Vpliv glasbe na rast marjetic

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Vpliv glasbe na rast marjetic

Prikaz 2,437 prispevka (od skupno 4,920)
  • Avtor
    Prispevki
    nekdodrug
    Član

In še eno podobno no ja meni je ampak ni in tisti ki metala ne poslušate boste hitro ločili razliko meni že postaja skoraj vse isto zaradi tega ker že dolgo časa poslušam to in nisem več tako pozoren saj mi je vseeno ampak razlika je v tem da je to sinfoničen metal tisto pa je mešanica groov metala, black metala samo v igranju električne kitare, doom metala itd… Sem že prej bolj podrobno naštel ampak ta pesem je pa samo sinfoničen black metal in nič drugega razlika pa je v tem da je skoraj cela pesem hitrejša, bolj se nagiba na depresijo kot pa doom metal in se na koncu besedilo tukaj ne razjasni ampak pade še v večjo temo v tem je razlika tudi tukaj so vključeni klasični inštrumenti ampak vokla je bolj suh in tisti ki tega nimate radi boste hitro slišali razliko…

http://www.youtube.com/watch?v=jRMkzB65mzM&feature=related

Lepo je če deliš
    nekdodrug
    Član

In še ena pesem od Estatic Fear in še malenkost lažja za poslušat nima toliko doom in groov metal vpljiva in malo manj in tudi tukaj so vključeni klasični instrumenti…

http://www.youtube.com/watch?v=jPR4gLwXpZ4

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

Nekdodrug …daj ti meni povej …v čem je bistvo tega »petja,« pri
    tako dovršeno zaigranih skladbah … …( mojstrsko zaigrano …ampak potem čist
    pokvari zraven tisto dretje …no lepše povedno petje ne vem iz kod ?iz podplatov
    ali še nižje ..pod zemljo).

Pri gotiki je kontrast…ponavadi lep ženski glas pa potem
    moška zverina …

Me pač zanima ..kaj predstavlja takšno petje …?

Nekaj gotovo predstavlja…Embarrassed.

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

še nekaj kar jaz rada poslušam …

gospel …

v tem prav uživam…Big smile

strelka2012-09-22 22:26:32

Lepo je če deliš
    nekdodrug
    Član

strelka wrote:

Nekdodrug …daj ti meni povej …v čem je bistvo tega »petja,« pri
    tako dovršeno zaigranih skladbah … …( mojstrsko zaigrano …ampak potem čist
    pokvari zraven tisto dretje …no lepše povedno petje ne vem iz kod ?iz podplatov
    ali še nižje ..pod zemljo).

Pri gotiki je kontrast…ponavadi lep ženski glas pa potem
    moška zverina …

Me pač zanima ..kaj predstavlja takšno petje …?

Nekaj gotovo predstavlja…Embarrassed.

Takole ti bom hitro in na kratko razložil saj je veliko stavri ki spadajo zraven ampak jo bom vzel v drobno gled to pesem saj ta stil petja ki ga uporabljajo skupine veliko krat v težkem metalu izpostavljen ali vam je všeč ali pa ne to je odvisno od poslušalcev kaj predstavljal ( če ne veš heavy metal je na začetku izhajal iz black sabbath to je čista resnica no torej je bilo vse grajeno iz black sabbath… Heavy metal ima hitre ritme torej to predstavlja heavy metal in takšen način petja kot ga je imel black sabbath so ga malo nadgradili in ga uporabili v heavy metalu ) Torej so vse druge podzvrsti metala izhajale iz heavy metala…

In seveda če sva spet pri gotiki ( izhaja iz doom metala in gotike ( gotike normalne ne gotik metal )) in ene skupine so bolj nagnjene lahko na doom ali gotiko in za kotiko je zančilno da je žensko milo petje in so določene skupine ki imajo operne pevke to prevzele tiste kaj pa imajo še slučajno kakšnega moškega pevca pa imajo ponavadi mešano torej doom metal in gotike z nadgradnjo na instrumentih in potem takšnem nastane gotic metal to je to…

Kaj je doom metal?: ( je prva oblika black metala, death metala in drugih podzvrsti ki povezujejo te zvsti z doom metalom in doom metal se s heavy metalom povezuje z nastankom te metalske podzvrsti torej z black sabbath ki je napisal pesem electric furneral in sem jo jaz več krat objavil in jo vam pedstavil meni je pesem izvrstan pesem saj drugače vam jo nebi tri krat objavil ali več nisem štel ampak 100% sem da sem jo vam objavil toliko krat ( in zanjo je značilno daj je zelo počasna, in v mes hitra in spet počasna ) in to se drži tudi doom metala saj so jo prevzeli način igranja po njej in kitara ki jo imam Tony Lommi je bila narejena po naročilu če kdo tega ne pozna ( narejena je bila zaradi tega ker če veste da je Tony Lommi kot mlad ostal brez nekaterih prstov in ima zaradi tega železne prste in zato daje kitara takšen kovinski zvok ki so ga potem uporabili doom metal kitaristi )…

