Vpliv glasbe na rast marjetic
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Vpliv glasbe na rast marjetic
- This topic has 4,919 odgovorov, 35 glasov, and was last updated 6 years, 3 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
8. 7. 2012 ob 0:48 #15533nekdodrugČlan
strelka wrote:
..ne vem čemu je bila tale tema odprta ..ker jo nisem jaz
odprla …Samo mi je pa všeč tema zato, ker saj večina ne teži kaj se
lahko dela in kaj ne .., kaj je primerno in kaj ni …Oz. smo tuki bolj svobodnih načel ,kar se muzike tiče,….
Tolko kot je pa tukaj različne muzke …hja …
Nekdodrug …on vseskozi praktično prikazuje vpliv metala na
človeka .Npr. jaz sem prišla toolk daleč ..da se večina začnem
smejati, ko kaj poslušam ..posebej ko je izrecno naročilo , da mi ne bo všeč…Npr. tole zadnje …sem spet bruhnila v smeh ..ker ti glasovi
so res …«nenavadni«Ne vem sicer kako bi to name vplivalo , če ne bi bilo tega
izrecnega naročila ….Nekdodrug zgleda, da si ti zlo vesel človk ..tko …ker tako
veselo muzko poslušaš…?Hec ….…na metal.
Sem pa večina samo jaz povedala ..moje impresije na muziko .. ostali modro molčite ..oz.molčijo…
Drugače pa kar začnite pisat … jaz itak vse preberem .kaj pa vzamem za svoje ..pa se odločim.
…lahko začnete …vem da je bilo že nekaj rečeno o frekvencah
..višjih nižjih ..višji svetovi nižji svetovi ..pa čakre …npr. tole je meni ..zlo pomirjajoče ..najbrž zato, ker imam tako zvrst glasbe rada ..al pa so moje čakre na tole frekvenco naštelane ….
http://www.youtube.com/watch?v=ZHVMUZ7hHRo&feature=related
evo pa orignalček…še lepše …
Veš sterlak nisem tako vsel človek ampak meni je to všeč ti glasovi ta ritem kitare bobnov in basov se skupaj ja zame nekakšan harmonija… Po mojem mnenju tisti človek ki ne posluša metala neve kaj zamuja ti hitri kitarsi soloti in še bi lahko našteval parv nevem kako naj povem prerojeno se počutim ko to slišim…
Dober izbor pesmi strelka…
8. 7. 2012 ob 0:53 #15534nekdodrugČlannekdodrug wrote:
..ne vem čemu je bila tale tema odprta ..ker jo nisem jaz
odprla …Samo mi je pa všeč tema zato, ker saj večina ne teži kaj se
lahko dela in kaj ne .., kaj je primerno in kaj ni …Oz. smo tuki bolj svobodnih načel ,kar se muzike tiče,….
Tolko kot je pa tukaj različne muzke …hja …
Nekdodrug …on vseskozi praktično prikazuje vpliv metala na
človeka .Npr. jaz sem prišla toolk daleč ..da se večina začnem
smejati, ko kaj poslušam ..posebej ko je izrecno naročilo , da mi ne bo všeč…Npr. tole zadnje …sem spet bruhnila v smeh ..ker ti glasovi
so res …«nenavadni«Ne vem sicer kako bi to name vplivalo , če ne bi bilo tega
izrecnega naročila ….Nekdodrug zgleda, da si ti zlo vesel človk ..tko …ker tako
veselo muzko poslušaš…?Hec ….…na metal.
Sem pa večina samo jaz povedala ..moje impresije na muziko .. ostali modro molčite ..oz.molčijo…
Drugače pa kar začnite pisat … jaz itak vse preberem .kaj pa vzamem za svoje ..pa se odločim.
…lahko začnete …vem da je bilo že nekaj rečeno o frekvencah
..višjih nižjih ..višji svetovi nižji svetovi ..pa čakre …npr. tole je meni ..zlo pomirjajoče ..najbrž zato, ker imam tako zvrst glasbe rada ..al pa so moje čakre na tole frekvenco naštelane ….
