Reply To: vlaganje tega in onega

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana vlaganje tega in onega Reply To: vlaganje tega in onega

#15506
strelka
Participant

moja mami je to veliko delala.

Od vlaganje paprike , kumarice, gobe ..
Tisto so bile štorovke.
Kot vem jih je najprej zavrela v vodi kateri je dodala kis-mešanico, potem nabasla kozarec , zalila z vročo mešanico dodala mislim da česen pa poper. Pa zaprla ….
fajn zavila v brisače …da se je potem to počasi ohladilo ..pa pokrovček fino zaprlo.
Če je prekislo..pač dodaš mal več vode. Mešanico mal probaš ..okusiš, pa se potem odločiš…
Zdaj točno kako je to počela bi se morala pozanimat. Ker jaz tega še nisem delaLA pa ne vem in govorim čist po spominu.
Ampak mešanica za kisle vložnine se delajo kot se spomnim v razmerju 1:3.
se pravi 1 liter kisa …( ne za vlaganje ampak navaden alkoholni kis…potem pa po okusu dodaš sol , tud sLadkor …pa začimbe)
Tak recept razmerij ..so uporabljali v Kamniški Eti.
Drugače pa saj kakšen recept se dobi tudi na kulinarki. com …kjer pač ljudje pišejo svoje recepte.
Me pa bolj kot kis ..zanima slanica.
Npr. za grah , korenček …tud stročji fižol..
če kdo obvlada..se priporočam.Smile.

strelka2012-07-03 22:18:54

Lepo je če deliš