Reply To: Knjige , skripte , linki o kristalih…

Forum Duhovnost Forumi Kristali Knjige , skripte , linki o kristalih… Reply To: Knjige , skripte , linki o kristalih…

tadej pretner
Moderator

janko wrote: oj.
včeraj sem dobil za darilo en kristalček, ki se mu reče mensezdi indijski rubin, ali rubynstar al neki tacga…
in zdej ne wem, kaj z njim počet Geek . google tut nč dost ne ve… al pa jest ne znam uprašat. a tuki ve kdo kej več kt google?
ta kristal sem pa dobil zato, ker sem mensezdi devica, v podznaku al neki tacga pa lev, po djotiš astrologiji

Zvezdni rubin je, glede na svojo pogostost v Indiji, zelo skromno zastopan/uporabljan recimo v Evropi in Ameriki. Tisto določanje kamna po djotišu in sploh indijski pristopi uporabe kamnov, imajo malce drugačno logiko od naše. Sam sem recimo rubin uvrstil v kombinacijo ogenj zrak, tako, da po moji delitvi ne bi bil ravno zate, pa čeprav ima argumente, zaradi katerih ima tudi močno zastopan element zemlje (trdota). Včasih v Indiji določajo vpliv planetov zgolj po barvi, s čimer se recimo tudi ne strinjam (rdeči korali recimo pripisujejo vpliv Marsa, pa čeprav je, razen barve, totalno ženski kamen). Ampak, kot sem rekel – eni njihovi pristopi se ne skladajo z našo logiko – v Indiji sem recimo govoril s kristaloterapevtom, ki je zbezdni rubin uporabljal na vseh čakrah, razen na drugi, kjer je uporabljal lapis lazuli (!!!!!!!!!).
Pri zvezdnem rubinu nekateri zelo upoštevajo tudi simboliko šestkrake zvezde in ga imajo za kamen, ki povezuje duhovno in materialno.
O cenah zvezdnih rubinov:
Takšni lepo rdeči z zvezdo, kakršnega je prilimala strelka, so že pred dvemi leti v Indiji stali 50 Eur/gram. Takšni z bolj vijolično barvo, a prav tako lepo zvezdo, pa so dramatično cenejši. Če bi ga še kdo rad imel, jih imam po 2 Eur/gram.

Lepo je če deliš