http://www.youtube.com/watch?v=ZHVMUZ7hHRo&feature=related
evo pa orignalček…še lepše …
Veš sterlak nisem tako vsel človek ampak meni je to všeč ti glasovi ta ritem kitare bobnov in basov se skupaj ja zame nekakšan harmonija… Po mojem mnenju tisti človek ki ne posluša metala neve kaj zamuja ti hitri kitarsi soloti in še bi lahko našteval parv nevem kako naj povem prerojeno se počutim ko to slišim…
Dober izbor pesmi strelka…
Glede tistega opozarjanja zaradi tega ker vem da boš pogledala in ni važno kaj je ampak ko začeš poslušat pa je pri tebi druga zgodba tako da nebi te rad spravil v tisto voljo ko si že bila enkrat zaradi mene in potem te raje kar posvarim preden objavim plus tega me zanima ali si ogledal live verzijo ali verzijo kjer je slika albuma in če si ogledala live verzijo kako se ti je zdel kitarist in basist
nekdodrug2012-07-08 00:56:068. 7. 2012 ob 0:59 #15535nekdodrugČlan8. 7. 2012 ob 1:03 #15536nekdodrugČlan8. 7. 2012 ob 7:40 #15537Robert ZupančičParticipantnekdodrug wrote:
Hm, zdi se mi, da smo počasi izgubili rdečo nit te teme. Jaz bi vseeno raje slišal še kaj uporabnega o vplivu glasbe, takšne in drugačne, ne kakšen glasbeni okus ima kdo…
Nisem izgubil niti…
Saj to ni letelo (samo) nate. Pač se mi je zdelo brez veze, da gor kot po kakšnem Facebooku “limamo” neke linke iz YouTube, med tem, ko bi lahko forum razširili na kakšne bolj uporabne vsebine.
Evo, bom odprl temo, za katero dajmo zbrati čim več dobre vsebine, to pa so sumbliminalna sporočila. V metalu oz. rocku je tega še največ, in celo tožbe so se po ZDA sprožale na ta račun, najdemo pa jih celo v reklamah na TV.
Kaj sploh pomeni sumbliminalno? To pomeni »pod pragom«,
kajti vsa sporočila se nam prenesejo na nivoju, ki ga zavestni um ne
zazna, toda podzavestni um ga prepozna. Podzavest vidi vse, medtem kot
zavest zazna le majhen delček tega, kar pride skozi naših pet čutil. OK, to naj bi bila groba definicija tega, ne vem pa kako bi Tadej to razložil iz vidika ezoterike oz. vsega, kar se pogovarjamo tukaj. Prikrita sporočila v glasbi naj bi bila predvsem povezana z vsajanjem ideje o satanizmu. Center Staršev za Glasbo je ameriškemu senatu
povedal, da lahko v heavy metal komadih slišijo subliminalna sporočila,
ki škodujejo njihovim otrokom. Strokovnjaki se sicer niso strinjali z
njimi, vendar pa je bilo seme dvoma posejano. Šlo je za t.i. tehniko “backmasking”, to je snemanje sporočil na prostem kanalu v obratnem vrstnem redu in spojenih z glasbeno podlago in petjem. Snemanje govora v nasprotni smeri so v glasbi med prvimi uporabljali The Beatles, pozneje pa se je začelo množično uporabljati v vse namene, tudi v marketingu za promoviranje vsega, od novega avtomobila do uporabe mamil.Nekateri so to izkoristili tudi za poskus zaslužiti kakšen dolar. Tako so britanski bend Judas Priest tožili starši dveh fantov, ki sta leta 1985 naredila samomor. Vzrok naj bi bilo subliminalno sporočilo “Naredi to”, vstavljeno v komad “Better By You, Better Than Me,” z albuma “Stained Class”, izdanega leta 1978. Zahtevali so odškodnino 6.2 milijona dolarjev. Prva odločitev sodišča je bila, da subliminalna sporočila ne morejo biti zaščitena s prvim amandmajem ameriške ustave (svoboda govora), ker jih pač ni mogoče slišati. Precejšnje število “strokovnjakov” za subliminalne stimulacije je pričalo v korist ene in druge strani v sporu. Na koncu je le prevladalo mnenje, da ni znanstvenih dokazov, da bi subliminalne stimulacije kakorkoli vplivale na obnašanje človeka, kaj šele, da bi ga prisilile v samomor. Odvetniki Judas Priesta so vstrajali na tem, da na posnetkih ni nikakršnih subliminalnih sporočil. In res, kdo bi si mislil, tudi po mnogih pozornih poslušanjih vprašljivega komada, sodišču pri najboljši volji ni uspelo slišati kakega subliminalnega sporočila. Res pa je, da je muzika pri marsikaterem starejšem članu sodnega senata povzročila rahlo živčnost: ) Na koncu je sodišče prišlo do zaključka, da sta mlada moža izgubila živlljenje zaradi drugih vzrokov: droge, alkohol in slabe družinske razmere.
Nekaj tozadevnih sumbiminalnih sporočil v znanih komadih:
-Queen: Another one bites the dust : Start to smoke marihuana! Klikni za poslušanje!
-Black oak Arkansas: When electry came to Arkansas : Satan…Satan…Satan..he is god…he is god…he is god!
