Vpliv glasbe na rast marjetic
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Vpliv glasbe na rast marjetic
- This topic has 4,919 odgovorov, 35 glasov, and was last updated 6 years, 3 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
11. 10. 2012 ob 8:55 #16900strelkaParticipant
nekdodrug wrote:
Tako kot sem obljubil ampak malenkost bolj pozno…
Ribja čorba
ta band mi pa ni všeč ……čeprav se najde tudi kakšna , ki pa je dobra ..npr. tale …Pogledaj Dom Svoj Andjele
Poslednja pesma o tebi
to je pa kar vse …strelka2012-10-11 08:56:39
11. 10. 2012 ob 9:03 #16901strelkaParticipantTinkara Kovač – Spezzacuori
11. 10. 2012 ob 9:13 #16902strelkaParticipantPeter Lovšin+ Magnifico-Vrtnica
*********************************Sokoli in Pero Lovšin …( ena socialna za zamislit se…)strelka2012-10-11 09:17:53
11. 10. 2012 ob 17:03 #16904nekdodrugČlanstrelka wrote:
Nekak manjši filmček sem najdel za vas zakaj je priljubnost metala padlo v 80′ in 90′ letih in zakaj ga veliko ljudi ne mara čeprav imajo radi rock ampak metala pa ne čeprav so jim všeč pesmi in si ne upajo priznati ali se pa sramujejo ( jaz se ne ) Dio točno navedel kdo je za to kriv in jaz se z njim strinjam… Filmček je v angleščini tako da ne bo potem kakšnih problemov ( upam da razumete )
http://www.youtube.com/watch?v=jU11NcH7nHQ
nekaj pa res nismo razumeli ..kaj je tisto švedščina …no nekaj severnjaki šprehajo zravenŽaaaal je to res….ne velja samo za heavy metal ..ampak na splošno v popularni glasbi.Pevka mora dobro zgledat in pevec …potem mora imeti dober video, mtv pač promovira video …ni pa pomembno kako poje oz. kako igra …važen je izgled…pa vsi palijo.no saj ..rihanna, ki bolj diha kot poje , no pa še jih je …Poslušaj njen koncert …skratka “diha “in miga z ritjo.Jih je ogromno. na njo sem se ravno spomnila …tako …fora pa je da tako muziko, večina poslušajo najstniki -mladi ljudje, ker se lovijo in še nimajo izoblikovane “osebnosti” ker niso pač tako seksi in taki oh in sploh kot npr. njihovi idoli..potem ….mmmmm….kaj je pa potem v nadaljevanju ..pa vemo a ne ….skratka ..jp …jaz se s tem tudi strinjam …drugi bendi pa so pač to vzeli v zakup …ampak ..hja lahko bi potem tudi rekli so se prodali a ne.Pa saj to ni samo v glasbi …Lepo si to napisala, ampak s tabo se ne strinjam v celoti sploh tisti del “Fora pa je da tako muziko, večina poslušajo najstniki -mladi ljudje, ker se lovijo in še nimajo izoblikovane “osebnosti” ker niso pač tako seksi in taki oh in sploh kot npr. njihovi idoli..potem… mmm ” Tole se ravno ne strinjam z tabo no vsaj po vsem ne res je nekaj takšnega ( Muzke ne poslušajo samo najstniki tudi drugi ljudje ( Tudi midva čeprav sem jaz razmeroma mlad ( Ne bom točno navedel letnice ampak okrog 24 let ) Tako da še lahko rečme da imam uzornika in spomnim se da sem ga nekje pri 11 letih najdel in izbral in še vedno mi je všeč ( To je Tom Cato Visnes http://en.wikipedia.org/wiki/King_ov_Hell . Takole da boš vedela koga mislim on je meni bil tako rečeno kot nekšna stvar ki ga ne moreš imeta ) Torej ni vedno sama lepota v nadaljevanju ti bom razložil še nekaj… No zdaj pa dovolj o meni torej takole ti bom povedal na kratko metal moraš imet rad torej ne moreš reč da ga maraš ali ne maraš… Ti ga imaš rad ali ga nimaš… Isto je za trše oblike rock tisto kar je altrnativno pa vse do punck rocka je lahkotno za poslušat in to še nekako gre če nimaš rad seveda takšne glasbe je pa res to kaj si napisala za Rihanna in še bi lahko našteval nimam nič proti njim ampak to je lahkotno za poslušat tudi jaz poslušam takšne komade preko radija ali pa MTV včasih kaj spremljam pa vam lahko povem ta glasba je