Reply To: Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618 Reply To: Nebuloze 1,618

zlati rez
Član

Tele nase cakre…te subtilni mentalni vrtinci energije…..sem nazaj pogledala, k se mi je zdel, da sem ze pisala o sesti cakri….pa se mi zdi, da je blo to glih takrat, k je pol prslo do forumskega mrka…. sej okol teh caker je ze tolk napisan….ampak evo….se kar….se pise…pa razlaga…..in jebiga, dejmo se ze enkrat cist zavedat, da cakre posredujejo suptilne energije nasega biopolja…. Svoboda, s katero se tako subtilne kot tudi fizicne energije pretakajo skozi nas, je v neposredni povezavi z naso vsesplosno dobrobitjo. Vsaka blokada ali zadrzevanje bo botrovalu neravnovesju in bolezni na psiholoski, custveni in fizicni ravni.
Tk, da evo….sesta ali celna cakra…..evo spet fullll pomembna…in teznja te cakkre je vodilo po resnici. Tkle mam podcrtan v Tadeji knjigi Preseganje vedenjskih vzorcev….:””” Ce npr. zaradi samoljubnosti nekaj trdimo se naprej, kljub dokazom, da nimamo prav, blokiramo energijo te cakre in zamracimo sistem opazanja. Pogosta past, ki zavira energijski pretok te cakre, je tudi pretirano osredotocenje na ozka strokovna podrocja in obremenjevanje z malenkostmi; razlog temu je opiranje zgolj na goli razum ( npr. zaupas le podatkom, do katerih je moc priti z meritvami ), kar nas pogostgo v veliki meri loci od sirsega znanja o zivljenu in ljudeh. kadar je sesta cakra zaprta, je clovekov razum zamegljen, se boji resnice in nima poguma, da bi se zazrl vase in svoje strahove prepoznal. Strahovi seste cakre so povezani z nezaupanjem v pojavnem svetu – strah pred objektivno oceno, strah pred mracno platjo clovekove narave…….”””””
Pa prau mojster Tadej naprej :”””””Svojo zavest namrec lahko razvijamo celo zivljenje, vendar pa ta razvoj pogosto ustavimo tako, da se o dolocenih stvareh drzimo nekaterih prepricanj, za katere verjamemo oziroma si zelimo, da so resnicna. Na ta nacin smo energijsko odprti le za tisti del resnice, ki ustreza nasim vnaprej ustvarjenim idejam in zeljam…….”””””
Celna cakra vpliva na delovanje hipofize in celotnega sistema zlez z notranjim izlocanjem. Hipofiza je povezana z obcutkom, da imamo stvari pod nadzorom. Povezana je tudi z imunskim sistemom. Uravnava delovanje obeh mozganskih hemisfer.
Ta cakra je je sredisce za visjo jasnovidnost in popolni magnetizem telesa ( zenska vidika nasih energij ). Odpira vrata do visjih in jasnejsih zaznav. povezana je z imaginacijo, kreativno vizualizacijo in duhovnimi videnji.
Custvena stanja, ki povzrocajo ali odsevajo motnje v delovanju te cakre so : skrbi, strah pred nezavednim, fasciniranost z zunanjo inetligenco, cascenje idolov, nepotrpezljivost, praznoverje, neucinkovitost, raztresenost, pozabljivost, strah pred prihodnostjo, nediscipliniranost, zaprtost vase, preobcutljivost na vplive drugih, nezmoznost udejanjenja.
slismoYing Yang

Lepo je če deliš