Dvomiti ali slepo verjeti?
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Dvomiti ali slepo verjeti?
- This topic has 10 odgovorov, 6 glasov, and was last updated 13 years nazaj by ozelot.
-
AvtorPrispevki
-
13. 11. 2011 ob 9:40 #11847tadej pretnerModerator
Sprožilec za odprtje teme je tisto, kar se je »dogajalo« v temi MMS (forum zdravje in alternativna medicina), to dogajanje pa bom uporabil za to, da odprem pogovor o eni od osnovnih življenjskih dilem, ki v veliki meri odreja, kaj se nam v življenju dogaja. Ta dilema je – dvomiti ali biti skeptičen oziroma slepo verjeti?
Kvantna fizika govori o poljih različnih realnosti, v katere na nas potegne nekdo/nekaj, komur/čemur zaupamo – starši, učitelji, ljudje, za katere ocenimo, da so zaupanja vredni, mediji, forumi … Ko nas potegnejo v določeno polje, živimo realnost tega polja, ki je determinirana, naša sposobnost izbire pa je enaka nič (starši te recimo naučijo, da je za vsakim vogalom kdo, ki bi te rad nekako opeharil in ti boš potem realnost videl na ta način). Enake zakonitosti najdemo tudi pri različnih proizvodih (če ti nekdo vcepi, da je edina majica, ki je ql tista, ki ima znak Lacostovega krokodila, se ti bodo verjetno zdele vse druge nikakve), pa tudi pri različnih pripravkih, alternativnih »zdravilih« itd. Pred nekaj dnevi sem recimo odprl temo o švedski grenčici v katerem avtor članka, ki ga je, se mi zdi, nalepila Anja, pravi, da je grenčica zdravilo za vse živo in da ti podaljša lajf za cca 25 let. Prejšnji teden mi je dala slušateljica nadaljevalnega seminarja equilibrium tekst, v katerem avtor skorajda na las enake lastnosti pripisuje zelišču samento, nekaj podobnega pa pripisujejo tudi kapljicam MMS. Vprašanje pa je, ali je v objektivnem smislu temu res tako.
Ko neko stvar preštudiramo (katerokoli), si običajno ustvarimo mnenje – za ali proti. Več časa vložimo v to, bolj goreče svoje mnenje zagovarjamo in večja verjetnost je, da »ne vidimo tistega«, kar ga izpodbija. Ampak ko v nekaj vložimo veliko časa in truda, si želimo tudi zunanje potrditve, zato pogosto zatajimo elemente, ki naše stališče izpodbijajo, pa čeprav vemo zanje (Charles Darwin se je zavedal, da je njegova teorija o nastanku in razvoju vrst na majavih nogah in jo je pred objavo zato imel lep čas »v predalu«. Ampak tako si je želel povratni efekt za vloženi trud, da jo je vseeno objavil.). To so naravni mehanizmi in dogajajo se skorajda vsem, na vseh področjih. Poleg tega pa ni vse za vsakogar.Sedaj pa se bom vse tole usmeril na lasten pristop na temle forumu (kot tudi v lajfu nasploh). V temi MMS mi je recimo glas napisal da »deluje v smeri širjenja pozitivnih informacij povezanih z zdravilstvom, evolucijo človeka in sveta«. Ampak če človek piše le o pozitivnih plateh nekega pojava, zdravila …, potegne določen krog bralcev v polje svojega prepričanja, ki ni nujno pravilno. Zato sam nisem zagovornik pozitivnega, ampak nevtralnega pisanja!!!!!! Pisanja, v katerem je pri vsaki stvari govora tako o pozitivnih kot o negativnih plateh. Pri tem načinu daš bralcem precej več možnosti izbire, namesto da jih »potegneš v polje svojih prepričanj.« Če se vrnem na temo MMS – potem, ko je »ratala pizdarija«, sem informativno prebral tudi stare poste, in moram reči, da je imela po mojem mnenju Strelka, ki so jo nekateri »utišali«, v zvezi z MMSjem povsem »zdrava« vprašanja in dileme. Nekateri ste jo pozivali, naj najprej poskusi, in potem govori, ona pa je hotela imeti najprej več informacij, in šele potem bi se eventuelno odločila za to (ali pa tudi ne), da zadevo preizkusi. Hvala bogu stvari ne jemlje zdravo za gotovo, ampak dvomi!
