Vpliv glasbe na rast marjetic

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Vpliv glasbe na rast marjetic

Prikaz 2,052 prispevka (od skupno 4,920)
  • Avtor
    Prispevki
    strelka
    Participant

nekdodrug wrote:

Takole sem se odločil za nekaj časa bom nehal lepit metal na forum še kakšen hard rock mogoče bom ga zalimal ampak po vsej vrjetnosti ga ne bom…

R.I.O – Shine On

http://www.youtube.com/watch?v=TWMZfRuJPz0

Embarrassed
    zaradi mene ga ti kar daj ….bom čist tih …Big smile.
    Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

tole sem pa sama najdla ..in so mi blazno všeč…Tongue

VOODOO CIRCLE

Pa tale tud huda…Cool
    balada:
    Če kdo sliši kaj pregrešnega pa lahko napiše…
    Očitno so jim vzorniki Deep purple ….pa si tudi kaj sposodijo …Big smile
    kakorkoli že ..tud tole …je Cool

strelka2012-07-09 11:13:24

Lepo je če deliš
    nekdodrug
    Član

Cool

strelka wrote:

tole sem pa sama najdla ..in so mi blazno všeč…Tongue

VOODOO CIRCLE

Pa tale tud huda…Cool
    balada:
    Če kdo sliši kaj pregrešnega pa lahko napiše…
    Očitno so jim vzorniki Deep purple ….pa si tudi kaj sposodijo …Big smile
    kakorkoli že ..tud tole …je Cool

Pa sem ti dal spet neko veselje in spletno stran ( metal-arhiv )Big smileCool

Lepo je če deliš
    nekdodrug
    Član

Robert Zupančič wrote:

Ti vsa besedila malo preveč resno jemlješ in to je problem tudi posameznikov dober primer si opisal in tudi jaz to vse vem kaj je in hvala za trud tudi opis ampak jaz ti povem ti glasbo poslušaš za zabavo in za sprostitev ne da bi ti zraven zdaj mogel nekaj veliko razmišljat… Ti bom povedal par stvari o black metlu. Ni pesmi v kateri nebi omenjali hudiča ali pa bi bilo vsaj malo na to teb tako kot si rekel prekrito ampak v večini so vsa razkrita ali v latinščini odpeta naprimer takšen bend je enthroned če ni razkrito pa je namig in v latinščini zapeto… Plus teg satanizem če si užaljen ali ne ga je naredila Krščanska cerkev to so ti pogani kateri se niso hoteli pokristjanit in so bili potem vraževerni in nekakšni izobčenci cerkve nebi rad zdaj o tem razlagal sam si preberi več o tem imaš veliko spletnih stani ki vsaka po svojem opisuje satanizem…

Odseki besedil od posameznih skupin black metala… Pa boš videl da ni nič prekrito…

Hej, imam občutek, da smo se malo napačno razumeli: namen mojega posta o subliminalnih sporočilih ni bil negativno prikazovanje metala ali kazanje nanj s prstom, saj ga tudi sam poslušam, in, ko že omenjaš death metal, tudi sam poslušam to sceno, in zelo dobro vem kaj in na kakšen način opisujejo. Obituary, Death, Jungle Rot, Morbid Angel, Vomitory itd. so samo nekateri, ki so v moji zbirki, res pa je, da sam bolj prisegam na trash in gothic metal. Vendar pa so mi Death še vedno zakon in res škoda za Chucka, da ga je pobralo, ker je bil tip virtuoz (kje so plate Leprosy, Spiritual Healing, Symbolic idr.).

Torej, namen mojega posta je bil informirati, ne kazati s prstom, saj bi s tem kazal s prstom nase, kajne? LOL Metal sem začel poslušati ob koncu osnovne šole (Anthrax, Iron Maiden, AC/DC), potem nadaljeval v srednji z najtršo trash sceno (Metallica, Slayer, Kreator itd.), potem naredil nekajletni premor, sedaj pa imam v svoji zbirki vse stare plate in tudi skoraj vse, kar je novega, skupaj skoraj 500 albumov, tako, da sem del te scene že ene 20 let Wink Grem tudi na kakšen dober koncert (nazadnje Megadeth v Šiški), sicer pa ne furam imidža in se več ne identificiram z besedili in načinom metalskega življenja, poslušam pač “za dušo”, ker je tudi meni to glasba, ki nosi v sebi izjeeeeemno veliko sporočilnosti tako na besedilni, kot audio ravni. Evo, sedaj sem se razgalil do “spodnjih gat” in upam, da se sedaj dobro razumemo kako in kaj. Wink Sicer pa sedaj poslušam skoraj vse, ker sem glasbeni okus izjemno razširil. V soboto pa itak da gremo na Duran Duran, ne? To je bila glasba mojega otroštva in imel sem vse stene v sobi polimane z njimi… LOL

