Žolčni kamni

Prikaz 1 prispevka (od skupno 6)
 • Avtor
  Prispevki
 • #633
  grega
  Član

  Prijateljica ima žolčne kamne. Očitno bo morala malo spremeniti prehrano in podobno…zdravniki ji svetujejo operacijo. Ima kdo kakšen pameten nasvet kako “zrihtati” oziroma nevtralizirati te kamne? S katerimi čusti se povezuje žolčnik? grega2010-01-28 18:00:55

  Lepo je če deliš
  #634
  tadej pretner
  Moderator

  grega wrote: Prijateljica ima žolčne kamne. Očitno bo morala malo spremeniti prehrano in podobno…zdravniki ji svetujejo operacijo. Ima kdo kakšen pameten nasvet kako “zrihtati” oziroma nevtralizirati te kamne? S katerimi čusti se povezuje žolčnik?

  Z jezo, definitivno, oziroma pri bolj “aktivnih” osebah s čustvi, ki jih zaradi tega ali onega razloga ne morejo izraziti recimo jeza do predpostavljenega, pa magari pizdiš le v sebi, v resnici pa se ga bojiš). Tudi tu gre za na tem forumu že večkrat omenjeni občutek žrtve. Čim si na nekoga jezen, meniš, da te je na tak ali drugačen način “zajebal” – torej si žrtev. Z žolčnikom solahko zaradi tega takšni problemi, da se je treba odpovedati nekaterim vrstam hrane (recimo siru).
  Prva pomoč: Kadar fajn boli, spiješ štamperle olivnega olja. V nekaj minutah bolečina izgine.

  Malo bolj kompleksna prva pomoč – t.i. lila joga: Najprej ti mora biti jasno, katera je tista oseba, ki te jezi. Potem nabaviš njeno fotografijo in k sebi domov povabiš nekaj dobrih prijateljev/prijateljic. Sedete v krog, na sredo kroga pa date fotografijo osebe, ki te jezi. Na njeni pojavi skušate najti čim več smešnih stvari (npr. nos, ušesa …) in se jim režite k zverina, cepate od smeha. Na ta način se napetost do osebe zmehča.

  Še malo bolj kompleksna prva pomoč: Osebo/situacijo, ki te jezi, si predstavljaš v srcu in se ji naklonjeno smehljaš.

  Nepogojeno (brezpogojno) odpuščanje: To je verjetno najboljši recept, da iztopiš iz identitte žrtve, je pa res kompleksno. Ponavadi se izvaja z ustreznim terapevtom.Vsebovati mora tri faze:
  – v prvi fazi izkomuniciraš tisto, kar te teži, česar nisi izrazila v direktnem stiku s to osebo.
  – v drugi fazi se postaviš kožo te osebe in skušaš razumeti motive njenega obnašanja (ker je v materialnem vse polarno, ne more biti zgolj agresor, ampak je na neki ravni zagotovo žrtev)
  – v tretji fazi skušaš razumeti, da se nič ni zgodilo tebi, ampak zate! Da je vse to potrebno za tvojo rast …

  Osebno verjamem, da so za nepogojeno (brezpogojno) odpuščanje te tri faze nujne. Druge oblike odpuščanja so pogojene in te ne osvobodijo napetosti.

  Lepo je če deliš
  #648
  grega
  Član

  Hvala za odgovor, Tadej. Bom prenesel naprej. Ji pokažem še equlibrium in ma vsa orodja s katerimi lahko kreira svojo željeno realnost (zdrav žolčnik). Malo prehrana, delo na sebi s primernimi trehnikami, pravim zavedanjem in se zgodi sprememba…

  Lepo je če deliš
  #839
  marjan
  Član

  To zgoraj napisano res drži, najboljše pa je pogledati pravi vzrok, zakaj je prišlo do nastanka žolčnih kamnom pri tvoji prjatlci.

  v primeru, da je pripravljena na spremembo, da je pripravljena brezpogojno poslušati in narediti tisto, kar ji bom predlagal, naj se sama oglasi, pa ji bom pogledal.

  lep dan

  marjan
  Lepo je če deliš
  #846
  grega
  Član

  Zdravo!

  Ja, pred tednom dni, so mi povedali, da imam žolčne kamne… tokrat sem imela tretjič napad in ta je bil najhujši ( 2x v spanju, sedaj pa že popoldan), saj nisem točno vedela zakaj se gre, nisem mogla dihat, bolečina med prsi je bila pekoča kot tudi cel hrbet…. nisem mogla ležat, sedet in hodit, ker me je samo zvijal v klobčič, zato sem poklicala rešilca… res pa je, da sem jedla ta dan jajca na oko, pa še na ocvirkih po vrhu…jajca pa mi delajo težo od kar pomnim, sem pa tudi zeloooooo sladkosneda in imam povišan sladkor v krvi.

  G. Marjan, bila bi zelo vesela, če bi pogledal v moje biopolje in mi povedal kaj je razlog in kaj je potrebno spremeniti oz. storiti.

  Lep pozdrav,

  Melita
  Lepo je če deliš
  #869
  marjan
  Član

  Melita

  Malo sem te pogledal od “znotraj”, čeprav si zelo zaprta, in kot kača ki ne kaže nog. Vzrok za žolčne kamne pri tebi je čustvena prizadetost, ki se je nabirala od otroštva. To pa pri tebi izgleda kot da si si ti velikokrat samo mislila, da te ljudje želijo prizadeti, posledično pa si bila vseeno prizadeta. tlačila si v sebe, in kot spomin na to so tvoji žolčni kamni.

  Predlagam ti, da si izbereš eno od metod za čiščenja čustvenih travm, in začneš na temu delati.

  Vs elahko narediš sama, ali pa si poišči nekoga, ki te bo vodil.

  lep pozdrav

  marjan

  P.S.

  V primeru, da se simptomi izgubljajo, pa ti bo preveč dobro, pa v obrok dodaj še eno jajce več in ocvirke zamenjaj z ocvirki iz suhega špeha, ker imajo ti večji učinek.

  Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 6)
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.