Vpliv glasbe na rast marjetic
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Vpliv glasbe na rast marjetic
- This topic has 4,919 odgovorov, 35 glasov, and was last updated 6 years, 3 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
24. 6. 2012 ob 20:21 #15356tadej pretnerModerator
strelka wrote:
Kar se tiče epigenetike?
Možno…ker o tem malo vem ..mogoče vem , pa ne vem da se temu tako reče. Pa mi na koncu rata.
Ko slišim epigenetiko …se spomnim na tale čist
banalni primer , ki sem ga enkrat slišala pa sem si ga zapomnila ( ko je bilo
govora o novih odkritij ,kar se tiče genov , bolezni itd …zanimiva oddaja ,
kratka ampak jedrnata ,da se saj okvirno ve zakaj se gre , kaj več
pogljobljeno pa ne).Npr.: veliko časa nazaj, je na mestu , kjer
imajo v današnjem času, ljudje težave s
preveliko težo primanjkovalo hrano.In ljudje so iz golega boja za obstanek ..npr
jedli več , da so imeli zalogo za čas ko je hrano zmanjkalo.V današnjem času, je hrane na tem področju
dovolj , ampak ljudje so debeli, pa se ne nažirajo npr.’ ..Torej so se genčki malo preoblikovali …no ne
geni ..ampak nanj se je skozi leta prilepilo prav to …info. zaloga.Sem imel v mislih predvsem čustvene odzive iz aktualnega lajfa – ujeta čustvena energija v nas, ki je pri vsakem specifična, do neke mere pogojuje, katera glasba nam je všeč. Seveda je še precej drugih elementov, ki na to vplivajo – tudi narodnost. Zanimivo je, da se jezik, takšen kot se je, pri posameznih narodih ni razvil slučajno, ampak zaradi posebnosti v DNKju (znanstveno dokazano). Zato je logično, da nimam a ma čist nič recimo z Bregovićevim etnom ali rapom. To, da bi mi bila takšna glasba všeč, bi mi lahko instaliral le vpliv okolice (če bi recimo kdo, ki ga ful obrajtam to poslušal, bi mi lahko “prenesel” tak program) – to pa že sodi k epigenetiki.
strelka wrote:
Nekomu je všeč vsa glasba je odprt ..pa kljub
temu ima čustveni odziv na posamezne harmonije..tone …Močno dvomim, da je komu všeč vsa glasba.strelka wrote:
Tako da …strah imamo vsi , če npr nekaj nepričakovano poči
se ustrašimo ..če nam kdo ne prekinjeno tuli na ušesa …tud počasi mamo tega
dost…Prav tako enakomerni toni počasi postanejo dolgočasni…
Če je pa lepa harmonija ….pa nam vsem paše …pač do neke mere
…Npr. naravni zvoki –prijetni nas ne spravijo ob živce….
Ene strah lohka ohromi, nekdo drug le trzne, lepa harmonija pa je zaradi različne percepcije strahotno kompleksen pojem. Lahko ti zagotovim, da obstaja sila veliko harmonij, ki jih ima masa ljudi za lepe, ki so meni neverjetno dosadne in neprijetne. Velika većina t.i. duhovne glasbe – brez zajebancije. Zame je neposlušljiva. Odziv na zvoke narave pa je verjetno res daleč najbolj univerzalen, pa še to le na en njihov del in v odvisnosti od okolja, v katerem nekaj slišiš (zaradi groma se lahko marsikdo userje, če pa v določeni situaciji, obarvani z neprijetnimi pričakovanji, slišiš nek povsem naraven zvok, ga lahko komot prepoznaš v kontekstu svojih neprijetnih pričakovanj, čeprav v resnici ni tak).Strelka, če želiš, seveda lahko odpreš temo o epigenetiki.tadej pretner2012-06-24 20:23:48
25. 6. 2012 ob 11:55 #15368strelkaParticipantTadej Pretner wrote:
Sem imel v mislih predvsem čustvene odzive iz aktualnega lajfa – ujeta čustvena energija v nas, ki je pri vsakem specifična, do neke mere pogojuje, katera glasba nam je všeč. Seveda je še precej drugih elementov, ki na to vplivajo – tudi narodnost. Zanimivo je, da se jezik, takšen kot se je, pri posameznih narodih ni razvil slučajno, ampak zaradi posebnosti v DNKju (znanstveno dokazano). Zato je logično, da nimam a ma čist nič recimo z Bregovićevim etnom ali rapom. To, da bi mi bila takšna glasba všeč, bi mi lahko instaliral le vpliv okolice (če bi recimo kdo, ki ga ful obrajtam to poslušal, bi mi lahko “prenesel” tak program) – to pa že sodi k epigenetiki.