P.S. In evo, ravno, ko pišem ta post, mi na iTunes “šopa” Obituary, Sickness iz plate The End Complete. Imam vklopljeno shuffle funkcijo, pa pride kar pač pride… Pa smo začeli in zaključili z death metalom Smile

Res smo se mogoče malenkost narobe rzumeli saj v tem svetu je že vse mogoče vem da če bi kritičen do metala bi tudi sam lahko na sebe z prstom pokazal nisem še toliko star da bi lahko rekel  da sem  ga takrat poslušal ko se je sploh to gibanje začelo… bom takole jaz raje napisal od 7 leta že metal poslušam… Od dvanajstega leta pa black metal poslušam in od sedmega leta plus 14 let in to pride na 21 let in toliko sem tudi star tako da bo to razumljivo malenkost bolj. Imam preko 300 black metal plošč vse skupaj pa imam nekaj čez 700 plošč zraven je še rock torej imam nekej za  500 plošč metala pokupim vse nove plošče plus še kakšno staro če še nimam tisto pesem kaj sem pa zadnjič na forum prilepil ki je bilo potem veliko govora o satanizmu zaradi tiste pesmi sem pa bil od njih na koncertu decembra 2011 ki je bil v Ljubljani in še par koncertov po tujini odvisno od časa in dolžine mesta kjer se odvija in tudi odvisno katere skupine letos sem šel  zagreb na en koncert od enih death metalcev ki so mi pri tej zvrsti najbolj ušeč in jih redno poslušam malo sem jezen saj sem za mudil z nakupom kart za koncert v šiški ki si se ga udeležil ti in ti celo malo zavidam, drugače pa metal in rock že tri četrt mojega življenja me spremlja in je to že nekakšna vsak danja tradicija da ga poslušam ampak zadnja leta sem se tudi malenkost ven usmeril tudi kakšen pop pride v poštev tehno in rep ampak seveda more bit to zelo poseben komad in pesem mogoče mora malo na hard zvenet ali kaj zelo taktičnega ali kakšno besedilo da mi pride hitro v ušesa in jo tudi če slišim ji rad prisluhnem….   
    nekdodrug2012-07-09 21:11:38

Lepo je če deliš
    nekdodrug
    Član

Če sta že kdaj našla kakšno primerjavo med zvrstmi od metala ( na kratko izsek pesmi in se primerja )

( youtube)

nekdodrug2012-07-09 21:22:17

Lepo je če deliš
    nekdodrug
    Član

http://www.youtube.com/watch?v=eVmaz9CtHnY&feature=related

Z tem kaj je objavil ta link se strinjam in ne strinjam

Se strinjam ( deathcore, metalcore) ni metal v bistvu je metalcore ( kristjanski black metal in je fake )

Deatcore nikoli ga nisem imel rad in tudi ga ne bom imel vrjetno saj je to emo stil in to ni metal nihče mi ne more reč ker sem prepričan da emo stil ni metal

Ne strinjam se da ima kritike na solote od metallice, Marilyn Mansona in Slipknota to je saj Marilyn Mansona je industrijski metal in Slipknoti so heavy metal ( nu metal po novem ( jaz ga ne odobravam ) tako da ga ni pri meni ampak sem ga omenil da sem bolj natančen )

Lepo je če deliš
    nekdodrug
    Član

Mayhem – De Mysteriis Dom Sathanas

http://www.youtube.com/watch?v=uZmDL_PzvdY

Vedno sem občudoval to pesem in še jo tudi album nekaj posebnega je… vsaj zame. Old Mayhem je vedno bil klasa zase škoda zardi dogotkov kaj se je z njim zgodilo… ( je v slab ogled padla skupina zardi dogotkov ki so se zgodili pred 22 leti ( 1990 ) ali potem še kasneje do leta 1995 )

nekdodrug2012-07-09 22:32:28

Lepo je če deliš
Prikaz 2,052 prispevka (od skupno 4,920)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.