Predstavitev »druge plati« se mi zdi nujna, saj marsikomu prihrani veliko časa in denarja, včasih pa tudi zdravja. Če se bo recimo pojavila tema o koristnosti avtosugestije, bom zagotovo napisal, da je njeno delovanje zaradi nevronskih povezav in programov, ki jih imamo v sebi, močno omejeno – in jasno je, da se bo našel kdo, ki bo rekel, da »rušim pozitivne stvari«. Še bolj pa se mi zdi pomembno izpostaviti drugo plat pri »zdravilih«, kot je MMS. Šele potem, ko je »ratala pizdarija«, me je glas vprašal, ali nisem vedel da so kapljice prepovedane po celem svetu. Nisem, ne. Nihče niti ni »pravočasno« objavil, da obstajajo resni pomisleki nekaterih, ki niso main stream, da uničujejo rdeča krvna telesca, da aktivirajo stara žarišča, da je potrebno vnašati veliko vode, da nimaš težav z zgago … Morda so bile te stvari navedene v kakšnem objavljenem linku (a dvomim), ampak marsikdo linkov ne odpira, zato je izpostavljanje takšnih stvari nujno za konkretno in pošteno informacijo, na osnovi katere se bo človek za nekaj odločil ali ne.Na forumu nameravam torej tudi v bodoče pisati »o drugi plati«, če bom le vedel zanjo, stvar posameznika pa je, da si ustvari mnenje, da s tem rušim vse pozitivno, kot mi je v temi MMS posredno očital glas, ali ne.
13. 11. 2011 ob 12:01 #11849glasParticipanttadej pretner wrote: Sprožilec za odprtje teme je tisto, kar se je »dogajalo« v temi MMS (forum zdravje in alternativna medicina), to dogajanje pa bom uporabil za to, da odprem pogovor o eni od osnovnih življenjskih dilem, ki v veliki meri odreja, kaj se nam v življenju dogaja. Ta dilema je – dvomiti ali biti skeptičen oziroma slepo verjeti?
Kvantna fizika govori o poljih različnih realnosti, v katere na nas potegne nekdo/nekaj, komur/čemur zaupamo – starši, učitelji, ljudje, za katere ocenimo, da so zaupanja vredni, mediji, forumi … Ko nas potegnejo v določeno polje, živimo realnost tega polja, ki je determinirana, naša sposobnost izbire pa je enaka nič (starši te recimo naučijo, da je za vsakim vogalom kdo, ki bi te rad nekako opeharil in ti boš potem realnost videl na ta način). Enake zakonitosti najdemo tudi pri različnih proizvodih (če ti nekdo vcepi, da je edina majica, ki je ql tista, ki ima znak Lacostovega krokodila, se ti bodo verjetno zdele vse druge nikakve), pa tudi pri različnih pripravkih, alternativnih »zdravilih« itd. Pred nekaj dnevi sem recimo odprl temo o švedski grenčici v katerem avtor članka, ki ga je, se mi zdi, nalepila Anja, pravi, da je grenčica zdravilo za vse živo in da ti podaljša lajf za cca 25 let. Prejšnji teden mi je dala slušateljica nadaljevalnega seminarja equilibrium tekst, v katerem avtor skorajda na las enake lastnosti pripisuje zelišču samento, nekaj podobnega pa pripisujejo tudi kapljicam MMS. Vprašanje pa je, ali je v objektivnem smislu temu res tako.
Ko neko stvar preštudiramo (katerokoli), si običajno ustvarimo mnenje – za ali proti. Več časa vložimo v to, bolj goreče svoje mnenje zagovarjamo in večja verjetnost je, da »ne vidimo tistega«, kar ga izpodbija. Ampak ko v nekaj vložimo veliko časa in truda, si želimo tudi zunanje potrditve, zato pogosto zatajimo elemente, ki naše stališče izpodbijajo, pa čeprav vemo zanje (Charles Darwin se je zavedal, da je njegova teorija o nastanku in razvoju vrst na majavih nogah in jo je pred objavo zato imel lep čas »v predalu«. Ampak tako si je želel povratni efekt za vloženi trud, da jo je vseeno objavil.). To so naravni mehanizmi in dogajajo se skorajda vsem, na vseh področjih. Poleg tega pa ni vse za vsakogar.Ja to je vsekakoz zdrav pristop! Saj imam sam takšnega..
