Reply To: duša

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast duša Reply To: duša

tadej pretner
Moderator

Napsha wrote: Tudi ukvarjanje z duhovnimi disciplinami je zelo tricky. Men je to joga in ce se ozrem nazaj, sem zacela z jogo zelo fanaticno, s strogo samodisciplino, vaja in studij non stop, nc kej prijazno do sebe. Vse sem stekala, pomagal mi ni pa nic, moja napetost se je se bolj stopnjevala. Ko sem bla na sred enega studija sem ze obsedeno iskala nadaljevalni studij, eno samo iskanje za boljsi jutri..

Zamenjati je treba pristop in morda količino vadbe. Za primer ti bom dal enega modernih pristopov k treningu športnikov:
– Klasičen pristop je trenirat, trenirat, trenirat, cilj pa je zmaga. Pri tem pristopu pride do notranjih tenzij tako zaradi garaškega treninga kot tudi zaradi obremenjenosti z rezultatom.
– Nekateri strokovnjaki predlagajo drugačen način. Prilagoditi oziroma zmanjšati količino treninga na raven, da ti ni mučen, zmaga pa sploh ni več cilj, ampak je cilj uživati v igri (če gre recimo za tak šport), postati čim boljši (a za merilo ne jemlješ rezultata) in igrati čim boljše (kljub porazu si lahko z nekaterimi fazami igre zadovoljen in v njih prepoznaš napredek). Gre torej za to, da se usmeriš na pot, ne na cilj. Kar pa se zmag tiče, pa itak pravijo, da jih največ pride takrat, ko jim obrneš hrbet!!! Torej ko si usmerjen na pot in ne na cilj, ki ti jemlje pozornost in s tem energijo, nujno potrebno za to, da je samo športno udejstvovanje čim kvalitetnejše.

Lepo je če deliš