zmesancki
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › zmesancki
- This topic has 48 odgovorov, 5 glasov, and was last updated 11 years, 5 months nazaj by Ceres.
-
AvtorPrispevki
-
1. 12. 2012 ob 1:31 #17788glasParticipant
strelka wrote: Potem zanekrat sami ingverljubci in ena ingverneljubca
Naj povem, da sem bil jaz strogo proti ingverju, organsko ga nisem prenesel in sem se zgražal nad Angleži, ker sem ga pač pred 10leti tam slučajno fasal ne nekih keksih, ker oni ga vsepovsod dajajo gor..
Pa še pred 3-4letih me je odvračal ful okus, potem pa ko sem videl da že pri nas v SLO prihaja v igro ingver in to v keksih, čokoladi itd, pa sem počasi začel pokušati, in me je zanimalo kaj je point tega okusa in sem malo po experimentiral.. no to je prišlo sedaj tako daleč, da sem okus ingverja integriral, da je del mojih “potrebnih” ali bolje rečenih zaželejnih arom na moji hrani..
“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”
1. 12. 2012 ob 9:01 #17793ozelotParticipantZa mešanje sokov priporočam čtivo Norman Walker ima res dobro napisano in naštudirano. Sicer pa sta na youtube dva uporabnika ki to lepo poučujeta: http://www.youtube.com/user/growingyourgreens to je en, drug je pa še prensni: http://www.youtube.com/user/RawfullyOrganic
Vedno znova vse po starem
1. 12. 2012 ob 11:14 #17794CeresParticipantOzi, hvala. Nujno rabim strokovno pomoc.
Moja danasnja inspiracija je bilo naredit nekaloricni smuti. Izogibala sem se sadja in zmesala: rdeco peso,,spinaco, nekaj zmrznjenih visenj in za tekocino dodala sojino mleko. Dobim ga pri sodelavki, ki goji svojo sojo in ga naredi v masini za delanje sojinega mleka. Neverjetno dobro je, in super pomoc, da pridem na cisto vegansko hrano.
Slisi se verjetno, da mora bit zadeva zanic. Pa ni bila. Otrokom vseeno nisem ponujala. Ali je pa pravilno mesati rdeco peso in sojino mleko….to je pa drugo vprasanje.
1. 12. 2012 ob 17:54 #17799glasParticipantCeres wrote: Za sojinega sem slisala, da nekaterim povzroca hormonska meravnovesja. Sem pa zadnjic v bio trgovini videla mleko iz kamuta. Glede sojinega….sodelavka je kupila za 200 eur eno masino s katero dela sojino mleko, sojo pa sama pridela…
No mi imamo tudi to mašino, samo sojinega skoraj ne delamo več.. Tu in tam za spremembo..
Prvo kot prvo je to edino mleko, ki se mora delati na vroč način! Vsa ostala se namreč lahko delajo na hladen način (kar je velik + da je potem mleko presno ! )
Lahko se dela mleko iz vseh oreščkov, (lešniki, mandlji, brazilski itd..) Lahko se dela riževo, čičerikino, kamutovo, ovseno, … Vglavnem domišljija je tu skoraj neomejena, iz vseh žit in še naprej..
Sojino sploh ni nujno ali potrebno..
Mi delamo bolj iz ovsa ali iz lešnikov.. ipd
In to mleko potem uporabljamo za šejke.. (beri zmešančke )“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”
1. 12. 2012 ob 18:01 #17800CeresParticipant1. 12. 2012 ob 18:11 #17802glasParticipantCeres wrote: Wow Glas, nisem vedela, da se to da. Pa ima mleko iz oresckov tudi nevtralen okus? Pa tudi…kako naredis rizevo mleko, da je hladno oz presno?
Ja iz oreščkov ima res nevtralen okus, zelo dobro je recimo lešnikovo.. Riževo in ostala mlega pa; preprosto se napolni merica in se da noter..
Res je da mleka ne izdelujem jaz, sem pa velikokrat že zraven gledal..
Sem pa veseli uporabnik..
(upam, samo da imamo isto mašino )
Naša ima dva načina izdelave, hladni in vroč!
A le soja zahteva vroč način vse ostalo kar sem naštel, pa se mi zdi da se dela na hladnega..
Saj so obsežna navodila zraven ne? Vprašaj to tvojo prijateljico, ki ga ima..“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”
1. 12. 2012 ob 18:19 #17803CeresParticipant -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.