Reply To: Videti formo kot formo

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Videti formo kot formo Reply To: Videti formo kot formo

Član

V bistvu nisi zavozlala TI…ampak…tvoj um-ego.

To, da si se prepoznala na vseh nivojih…da se v tem vidiš…( knjiga duhovni materializem )…je zanka tvojega uma-egota…on je tisti, ki išče nek smisel…nečesa bi se rad oprijel…potem pa na veliko filozofiral in branil svojo ideologijo v kateri se prepozna-vidi.

Enkrat sem napisal…Nič mi ni sveto…stavek, ki si ga lahko vsak po svoje razlaga…Pomeni pa zgolj to…da je okoli mene veliko različnih oblik-form…ki jih sicer lahko uporabim…lahko pa ravnodušno dam roke vstran…rečem hvala lepa…in grem naprej.

Torej na nič se ne vežem ( ker me to izčrpava-omejuje )…se ne prepoznavam in ne vidim v ničemer!?…Um-ego je tisti, ki teži in sili…k prepoznavi in istovetenju…nečesa bi se rad oprijel.

Knjig je celo morje…strahotna masa informacij…avtorji pišejo vse mogoče in nemogoče…Sam imam doma zelo veliko knjig…ogromno sem prebral…Ko se človek poda na “”duhovno”” pot…zlahka skoči v megleno duhovno vodo…Ne zaveda pa se, da so v vodi lahko ostre čeri…na katere se lahko napikne.

Pri branju-informacijah…mora biti človek BUDEN…da ne nasede…ga ne zavede…napisano…V knjigi lahko najdeš koristne informacije-nasvete-ideje…s katerimi plemenitiš samo sebe…vendar moraš znati ločiti plemenito seme…od plevela.

Če se uporabim taoistični rek…Prava pot je samo ena…in ta je preprosta-gladka-enakomerna…Torej stopaj počasi-previdno-budno…korak za korakom…da ti ne spodleti in trdo padeš AVATAR2010-02-19 12:29:12

Lepo je če deliš