Fora je, da je treba najprej iti skozi celosten raziskovalni proces zadeve. Jaz recimo dokler se globalno ne poglobim v nekaj, ne razglašam (že prej), če je to dobro ali slabo, ker se ne čutim dovolj kompetenten!
Če ne preberem vse od tistega, ki to zagovarja ali je proizvajalec, nato še od kontra pola, slednje pa še od feedbeka ljudi, oziroma mase, ki delujo nekje zmes med levim in desnim polom! In se bi mi zdelo nefer pisati hvale ali dajati nekaj v poden, če nisem se niti potrudil detaljno raziskati kaj to je..
Problem je, če imaš sam sebe avtomatsko za nekoga, ki ima o vsem lahko zelo hitro ”strokovno mnenje”.. Kar je (po moje) lastna determiniranost v polje svojih iluzij. V to pa te ne determinirajo drugi, ampak jo lahko kreiraš le sam skozi življenje, ko si z iskušnjami in ugledom, počasi razvijaš takšen ego odziv.tadej pretner wrote: Sedaj pa se bom vse tole usmeril na lasten pristop na temle forumu (kot tudi v lajfu nasploh). V temi MMS mi je recimo glas napisal da »deluje v smeri širjenja pozitivnih informacij povezanih z zdravilstvom, evolucijo človeka in sveta«. Ampak če človek piše le o pozitivnih plateh nekega pojava, zdravila …, potegne določen krog bralcev v polje svojega prepričanja, ki ni nujno pravilno. Zato sam nisem zagovornik pozitivnega, ampak nevtralnega pisanja!!!!!! Pisanja, v katerem je pri vsaki stvari govora tako o pozitivnih kot o negativnih plateh. Pri tem načinu daš bralcem precej več možnosti izbire, namesto da jih »potegneš v polje svojih prepričanj.« Če se vrnem na temo MMS – potem, ko je »ratala pizdarija«, sem informativno prebral tudi stare poste, in moram reči, da je imela po mojem mnenju Strelka, ki so jo nekateri »utišali«, v zvezi z MMSjem povsem »zdrava« vprašanja in dileme. Nekateri ste jo pozivali, naj najprej poskusi, in potem govori, ona pa je hotela imeti najprej več informacij, in šele potem bi se eventuelno odločila za to (ali pa tudi ne), da zadevo preizkusi. Hvala bogu stvari ne jemlje zdravo za gotovo, ampak dvomi!
Fora je, da jaz osebno nisem sploh pisal le o pozitivnih stvareh! Sem pisal tudi o tem, da se počutiš izmozgano, da ti je slabo, vonj, okus, nato občutki izčrpanosti in ”pranja” itd. Tudi sem skozi pisal, da je zadeva zelooo intenzivna, da ni nekih uradnih kliničnih raziskav, da se je treba res prej poučiti o zadevi (v lastni režiji), saj v bistvu ni nobenega, ki bi ti lahko karkoli garantiral ali kazensko odgovarjal za tvoj neuspeh (niti tisti od katerega kupiš ne..), ker uradno pač ni raziskav in je ker je zadeva blokirana iz strani farmacije.
Toraj za zadevo prevzemaš vso lastno odgovornost..
Pisal pa sem tudi o pozitivnih stvareh: da ozdravi, zelo akutne stvari, v zalo kratkem času. Recimo zakisanost organizma odpravi v 3tednih, kar je običajno proces parih let ob zelo radikalnih spremembah življenskega sloga, spremembah prehrane in dodajanju mnogo prehrambenih dodatkov, in predvsem ”superživil”.. Da ne omenjam mnogo ljudi, ki so se izognili operacijam, zaradi bezgavk, (tudi meni je ena nagajala pred uporabo MMS, po kuri se je zadeva razrešila)..
Omenja se še dooolg spisek bolezni, ki jih zdravi; (ampak sam sicer ne vem, kaj vse je res ali ne; predvsem pa ne vem, za koga bo delovalo in za koga ne), si pa mislim da v večini zadev res zmore, kot je obljubljano! No če naštejem le par:aids, rak, hepatitis, bakterijske okužbe, parkinsonova, …
Ozdravitev je še vedno odvisno od osebe same in ne more nič od zunaj spremniti tega!Jaz sem recimo od osebe, ki mi je prodala MMS dobil vsaj papir A4, kjer je napisana uporaba, indikacije, kontraindikacije itd, kot pri drugih uradnih zdravilih, plus spisek bolezni, način jemanja za različne bolezni itd.. (če bi znal sliko pripopat, bi že objavil.. a mi razloži kdo? )
Toliko o tem..Kar se tiče ”zdravih” vprašanj:
Kako lahko nekdo sploh postavi zdravo vprašanje na temo, ki ga ne zanima??
