Reply To: vlaganje tega in onega
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › vlaganje tega in onega › Reply To: vlaganje tega in onega
12. 7. 2012 ob 20:00
#15594
strelka
Participant
meni je pa veliko bolj enostavno kar tko ..da kupim želirni sladkor
meša se 1:1 pa hitro se skuha ..pa še ni tekoča.
Lahko pa pač kuhaš pol želirnega, pol navadnega,čist po želji …
tako da vsi vitamini notri ostanejo ….
Ok zanemarim malo tisto citronsko kislino, ki jo malo vsebuje ta sladkor pa rastlinsko maščobo.
Zaradi tistega me ne bo pobralo ….
Ker jaz imam rada bolj gosto marmelado.
Glede želina ..to je navaden pektin. In ni nič strupeno.
Npr. ribez vsebuje veliko pektina , pa jabolka …
sliva nekoliko manj …zato je tudi tista marmelada bolj tekoča.
Pač mal manj dela …pa glede na to , če delaš marmelado samo s sladkorjem se kuha dalj časa…drugače pa zavre.
Je pa res ni lih bio …recimo.. Samo je pa domače ..in je grantirano čisto drug okus kot kupljena marmelada.
meni je ful dobra hruškova marmelada….
Češnjeva pa ne ..ker je mal preveč prazna …
strelka2012-07-12 20:02:01