Eagles:
Hotel California : Zlobna stvar, ki se ji pravi blister (mehur), treba
je iti v posteljo z njim…in ti bi rad do konca razčlenil Antona? On
sam modrijan! On sam mag! (Anton je ustanovitelj satanove cerkve v San
Franciscu 1966, s katerim so si bili Eaglesi zelo blizu)
-Eagles: Wasted time : Imam misel na Satana.
-ELO: Secret messages : Dobrodošel, Satan, dobrodošel na zabavo, naredi zavezo, dobrodošel na zabavo!
-Led Zeppelin: Stairway to Heaven : Moj sladki Satan! Nihče drug mi ni pokazal poti, katere moč je
Satan! On te bo rešil, ko ti bo dal 666…Moram živeti za Satana!
-Guns n’Roses: Don’t cry: take hash.
-Led Zeppelin: Rock’n’roll : V imenu gospoda Satana…Satan, želim si te!
-Led
Zeppelin: Over this hills and far away : Mi v resnici nismo bogati; vse
je za Satana, Satan je zares Gospod. Mi bomo vstali z njim!
-Meat Loaf: Hot summer night : Satan, poskušam ti slediti!
-Michael Jackson: Beat it! : Zares verjamem da je Satan v meni!
-Ozzy
Osbourne: You can’t kill rock’n’roll : Hej! Satan, ekshibicionist!
Zbudil si svoj grm! Tvoja palica je trda in hladna; za mladega je to
dilerij, da bi se tvoja reka razlila. Kako čudovito, Gospod! Izčrpan
sem, toda vse bi lahko še enkrat ponovil!
-Queen: One vision : Moj sladki Satan, videl sem Sabaath (črno mašo).
-Rolling stones: Tops : Ljubim te, je rekel hudič…vedno bom ostal z Gospodom (x3)
-Styx: Snow blind : Satan, deluj preko naših glasov!!!
-Styx: I’m O.K. : Tvoj suženj sem. Moram ostati s kačo alpha.
-Styx: Heavy metal poisoning : Satana, Satana!Tega je še veliko, vprašanje pa je kaj je na temu res in kaj ne. V nekem diplomskem delu na to temo sem prebral zaključek, da se tehnika sumbiminalnih sporočil sicer uporablja na veliko tudi v marketingu, vendar pa je težava v tem, ker se ne da dovolj jasno dokazati vpliva teh sporočil na poznejše vedenje potrošnikov, saj lahko na le-to vplivajo tudi drugi dejavniki, ki jih je težko ali pa nemogoče izločiti. Prebrati je bilo tudi, da sumbimilna sporočila za svoje delovanje potrebujejo “pripravljen um”, ki sprejema idejo, ki jo sporočajo sumbiminalna sporočila. Če komu ni do nečesa, ga sumbliminalna sporočila ne bodo dosegla oz. “premaknila”. No, enako velja recimo za hipnozo: če se klient ne pusti hipnotizirati, ga ne bo hipnotiziral nihče, saj je vsaka hipnoza v bistvu samohipnoza.
8. 7. 2012 ob 8:12 #15538strelkaParticipant[/QUOTE]Veš sterlak nisem tako vsel človek ampak meni je to všeč ti glasovi ta ritem kitare bobnov in basov se skupaj ja zame nekakšan harmonija… Po mojem mnenju tisti človek ki ne posluša metala neve kaj zamuja ti hitri kitarsi soloti in še bi lahko našteval parv nevem kako naj povem prerojeno se počutim ko to slišim…Dober izbor pesmi strelka…
kaj pa vem…take zvrsti jaz res ne poslušam ..ampak, ko sem si sam v tistih letih naštimala en res tak meni všeč komad od Maidnov …sem jaz bolj izražala …kaj pa vem tud mal jeze …pa kam sem včasih tud brcnila tko…8. 7. 2012 ob 8:15 #15539strelkaParticipantnekdodrug wrote:
Glede tistega opozarjanja zaradi tega ker vem da boš pogledala in ni važno kaj je ampak ko začeš poslušat pa je pri tebi druga zgodba tako da nebi te rad spravil v tisto voljo ko si že bila enkrat zaradi mene in potem te raje kar posvarim preden objavim plus tega me zanima ali si ogledal live verzijo ali verzijo kjer je slika albuma in če si ogledala live verzijo kako se ti je zdel kitarist in basistno saj pravim ..ravno jaz ,se mi zdi v tej temi govorim o svojih občutkih …ko poslušam glasbo.
Iz tega marsikdo potegne marsikaj ….
Sedaj poslušam tole glasbo na drug način ..samo v tem je keč ….
poslušala sem obe verziji …sicer spet ne celo …
strelka2012-07-08 08:26:02
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.