Reply To: Bolna in revna družba

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Bolna in revna družba Reply To: Bolna in revna družba

ana11
Član

Prehrambene navade se v mnogih druzinah zelo spreminjajo. Pri nas doma je bilo obicajno skoraj vsak dan za kosilo meso, danes ga je samo se četrtina družine, pa še to redko. Verjetno se še vedno večina ljudi odloča za manj mesa zaradi zdravja, ne toliko zaradi varstva okolja ipd., ampak tudi to je nekaj. podobni zapisi, kot je Irenin, se vse pogosteje pojavljajo tudi Jani, ki jo bere velik krog ljudi.

Ampak spomladi, ko sem začela obdelovati svoj vrtiček, sem spoznala nekaj lastnic zemlje, ki so prenehale obdelovati njive, češ da se ne splača, ker v Lidlu solato dobi ceneje, kot jo lahko sama pridela. Sem bila čisto šokirana nad takšnim razmišljanjem. Na srečo je pridelovanje lastne hrane postalo tudi modna muha in prepričana sem, da bo kmalu spet tako, kot je bilo v otroštvu, ko smo večino zelenjave dobili na domačem vrtu.
Mogoce nas bo pa narava kar sama naučila v katero smer moramo. Kriza, suša – draga hrana ….
Lepo je če deliš