Recimo strelka je že med postavljanjem glupih vprašanja rekla: ”Eh, ne da se mi brati o MMS, pa raje kar tukaj vprašam..” ipd
Nato pa postavljala vprašanja tipa, zakaj pol sploh jemati MMS, če obstaja oglje ipd..
Ja zakaj kdo sploh postavljala taka vprašanja? Če te nekaj ne zanima, zakaj bi se sploh ukvarjal s tem? Jaz če me nekaj zanima to raziščem..
Ker ne vem kaj bi imel od tega da dajem nalepke nečemu česar ne poznam?
Večina ljudi daje te nalepke zato, da ne bi izgubili svoje potrebe po iluziji, da o vsem vse vedo ali imajo svoje mnenje! To pa ni možno!
Ne da se o vsem vse vedeti, niti svojega mnenja ne moreš imeti o vseh stvareh, ker jih je preveč!
Tako da meni je dovolj, da o tem kar vem in poznam, imam svoje mnenje, vse ostalo pa si puščam v polju nepoznanega, morda kdaj spoznanega, morda ne..
Drugače pa če si že Strelko omenil, jaz tudi rečem, hvala bogu, da ima vsaj sto vprašanj, preden bi sploh razmislila o jemanju.
Samo kako lahko to rečeš za njo to kot +, ča pa sam nisi imel pojma o MMS, ne o načinu jemanja, nisi vedel kaj ti bo počelu v telesu, nisi poznal indikacij in kontraindikacij, nisi vedel katere fizične reakcije se lahko pojavijo, niti kaj bodo pomenile določene fizične reakcije. Kako si lahko potem sploh delaš zaključke, da veš, kaj so simptomi, ki se ti pojavljajo? Če bi malo poznal kemi
jo v ozadju MMS, nato pa še razlage delovanja tega v telesu, bi morda lažje prišel do pravih zaključkov, kaj kateri simptom pomeni. Predvsem pa bi sploh vedel, kako jemati zadevo, da se večini simptomov izogneš..
Nato pa kljub temu, da si se odločil jemati (toraj je bila neka želja, namen itd), po razočaranju podaš en in edini odziv na forum, ki je bil tipa: kapljice so nevarne, pa kilometri kopiranih člankov kjer se to opisuje..
Nevtralno pisanje to ni!
Nevtralno pisanje bi pomenilo tudi predstavitev zakaj so te MMS zanimale? Kaj je bil resnični namen jemanja? Kaj si prizadevaš in upaš spremenit z jemanjem MMS.. in tudi kaj pozitivnega si opazil pri tej zadevi ali nasploh.. potem tudi seveda vse slabe stvari, stranski učinki in morda kaka poslabšanja..
No sam poglej kateri pol si izpostavil!?tadej pretner wrote: Predstavitev »druge plati« se mi zdi nujna, saj marsikomu prihrani veliko časa in denarja, včasih pa tudi zdravja. Če se bo recimo pojavila tema o koristnosti avtosugestije, bom zagotovo napisal, da je njeno delovanje zaradi nevronskih povezav in programov, ki jih imamo v sebi, močno omejeno – in jasno je, da se bo našel kdo, ki bo rekel, da »rušim pozitivne stvari«. Še bolj pa se mi zdi pomembno izpostaviti drugo plat pri »zdravilih«, kot je MMS. Šele potem, ko je »ratala pizdarija«, me je glas vprašal, ali nisem vedel da so kapljice prepovedane po celem svetu. Nisem, ne. Nihče niti ni »pravočasno« objavil, da obstajajo resni pomisleki nekaterih, ki niso main stream, da uničujejo rdeča krvna telesca, da aktivirajo stara žarišča, da je potrebno vnašati veliko vode, da nimaš težav z zgago … Morda so bile te stvari navedene v kakšnem objavljenem linku (a dvomim), ampak marsikdo linkov ne odpira, zato je izpostavljanje takšnih stvari nujno za konkretno in pošteno informacijo, na osnovi katere se bo človek za nekaj odločil ali ne.