Glede petja v tej podzvrsti in ki se nanaša na tisto pesem ki jo je strelka komentirala in rekla da pokvari vse to ni res ampak ona nima rada tega petja in jo razumem zakaj je rekla da pokvari vse meni je ta način petja všeč in vedno mi bo saj ko se ga enkrat navadiš potem nimaš problemov z tem vrjetno se še bo kdo strinjal z njo ampak jaz se ne trenutno…

Rekla je da ji naj razložim zakaj uporabljajo takšno petje in ji bom seveda za to mešanico ki je v tem primeru pesmi…

Tako kot sem že včeraj napisal velja še vedno in iz tega bo izhajala obrazložitev…

Torej v pesmi so gotika, doom metal, sinfončen in melodičen. Sinfoničen in melodičen je uporabljen v nekatreih delih pesmi v igranju instrumentov, gotika in doom je pa vidna v stilu petja in igranja na električno kitaro torej počasen in na določene dele hiter gotika je uporabljena v petju ki poje ženska mislim da tam okrog 16 minute vse ostalo pa moško petje torej doom metal stil petja je takšen zaradi tega ker skupina ki napiše takšno pesem noter upodobi agresijo in mislim da je strelka že to enkrat prilepila na forum glede obnašanja in načina življenja metalcev vso agresijo dajo v pesem in vso negativno energijo v način petja in ako se naj bi jim potem duša sprostila in se nebi uporabljala na drugih mislim da se to mene drži in strelke tudi saj že dolgo posluša heavy metal in je že mogoče opazila to no jaz sem ko mi gre kdo na živce ali pa da je tečen ali kaj podobnega in če začnem predvajat kakšno težko podzvrst metala se bo sam odmaknil zaradi tega ker mu ne ogaja tudi ko sem slabe volje pride kakšen depresivni ali doom metal kaj takšnega v poštev in je zadeva rešena na hitro in zaradi tega je potem takšnem tak stil petja saj iz človeka ki to poje ali jo je napisal pusti vse slabe in druge občutke v pesmi in zaradi tega potem nastane temačen glas ali iz zemle tako kot je strelka rekla torej besedilo je temačno in glas je temačen ki ga potem razjasni žensko milo petje ki je vmešano v to saj doom metal je značilen da je na začetku zelo temačno in agresivno v počasni izvedbi kaj je pa za black metal drugače torej za njih je hitro in zaradi hitrosti če bi peli v normalnih tonih in bi bila kitara v odspredju se besedila sploh nebi slišalo in potem lahko to dretje preglasi zvoke kitare ampak v doom metalu se pa dretje uporablja zato da depresijo ki jo imajo sebi sprostijo izven sebe torej vse kaj je črnega heavy in tresh pa upodobita to agresijo v solo dele pesmi in v tem je torej potem razlika in to je to za enkrat….

Upam da ste me razumeli kaj sem mislil plus tega napisal sem vam kratko obliko vsega da sem prej lahko napisal saj drugače v treh urah nebi končal upam da še bo kdaj govora o tem in da še vam kakšno drugo obliko napišem…

Cool

Če je v besedilo kakšna napaka se oproščam saj sem hitro pisal in sem vjetno kje spustil kakšno črko ali kaj podobnega napisano je brez vejic saj bi mi še več časa vzelo če bi jih noter vstavljal…

Approve

nekdodrug2012-09-23 10:53:36

Lepo je če deliš
    nekdodrug
    Član

To so pesmi ki sem jih imel v mislih med tem ko sem pisal in jih tudi v tistem dolgi razložitvi uporabil v primere…

Black Sabbath – Electric Funeral

http://www.youtube.com/watch?v=FlgyYR2hkSY

Evo to se bi zgodilo če bi bilo uporabljeno v black metalu normalni stili petja…

Ta skupina poje viking metal ki ima tudi včasih veliko skupnega z black metalom

Razumeš jih po 10x poslušanju ali še več če ne znaš dobro angleškega jezika…

Falkenbach – The Heathenish Foray

http://www.youtube.com/watch?v=k0kb3CXZW74

In še eno doom metal pesem

Mournful Congregation – The Monad of Creation

http://www.youtube.com/watch?v=Vkl_8a0QViw

In še eno od gotike da boš videla strelka da ni samo milo petje tako kot ga nightwish predstavi saj je tukaj zraven še doom metal… Zelo lep primer tistega kaj sem vam razlagal…

Draconian- Death Come Near me

http://www.youtube.com/watch?v=i5-p3b8BT18

Lepo je če deliš
    nekdodrug
    Član

Mlad Ozzy…Big smile

Black Sabbath – Iron Man

http://www.youtube.com/watch?v=sSRQCMq1gB8

Lepo je če deliš
Prikaz 2,437 prispevka (od skupno 4,920)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.