za plesat, pesmi so lahkotne za zapet ( lahko poješ na playback kar je trenutno zelo popularno in tudi po eni strani vredu ( komadi se delajo v studiju in če je slučajno kakšen to ne zapoje pravilno ga računalniško popravijo in to je potem to ( prfektna glasba ) ) Je pa potem druga stavr ko ti postanejo poularni in všeč publiki pa je potrebno v živo odpet in potem nastanejo problemi zaradi tega vsega kaj sem prej v oklepaju naštel in potem se zgodi to kaj je strelka napisala začne dihat v mikrofon in potem se sliši hreščanje ali kaj podobnega ne spremljam toliko njihovoh live verzij saj mi niso interesenti ampak mi je že marsikdo to rekel…
In da se spet preselim nazaj na vzornike, je pa v tem takole saj kakor se mene vpraša in kakor jaz mislim čeprav se ne spuščam v to saj sem skoraj pol življenja imel enega in instega vzornika in nekoga ki še ga zdaj obožujem in mi je to ( kaj sem že prej napisal ) …
Strinjam sez tabo strelka da hitro najstniki zamenjujejo vzorike to je čista resnica se še spominjam tistih časov vsak mesec so imeli druge vzornike jaz pa vedno enega in istega… Mogoče se še ti spomniš kaj jaz se veliko stavri… Torej vsak mesec je nekdo drug bil in mislimda tudi zdaj čeprav se vse manj v to spuščam saj mi je vseeno… Ampak kolikor se spomnim da je bila na MTV ko kdaj kakšno oddajo spremljam je bila pred kakšnim letom Rihanna, potem Justin Bieber, nato Lady Gaga, trenutno pa nevem kdo je…
Pač MTV je takšen kakršen je, poznam slabo starn MTV in dobro stran MTV slaba stran je da so ničli metal in to veliko podzvrsti metala ki so po hair metal poskušali pri MTV in so bili vsi zavrnjeni v bistvu sploh niso naredili tisto kaj so jih prosili… Dobra stran MTV je pa da prikazuje video spote to kaj si ti tudi omenila…
Zaradi MTV je metal in Rock do alternativnega ali lažje obilke rocka padel ven in se sami promovirajo tako in drugače ( sreča je da je nastal you tube in jim nekako popularnost dvignil ) Metal je svet zase tako kot sem že prej omenjal…
Kakor koli že na kratko vam bom še povedal otem da so metal, rock, klasična glasba in še bi lahko kaj podobnega naštel najbolj kvalitetne zvrsti glasbe kjer je potrebno največ truda vložit in ponavadi se na live koncertih ne uporablja playback saj jaz še nisem zasledil da bi kdo uporabljal…
In tudi tukajbom jaz zaključil temo o tem…
Če je kakšna napaka ali je kaj nerazumljivega odgovor napišite pa vam bom poskušal razložit na bolj obširno. Če ni kje kašne vejice se uproščam poskusil sem jih pisat ampak proti koncu ne vem če sem še kakšno noter v besedilo vstavi tako da se za to tudi oproščam saj brez vejic lahko hitreje pišeš no vsaj jaz…
nekdodrug2012-10-11 17:52:25
12. 10. 2012 ob 14:53 #16906strelkaParticipantnekdodrug wrote:
Lepo si to napisala, ampak s tabo se ne strinjam v celoti sploh tisti del “Fora pa je da tako muziko, večina poslušajo najstniki -mladi ljudje, ker se lovijo in še nimajo izoblikovane “osebnosti” ker niso pač tako seksi in taki oh in sploh kot npr. njihovi idoli..potem… mmm ” Tole se ravno ne strinjamNekdodrug …
Moja opazka na tako glasbo , ki
jo promovira Mtv …se je nanašala na to , da ni važno kako kdo poje ima posluh ali
ne , zna igrati ali ne (studiji delajo čudo …slona naučijo lajat in mačka
mukat).Hvala bogu, obstajajo koncerti in
tam se vidi kdo poje kdo diha.Kot drugo, dejstvo zame in morda
tudi še za koga je, da so najstniki , otroci in pa mal bolj labilne- osebe
najbolj podvržene vplivom, način vedenja, oblačenja itd. Zakaj , ker nimajo
izgrajene osebnosti kdo so , kaj so itd itd . Iščejo vzornike … in njihovo vedenje itd vpijajo kot gobe.je to ok ali ne …se sam odloči.