Heh vem ja..
A si razmislil, da bi poskusil še izpostaviti kdaj ”prvo plat”?
Pa nato še ”drugo” in nato se, bolj ko ne trudil, ostajati v pogledu izven teh dveh plati?!
Če praviš da mene determiniranost polj drži v svoji ”zaslepljeni veri, prve plati”, kaj potem tebe drži v mrzlični potrebi po predstavlajnju ”druge plati”, vsega iz alternative, kar tebi ne koristi???tadej pretner wrote: Na forumu nameravam torej tudi v bodoče pisati »o drugi plati«, če bom le vedel zanjo, stvar posameznika pa je, da si ustvari mnenje, da s tem rušim vse pozitivno, kot mi je v temi MMS posredno očital glas, ali ne.
No le nekaj še o ”drugi plati”!
Pol mnenj na internetu je ravno od te druge plati, ki ima cilj diskreditirat MMS, ker je MMS pač zelo enostaven način za odpravo, najhujših in najbolj prifitabilnih bolezni dandanes!
Tudi jaz če želim sem lahko čez noč dr.Dejvid ustvarim internetno stran, objavim svoje klinične raziskave o mms ali čemerkoli, vse raziskave itd.. Podam strokovno mnenje in vse..
Če lahko ima ”Eros” in knjiga PSI zaposlenih 10-20 ljudi, ki aktivno piše po internetu, po forumih in debatira o knjigi in skrbi za dobro vsesplošno javno mnenje o knjigi, potem veste koliko ljudi stoji v ozadju farmacije. In tu ljudje v eni noči lahko ustvarijo 100 internetnih strani in doktorjev znanosti, ki so na podlagi ”raziskav” odkrili toksičnost nečesa za njihovo finančno nadvlado in monopolom nad zdravjem ljudi..
Na Brevssa http://www.ekomagazin.si/Zdravje/Zdravje/Breuss-post.html , so se poskusili spraviti še preko sodišča, dandanes ko pa bolj kot ne vse poteka preko interneta, je to seveda mnogo lažje.. Lahko legalno ustvariš katerokoli informacijo in te noben nebo za to kazensko preganjal..
Drugače pa Tadej razmisli, a je zadeva res za v koš le zato ker si na enem sprehodu bil pač utrujen??
Farmacija ubija ljudi na tisoče vsak dan, samo ljudje so na to že navajeni! Oziroma so kar v tem filmu, da raje zaupajo zdravniku, ker on pač avtoritativno reče, kot, da bi prevzeli odgovornost za svoje življenje v svoje roke in šli za boljšimi načini, ki jih farmacija onemogoča! Saj farmacija onemogoča tudi ekloške naravne rastlinske izvlečke in se bori z raznimi določili in fintami, kako jih spraviti VEN iz lekarn!
Za alternativno zadevo le malo posmrdi ali je kak majhen dvom, pa je že kao za v koš !? Hmmm, zakaj?
A farmacijski lobij pa obija legalno in še ima kar slepe slednike?!
http://www.mojvideo.com/uporabnik/endgame/blog/poskodbe-in-smrti-zaradi-cepiv-poletele-medtem-ko-se-prikrivanje-sesuva/9311
http://truthaboutgardasil.org/
Verjetno je pri tej monopolni rakasti tvorbi večja potreba po dajanju ”druge plati”, kot pri alternativnih načinih zdravljenja in življenja..
No problem je ljudem dati nevtralo, ko pa že itak obstaja vojna med plus in minus.
Tako da stališče, da je treba dajati ljudem ”drugo plat”, je odnos dajati ljudem negativno stran.
Morda je tudi moj na forumu bil, da sem dajal malo ljudem preveč pozitivno stran (ne vem).
Samo do prave resnice je treba priti skozi oba pola..
…
..
.
glas2011-11-13 12:28:04“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”
13. 11. 2011 ob 14:47 #11852strelkaParticipantEh ja lepo prosim ..da me že enkrat pustite pri miru ….
Kaj jaz vem in kaj jaz znam ..zelo sama dobro vem …
Saj sem koneckoncev tud šestanajst let hodila v šolo ..kjer se meni nič tebi nisem samo učila kaj je H2
O in kaj je C vitamin…Hvala lepa.
