi nenadno in prevzame osebo s tako silo, da ne vem če bi povezano dihanje to kar tako lahko ustavilo.. Vsaj za nekega laika mislim..
    Verjetno oseba, ki je zmožna z povezanim dihanjem ta stanja nadzirat slej ko prej tudi pozdravi tako motnjo.. predvidevam tudi, da taka oseba, ki ima že tako zavestno moč nad procesi lastnega telesa, niti nima več opravka z takimi boleznimi..

VGLAVNEM: Za nasvet me je vprašala ena oseba, ki je imela hčerko nedavno diagnosticirano za epilepsijo..
    Sem ji rekel, da se lahko malo pozanimam..

Sicer nekih širših informacij nimam, le to:
    Pač oseba je pritekla do mene; “Sem slišala, s čem se ukvarjaš, moja hči ima, … … …”
    No potem ženska govori še naprej, da sta prej hodili k nekemu bioenergetiku, ki je bil pa res SUPER, samo zdaj po njemu se je pa ta epilepsija pojavila.. Smile
    Vglavnem začutil sem to klasično nesprejemanje odgovornosti za lastno zdravje in seveda odsotnost ideje za sprejemanje česa takega.. Toraj; doktor daj mi tableto, ki me pozdravi; ali bioenergetik daj napolni me z energijo za kak mesec .. Smile
    Nato sem jo malo v rokavičkah odvrnil od ideje, da bi ji jaz zdaj kar porihtal to..
    Ji dal par duhovnih informacij, ki jih jaz vem o tej bolezni in rekel, da se bom pozanimal še kaj več, kako se bi dalo s to boleznijo spoprijeti..

Tako, da če imate še kakršnokoli idejo, informacijo ali navdih, kako tako osebo uspešno napotiti na pot k zdravju …

Ermm

glas2012-09-27 05:15:41

Lepo je če deliš

tadej pretner
    Moderator

glas wrote:
    Hvala za odziv Tadej!
    Super ideja! Tako bi se jaz s tem soočil.. samo ne vem če bi lahko taka oseba, ki nima nobene predhodne prakse dela na sebi, na tak način ustavila napad.. Verjetno nima pod nadzorom svojih telesnih procesov v tej meri, da bi bila zmožna zavestno že kaj spreminjati!? No morda je namen, da jih pridobi, samo to je dolga pot ali celo življensko delo.. Pa tudi tak napad se ponavadi zgodi nenadno in prevzame osebo s tako silo, da ne vem če bi povezano dihanje to kar tako lahko ustavilo.. Vsaj za nekega laika mislim..
    Verjetno oseba, ki je zmožna z povezanim dihanjem ta stanja nadzirat slej ko prej tudi pozdravi tako motnjo.. predvidevam tudi, da taka oseba, ki ima že tako zavestno moč nad procesi lastnega telesa, niti nima več opravka z takimi boleznimi..

VGLAVNEM: Za nasvet me je vprašala ena oseba, ki je imela hčerko nedavno diagnosticirano za epilepsijo..
    Sem ji rekel, da se lahko malo pozanimam..

Sicer nekih širših informacij nimam, le to:
    Pač oseba je pritekla do mene; “Sem slišala, s čem se ukvarjaš, moja hči ima, … … …”
    No potem ženska govori še naprej, da sta prej hodili k nekemu bioenergetiku, ki je bil pa res SUPER, samo zdaj po njemu se je pa ta epilepsija pojavila.. Smile
    Vglavnem začutil sem to klasično nesprejemanje odgovornosti za lastno zdravje in seveda odsotnost ideje za sprejemanje česa takega.. Toraj; doktor daj mi tableto, ki me pozdravi; ali bioenergetik daj napolni me z energijo za kak mesec .. Smile
    Nato sem jo malo v rokavičkah odvrnil od ideje, da bi ji jaz zdaj kar porihtal to..
    Ji dal par duhovnih informacij, ki jih jaz vem o tej bolezni in rekel, da se bom pozanimal še kaj več, kako se bi dalo s to boleznijo spoprijeti..

Tako, da če imate še kakršnokoli idejo, informacijo ali navdih, kako tako osebo uspešno napotiti na pot k zdravju …

Ermm

Kakorkoli, zelo pogostokrat je prisotna genetska nagnjenost k epilepsiji, tako da se ob ustreznih dražljajih hitro aktivira. Ko govorim o povezanem dihanju, ne mislim toliko na poskus nadzora takrat, ko do napada pride, ampak na to, da z redno prakso povezanega dihanja sprocesiraš ujete energije, ki so “gnojilo” vsake bolezni. Če pa bi imel kakšno resno bolezen (tudi epilepsijo) sam, bi definitivno prešel na surovo hrano http://www.youtube.com/watch?v=OievUR7Cl2A&feature=player_embedded#!
    Lepo je če deliš
    Robert Zupančič
    Participant

glas wrote:

No, ne bi rad tukaj zdaj delal kakšne reklame (tudi sam sem odločno proti temu), ampak sam imam pri epilepsiji precej dobre rezultate s sistemom Quantec®, ki na podzavestni ravni spreminja psihosomatsko matrico, ki je lahko vzrok za bolezen (tudi kot prenos vzorcev iz staršev na otroke – tega je več kot si mislimo, smo pa o tem fenomenu tukaj že veliko govorili) in pa urejanje oz. uravnovešanje biopolja. Seveda bi želel poudariti, da takšna podpora teče dlje časa (običajno vsaj 6 mesecev), tako, da morda ne bo primerna za kliente, ki iščejo instant rešitve (ki pa jih ni, kot dobro vemo), vendar po drugi strani deluje na daljavo, tako, da je za klienta nadvse udobna. Več o tem naj si klientka poišče na internetu oz. stricu Googlu…Wink
    Iskreno povedano, se je pri epilepsiji to zelo dobro pokazalo tudi v kombinaciji z bioterapijo po metodi Domančić… Povem svoje izkušnje, za kaj več pa bo morala klientka preprosto “ugrizniti” v to in poskusiti, ker jamstva, da bo pri njenem otroku zadeva “laufala” seveda ni…

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

baje pomaga tole , kar ne poznam ..

Azadirachta indica-Neem
    pri nas kot sem zasledila , so pa božjast-epilipsijo napade zdravili tudi z roženkravtom-sorta pelargonije.
    morda kod kaj več ve o tem ?

strelka2013-11-08 18:08:46

Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 20)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.