
meni je pa veliko bolj enostavno kar tko ..da kupim želirni sladkor
meša se 1:1 pa hitro se skuha ..pa še ni tekoča.
Lahko pa pač kuhaš pol želirnega, pol navadnega,čist po želji …
tako da vsi vitamini notri ostanejo ….
Ok zanemarim malo tisto citronsko kislino, ki jo malo vsebuje ta sladkor pa rastlinsko maščobo.
Zaradi tistega me ne bo pobralo …

.
Ker jaz imam rada bolj gosto marmelado.
Glede želina ..to je navaden pektin. In ni nič strupeno.
Npr. ribez vsebuje veliko pektina , pa jabolka …
sliva nekoliko manj …zato je tudi tista marmelada bolj tekoča.
Pač mal manj dela …pa glede na to , če delaš marmelado samo s sladkorjem se kuha dalj časa…drugače pa zavre.
Je pa res ni lih bio …recimo.

. Samo je pa domače ..in je grantirano čisto drug okus kot kupljena marmelada.
meni je ful dobra hruškova marmelada…

.
Češnjeva pa ne ..ker je mal preveč prazna …
strelka2012-07-12 20:02:01