Če pa pogledamo še tretji vidik
, da se posname video se rabi denar. Mlad nadarjen glasbenik začetnik brez zaledja
, se težje promovira , kot pa uveljavljeni glasbeniki.To na temo MTV.
Nadaljujem …
Glasba kot taka prebuja čustva v
ljudeh …Prebuja tudi spomine lahko
travme , lahko veselje itd …to je zame tudi dejstvo.Zdaj zakaj pa nekdo posluša tako
glasbo nekdo drugo tako …ne vem. Vem pa kako nekatera glasba vpliva name …Enkrat že pred leti …sem našla
en članek , kako različna glasba vpliva na človekovo auro …kako je nekatera
uravnoteža , krepi , nekatera pa jo čisto zluknja .In še to dodajam ..najlepše vpliva glasba narave …( to ni mišljeno ta duhovna glasba, ki jo tudi promovirajo ..ampak “glasba , ki jo slišiš, ko greš skozi gozd)
Narejene so bile meritve-grafki (
torej tukaj ni vplival človeški faktor ..npr tako kot npr se mene povezuje če
rečem uf tole je pa grozno pa se najbrž pomisli , hja imaš ne vem kakšne
travme.Bi prilepla, če bi lahko ..pa ne
najdem več ..ampak to sem se zelo dobro zapomnila.In žal nekdodrug , metal glasba
, jo luknja…No to pa moje mnenje o vsem
skupaj.Pa še nekaj ..zakaj sploh človek posluša glasbo?
Jaz jo npr zato, da me razbremeni …da se po njej bolje počutim.
strelka2012-10-12 15:09:19
12. 10. 2012 ob 17:25 #16907nekdodrugČlanEna dobra pesem za tiste ki imatere radi zelo težek metal ( ima dobro strukturo in zaradi tega je tudi potem pesem zanimiva )
Marduk…
12. 10. 2012 ob 17:27 #16908strelkaParticipantnekdodrug wrote:
Strinjam se s tabo strelka da hitro najstniki
zamenjujejo vzorike to je čista resnica se še spominjam tistih časov vsak mesec
so imeli druge vzornike jaz pa vedno enega in istega… Mogoče se še ti spomniš
kaj jaz se veliko stavri…Uf ..vidiš
tole pa nisem odgovorila.Sem mal
premišljevala , kdo bi meni lahko bil vzornik v najstniških letih od pevcev ,
igralcev itd.A veš
da nimam pojma.Nobeden
v tem smislu , da bi si rekla uf , to sem pa jaz , taka bi bila pa jaz …Npr.
zelo všeč mi je bil Bili Idol s svojo čupo , pa fajn muzika mi je bila od
njega.Potem
zlo fajn mi je bil v tistih letih David Bowie ..tista njegova ekscentričnost …pa
tolk se mi je fino zdelo , ko je zgledalo kot da ima učke različne ..( v bistvu
pa ima eno oko poškodovano)Recimo všeč
mi je bila Nena …potem zlo fajn se mi je zdela Annie Lenox, pa Alison Moyet….Potem pa
seveda Iron Maiden …no tisto sem pa včasih bila mal taka …vem da takrat so bile
moderne puma superge visoke …evo vsi smo jih imeli. Tako, da jaz sem imela
pač štepane kavbojke , puma superge , in vse kar zraven paše…ha , ha . ha …No tko …to
je bila alter scena pri meni.…Drugače
pa ,da bi nekdo tako močno vplival name pa ne …, da bi se z njim primerjalaSem mal
zašla …ampak če si že vprašal …Skratka …sem zdele ugotovila , da jaz bolj poslušam muziko
, kot pa gledam pevce ….evo ….dve od njega …bilie idol
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.