Landmark forum
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Landmark forum
- This topic has 8 odgovorov, 4 glasovi, and was last updated 13 years, 2 months nazaj by raco.
-
AvtorPrispevki
-
21. 8. 2011 ob 22:16 #10810racoČlan
Zdravo forumaši
Ne morem, da ne bi vprašal. Pred dnevi sem bil na predstavitvi Landmark foruma (Landmark Education). V
bistvu je to neke vrste »delavnica« o osebni rasti, o izboljšanju samozavesti, o
kvalitetnih odnosih, o izboljšanju lastne produktivnosti, itd.Poznam nekoga, ki po samo nekaj mesecih dosega izjemne
preboje in spremembe v privatnem in poslovnem življenju. Glede na moje
dosedanje izkušnje z delom na sebi (vključujoč razne delavnice) vem, da pride
napredek počasi.Vse skupaj je sicer malo skrivnostno, ker ti noben detajlno
ne pove, kaj se dogaja na delavnici in kakšni postopki se uporabljajo. Na
internetu sem bral, da naredijo skupinsko hipnozo in ti »perejo možgane«,
čeprav udeleženci to zanikajo.Tudi pri nas je nekaj navdušenih ljudi, ki so dali to čez in
organizirajo predstavitve po državi. Ste
že slišali za Landmark forum, imate osebne izkušnje, poznate kakšno zgodbo?Lp
22. 8. 2011 ob 9:51 #10812BAD-BOYParticipantJaz sem enkrat dobil na mail od nekoga, da bo brezplačno, predstavitveno, Landmark predavanje v Mariboru. To je bilo 1-1,5 leta nazaj. Ker takrat še nikoli nisem slišal za Landmark sem zadevo malo pogooglal. Na internetu sem našel večinoma negative informacije. Tako kot ti praviš, da ljudem operejo možgane itd., in da dobijo novi člani nalogo, da še več ljudi pripeljejo. Gledal sem tudi videe (bili so na youtube) od enega človeka, ki je bil včasih njihov član, dokler ni spoznal njihovih pravih namer. Nato si je pa za nalogo zadal, da uniči Landmark podjetje z obveščanjem ljudi o njihovih namenih. Ko sem pa brskal po internetu sem pa videl, da so tudi Francozi posneli en dokumentarni film o njihovih negativnih namenih. Skratka zelo sumljivo mi vse skupaj deluje. Čeprav, ko sem takrat pogledal nekaj video posnetkov na njihovi spletni strani se mi ni zdelo nič tako slabega.
Torej osebnih izkušenj z njimi nimam, se mi zdi pa sumljivo.
22. 8. 2011 ob 17:02 #10813strelkaParticipant22. 8. 2011 ob 20:45 #10814racoČlanVsi sicer nimajo tako ekstremnih izkušenj, vendar ta tip za katerega vem, se mu je življenje obrnlo za 100% v drugo smer. Na boljše seveda, vendar pa je postal na nek način tudi odvisen od tega Landmark foruma in na vsak način želi ljudi prepričati, da grejo na to delavnico. Tudi vsak dan kliče in prepričuje. Veliko stvari počne za Landmark forum, jasno, zastonj, kot volunter.
Moto teh ljudi je, da bi izkoreninili vojno in lakoto na svetu, do leta 2020 pa hočejo 20% Slovencev peljati na to delavnico. Še posebej so zaželjeni učitelji in podobni.So zelo skrivnostni, kaj se dogaja na njihovih delavnicah. Tri dni si od jutra do 22ure zvečer na tej delavnici z odmori na 2,5 ure in samo enim obrokom v celem dnevu. Si pod totalnim nadzorom tudi med pavzami, za kar skrbijo številni volunterji, ki so prisotni. Ničesar ne rabiš (oz. ne smeš) zapisovati… V glavnem bolj ali manj poslušaš predavatelja, vsaj koliko sem uspel izvedeti…
V nekaj dneh postaneš povsem drug človek, vendar ne vem na kakšen način dosežejo te spremembe, kajti glede tega so vsi zelo skrivnostni. Še nobeden mi ni dal konkretnega odgovora. Tukaj mora nekaj smrdeti.
Ljudje se povsem spremenijo v nekaj dneh!!!: samozavestni in pogumni; odprejo svoj biznis; kar si zadajo, izpeljejo (storilnost se ful poveča), vedno so dobre volje; vse tisto kar si prej niso upali, sedaj ravno tisto naredijo; če so bili prej čustveno zavrti, so zdaj povsem nasprotno obnašajo, itd, itd, itd…. vendar so na nek način…roboti…
Na internetu sem našel tudi razlage, da se nekaterim zmeša in ful trpijo, da celo prihaja do samomorov in podobno. Mnogi izmed teh, ki so dali to čez postanejo goreči zagovorniki tega foruma, zastonj posvečajo ogromno energije tej zadevi in prepričujejo druge naj se tega udeležijo.
22. 8. 2011 ob 21:19 #10815ozelotParticipant25. 8. 2011 ob 15:33 #10821strelkaParticipantVeš kaj je pa meni na misel prišlo ….ko sem brala Raco tvoj post …
zakaj eni doživijo tako srečo ..drugi pa čist zabredejo ????.Drugače je pa tega ful na netu ..sem mal posrfala ….celo ta filemček francoski se najde …mnenje si itak mora vsak sam ustvarit….
“Journey to the Land of the New Gurus oz v originalu Voyage Au Pays Des Nouveaux Gourous”.Če bo kdo gledal to….jaz sem samo začetek …potem me pa ni več zanimal
a to je potem ena sorta hipnoze ???strelka2011-08-25 15:36:22
28. 8. 2011 ob 16:07 #10839racoČlanstrelka wrote:
Veš kaj je pa meni na misel prišlo ….ko sem brala Raco tvoj post …
zakaj eni doživijo tako srečo ..drugi pa čist zabredejo ????.
Če bo kdo gledal to….jaz sem samo začetek …potem me pa ni več zanimal
a to je potem ena sorta hipnoze ???Karma? Usoda? Nekateri se moramo ful trudit za vsako malenkost. Vendar ko vidiš, da je konkretna sprememba osebnosti mogoča, je človek pripravljen narediti marsikaj. Včasih zamiži na eno oko, da ne vidi, kaj je v ozadju, ker je sedanja situacija nevzdržna, klasične metode napredka pa so prepočasne in predrage. (Pre)lepo se sliši, da se lahko ful spremeniš v 3,5 dneh na povsem naraven in etičen način. Konec koncev potem ne bi potrebovali več toliko različnih metod in delavnic.
Jaz mislim, da je delo na Landmark forum zagotovo v povezavi z različnimi oblikami možganskih valovanj (alfa,theta…), torej tudi s hipnotičnimi stanji. Sicer smo vsi dostikrat v teh stanjih, tudi čez dan. Tudi regresije, hipnoterapije, transpersonalne hipnoterapije… uporabljajo ta stanja. Nekaj časa nazaj je bil Theta healing ful popularen, ampak mislim, da nekih hudih sprememb ti ne da.
Mimogrede, a kdo uporablja samohipnozo ali transpersonalno hipnoterapijo? Učinki?
Morda gre pri Landmarku res za pranje možganov, nadzor uma, razne iluzije…kdo bi vedel… saj se žrtve, tovrstnih manipulacij tega praviloma niti ne zavedajo…
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.