Dost vas imam vseh skupaj …
JE izbruh niti ne ?…samo za 11. 11.11 sem pač meditirala in doživela razsvetljenstvo in ugotovila ..da res resnično nimam več tukaj kaj debatirat.Zdaj pa lahko brišete al pa pišete, prestavljate ..skratka delajte kar se vam zljubi …
Aha pa še tole jaz v sekto MMS res ne mislim stopiti.Hvala za razumevanje ..pa lepo se imejte.
strelka2011-11-13 14:49:32
13. 11. 2011 ob 17:17 #11853ozelotParticipantRealnost ni resnična. Resnično je doživljanje realnosti. Ti lahko pišeš o MMSu še tako pozitivno bo negativno nastrojen bralec v tvojem postu videl same težave. Včasih se sprašujem kdo piše knjigo al pisatelj al bralec. Biti čustveno nevtralen bralec je pa nemogoče ako o zadevi že od prej nekaj veš.
Kar se tiče dvomov..dvom ni nič drugega kot vera ki se ne ujema z vero ki je bila predstavljena. Če bereš nevtralno napisane informacije o isti zadevi, katere pa se med sabo ne ujemajo potem je toliko dvomov kolikor je informacij. Cela zmešnjava torej. Človek naprimer ne more o neki zadevi imeti čustvenega feedbacka, če o
njej najprej nekaj ne ve. Na podlagi prebranega ali slišanega, videnega, doživetega
se začne ustvarjat nek čustven odziv v tebi. Po moje da je najbolje da si izbereš informacije ki so ti všeč, ki te privlačijo in si na podlagi njih ustvariš mnenje-prepričanje-vero-definicijo-realnost. Brezveze je premlevat informacije ki ti nso všeč in življenje zapeljat v jamo.Darwin je pa svojo hipotezo med drugim skrival zato ker ni bila njegova ampak jo je ukradu enmu svojmu učencu kateri je zaradi tega naredil samomor.
Kar se tiče širjenja pozitive je tako da pozitivna energija narašča, se širi….negativna pa se sesuva. Mislim da je bolje početi nekaj kar zagotavlja rast torej širiti pozitivo, kot nekaj kar zagotavlja propad.
ozelot2011-11-13 17:20:16
Vedno znova vse po starem
13. 11. 2011 ob 17:54 #11854CeresParticipantJaz seveda interese farmacije zelo dobro razumem, je pa treba vedet, da tudi med temi alternativnimi zadevami obstaja več mnenj. So ljudje, ki menijo, da so vsi naravni pa nenaravni dodatki en bull sh*t, ker ne rabiš nobenega dodatka, samo naravno je potrebno živet. In da so vse te zadeve pravzapaprav samo spremljevalec farmacije, čeprav se le-ta navidezno bori proti njim. Vadim Zeland v zadnji knjigi Transurfinga (ki jo je napisal lani) pravi, da vse, kar potrebujemo, je presna in naravna prehrana in da brez tega pravzaprav sploh ne moremo dojeti nekaterih zadev.
Naj povem primer FHES in MAP-a. Ti dve zadevi sta uradno dovoljeni, preizkušeni že več let, v široki uporabi tudi med zdravniki. Prva zadeva je zelo močan antioksidant, ki se tržno prodaja pod različnimi imeni (Mega hydrate, Active H …), druga so pa aminikosline rastlinskega izvora z enako molekularno strukturo kot človeška molekula. Obe zadevi sta dokazano zelo koristni, praktično jim nič kaj niti stroka ne oporeka, edini pomislek pri FHES-ju je, da je tako učinkovit, da lahko preveč “izpira”. Glede MAP-a pa nisem slišala nobenih očitkov. Obe zadevi sta nastali v laboratoriju, kupiš ju uradno z navodili z uporabo, veliko dobiš pa na netu. Meni osebno je zadevo predstavila gospa, ki trdi, da si je s tem pozdravila izredno agresivnega limfnega raka, ko ji nič drugega ni prijelo. Potem me je povabila v Stično na predavanje glede teh zadev dr. Ostana. Dr. Ostan nič ne prodaja, tudi tam ni nihče drug nič prodajal, je pa samo predstavljal svoje mnenje, ki je bilo, da sta obe zadevi za človeški organizem izrazito koristni. Jaz sem ga kljub temu vprašala, kako je lahko koristno nekaj, kar je nastalo v laboratoriju, je zaščiteno z patenti, kaj ima to zveze z naravo in naravno logiko? Z njegovim odgovorom vas zdaj ne bom morila, če koga zanima, ga lahko povem, je pa dal izrazito zanimiv odgovor. Ampak debata je bila logična, ni bila navijaška, in odgovor je imel kmečko logiko.
