Reply To: Etika zdravilcev/naivnost klientov
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › Etika zdravilcev/naivnost klientov › Reply To: Etika zdravilcev/naivnost klientov
Strelka, ne vem kaj ni jasno: osebno sem primer jasno obsodil zaradi vsaj nekaj razlogov, ki jih bom še enkrat naštel:
– zaračunavanje takšnih zneskov, kot jih je zahtevala ta “zdravilka” je neetično
– s klientom, ki je v terminalni fazi, ravnati na nivoju SMS sporočil je perverzno in nedopustno
– sploh prevzeti v delo tak primer, za katerega vnaprej veš, da ne boš mogel ali pa bil sposoben pomagati je zame zločinsko dejanje, saj je bila fantu odvzeta možnost boljšega zdravljenja
itd.
Sem bil dovolj jasen? Sam bi “zdravilko” ovadil in tožil za odškodnino, saj primer jasno vključuje celo nekaj elementov kaznivih dejanj zavajanja in okoriščanja na račun nemočnih. Zadeve so celo dokazljive, saj obstajajo SMS sporočila. To je moje stališče, vendar ti je verjetno jasno, da se ne bo tukaj premaknilo popoolnoma NIČ razen morda, da te “zdravilke” ne bodo več klicali in ji dajali “kruh”. To je vse, kar lahko naredimo glede tega iz “ceha”, drugega žal ne, ker je pri nas to področje povsem neurejeno, s “poslom” pa se lahko ukvarja tako rekoč vsak, ki zna malo bolj “vrteti jezik” in ima “jajca” in predvsem vest nategovati ljudi. No, za državo je še pomembno, da imaš urejen poslovni status, da lepo odvajaš DDV, če si zavezanec ali pa vsaj prijaviš v maso za odmero dohodnine, to je pa vse. Država se ne ukvarja z etiko in moralo.
Prav tako sem že v svojem začetnem postu ponudil nekaj smernic, po katerih se lahko ravnajo klienti, ko iščejo alternativne storitve. Zavedati se moraš, da je tudi na temu področju prost trg, tako kot pri zasebnih zdravnikih. Tudi tam pač greš h komurkoli po svojem občutku, morda priporočilu.
Sploh pa, ko omenjaš “po vaše”, “vi” itd. me v bistvu zanima iz kje pa izhajaš ti? Iz vrst uradne medicine ali alternative? Na kateri strani pa pravzaprav sploh si?