Zdaj pa glede teme, ki jo je odprl Tadej: ljudje smo različni. Eni se poglobimo, drugi za to nimamo ne časa, ne volje. Ko sem se jaz lotevala jemanja MMS-a sem videla toliko različnih navodil, da sem bila zmedena (glede MAP in FHES so navodila enotna in jasna). Je več protokolov jemanja in vsak zagovarja svojega. Tadej si tudi verjetno količine ni sam izmislil, ampak je nekje prebral, kako se jemlje. Da bi začela zadevo jemati, sem potrebovala nekaj več. Zadeva mi deluje preveč kontroverzna, pa ne v smislu, da je farmacija proti; to znam razločit. Sem namreč od rojstva vegetarijanka in sem slišala toliko različnih mnenj okoli tega, da hitro razpoznam interese za argumenti.
Kar se pa debat tule tiče: spomnim se debate okoli The Secret, kjer je Nataša postavila tezo, da je zadeva škodljiva. Ni mi bilo jasno, kaj misli, pa je metala argumente, ki niso bili argumetni, ampak dejstva o knjigi, ki sploh ne držijo. Hotela sem razložiti, da znamo ljudje itak vsako zadevo pokvariti, ampak zato nekaj še ni apriori škodljivo, predvsem pa ostro obsojam debato, kjer se neki zadevi pripiše dobesedno lažna lastnost in se potem okoli tega razvija teorija. Eno so negativne izkušnje, eno so pomisleki, nekaj drugega je pa izmišljevanje namišljenih lastnostni neke zadeve. Tadej se ni izmišljeval, glede MMS je samo izrazil pomislek in svojo izkušnjo. In to sta za mene dve popolnoma ločeni zadevi.
13. 11. 2011 ob 17:55 #11855anjaParticipantItak ni prav, da sprejmeš nekaj brez, da bi sam razmislil, pa malo raziskal al ti ustreza al ne (ne vem če se s tem kdo ne bi strinjal)….potem moraš pa znat tud sprejet dejstvo, da bo imel lahko nekdo drug povsem drugačno mnenje in izkušnje z isto stvarjo…in da znaš normalno z njim komunicirat in ga ne skenslaš v nulo (kot so pristaši MMS naredili s skeptiki v temi MMS)…
Glede švedske grenčice: ja, res v članku pretiravajo, vsaj en (za nekatere) negativen učinek ki ga sama poznam, je estrogensko delovanje (ki pa spet drugim koristi), verjetno jih je še več…13. 11. 2011 ob 18:31 #11856ozelotParticipantCeres, Tadej je res izrazil pomisleke…ampak kaj pa je pomislek? Pomislek je dvom. Dvom pa ni v MMSu ampak v Tadeju. Skratka izrazil je svoje negativno doživljanje popolnoma iste zadeve ki jo nekateri opisujejo in doživljajo pozitivno.
Nekje sem odprl temo “Preventiva je kriva za vse..”
Mene so učili ko sem bil majhen: “pazi, urezal se boš, usekal se boš, padel boš, opekel se boš, polomil se boš,…” sedaj pri 36 letih se moram ponovno učiti pristopa do življenja ker z vsemi temi opozorili v podzavesti in zaščitami pa preventivnimi ukrepi se mi je življenje ustavilo. Enostavno ne gre več naprej. Projiciranje svojih strahov na okolico nikoooooooli ni dobro. Največkrat se to začne odražat v odnosih. Stahopetce še bog zapusti. In še sreča da so tu ljudje ki tega enostavno ne poslušajo in peljejo svet naprej. Pa Tadej ne mislit da jest mislim da si strahopeten al negativen nasploh. Izkušnjo z MMSom si tako doživel in kar doživljaš navzven je projekcija tvoje notranje vibracije. Hvala bogu da se zunanji svet kaže na tak način ker na podlagi opazovanja načina “doživljanja” se lahko spremenimo in isto zadevo izkusimo v povsem drugačni luči. Skratka skozi MMS izkušnjo si doživel “sebe”. Sej vem da razumeš kaj govorim.
ozelot2011-11-13 18:33:10
Vedno znova vse po starem
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.