Jaz pa mislim da je to čist stvar empatije..kako se ti vživiš v tisto kar glasba pripoveduje .Kaj pa vem ..jaz nimam nič ruskih , pa keltskeih, pa tud balkanskih genov ….no saj jaz ne vem zanje , če se je pa kdo švercal pa Bog pomagi.Pa mi je marsikaj tud njihovega všeč…Pa npr …blazno uživam …v ritmu afrike ...Pa tud nima tam nič ..sorodnikov…saj ne teh bližnjih no….Tega metala -novejše zvrsti pa jaz ne prenesem.Iron Maiden mi pa še vedno razturajohec …Se pa itak strinjam ja …da tud to kar si ti napisal.Mamo pa slovenske borbene …zdaj ali pa kakšen druge borbene pesmi ….če bi vsak po svoje dojel te tone …ne bi npr tako motivirale…, da se gremo borit ..al pa tepstNekomu je všeč vsa glasba je odprt ..pa kljub temu ima čustveni odziv na posamezne harmonije..tone …
Močno dvomim, da je komu všeč vsa glasba.Tadej Pretner wrote:
Ja sej jaz tud dvomim..sem narobe napisala…mišljeno takole:se spusti v rap al pa nekaj kaj ne maraš…kaj boš doživljal, ko boš do sebe spustil …to sem mislila …da se ne pljuva že po glasbi takoj , ker je to nekje prebral …ampak da jo doživi ….Ne pa o njej govori s predsodki …To je pa men full lep komad.Ostalo pa ste že odprli temo ….strelka2012-06-25 11:58:42
25. 6. 2012 ob 19:22 #15380nekdodrugČlanstrelka wrote:
hja s temi priredbami …je pa tako …
kaj vem …vedno original ven seka…Tale ti si moj sonček v angleščini pa v slovenščini , ko ga je biksal agropop…pa tole terra folk ……ja ne vem no …kaj bi si mislila ..če bi to prvič slišla…, ko melodije sploh ne bi poznala.Tole je meni pokvarilo sploh vso pesmico…Bach … slišala enkrat v cerkvi, me je potegnilo notri, ko je nekdo vadil in je igral prav tole …In se je slišalo čist drugače …ker tudi je drugače…zlo mogočno …pač to kar znajo narediti orgle ..Tole pa spet …hja …no ja …je pa čist lahkotno za poslušat.Epigenetika ….hm …no ja ….misilm da ni čist epigenetika…recimo več generacij nazaj …( predniki -saj to je mišljeno a ne)Kaj pa vem ….meni npr. je všeč to kar sem poslušala kot otrok in predvsem kot najstnik…In mi še vedno sede ..sedaj pa ..priznam jaz zbiram glasbo čist po počutju…Čeprav meni sede muzika tud bolj nazaj ..ko me še na svetu sploh ni blo ….Tehnično pa nikol nisem gledala na muziko ..eto …zato mi lahko tud kdo razlaga …to pa ono ..če bo meni zanič …bo pač zanič …tud če bo tehnično dovršeno v nulo.Klasika mi je pa večino tuja …ker jo nisem veliko poslušala…opere pa priznam saj večino ne maram …Po drugi strani pa moja mama obOžuje opero, pa klasično glasbo …ni poznavalec pa tako dalje ..ampak ona pravi da jo klasika pomiri ..opera pa tudi …Ata pa domačo ..je igral tudi v ansamblu ..tko da to tud kar poznam ..ampak je pa saj večina ne maram …čeprav mi je čisto prebavljiva.Tole sem enkrat tud slišala opazko ..kako se more klasika spustiti tako nizko ..da igra npr. tole ..meni je tole fenomenalno( orkester da polnost , en čar) …sem pa najbrž tud tole že postnila, tko da naj bo še enkrat….Metallica – Nothing Else Matters ( +SINFONIČNI ORKESTER)
Kt npr. tud tale komad ..pa nisem oboževalec te skupine ….Epica/ Cry For The Moon
Pa npr. Era (spet nekaj drugega): tole tudi …Ta Terrafolk je za moje pojme… ehhh… malenkost čuden, v glavnem tako kot si napisala priredba in takšne so tudi priredbe, lahko so boljše lahko pa slabe in zelo slabe. Zelo dobrih pa ni ker je ponavadi orginal ravno zelo dober, je pa tudi tako lahko je ista skupina z več različni pevci saj so se čez zgodovino menjali in vsi pojejo enako pesem in si priredijo hitrost, ritem… Za svoje zmožnosti petja imam takšen primerek in ga pozanm tebi ne bo všeč ampak je takšen primerek, da isto pesem vsak pevec drugače zapoje iz iste skupine…
Ta prva verzija je v orginalu in ta, ki poje je tudi napisal pesem res, da je temačna pesem ampak nisem se mogel boljše spomnit… napisana leta 1989 izdana v demo albumu leta 1990 in potem v celotnem albumu leta 1996
http://www.youtube.com/watch?v=PQ7EWtZ19vE
Druga priredba je bila izdana v albumu leta 1994…Ista pesem in ista skupina…
http://www.youtube.com/watch?v=qD91KoF0Kdg
Tretja priredba leta 1998 in odpeta na koncertu leta 2004… Ista pesem in ista skupina…
http://www.youtube.com/watch?v=y84gW_5ZFKE&feature=related
No pa da se preselim nazaj na temo o Terrafolku je pa tako meni ni všeč lahko priznam in ne bom razlagal zakaj poznam pa eno podobno pesem tej ni priredba je orginal in ne poje je Terrafolk ampak Draconiana in je orginal… Je podobna stavr ampak je vseeno malo gotike zraven dodano in to je to ne bom razlagal več sami si oglejte…
25. 6. 2012 ob 19:37 #15381nekdodrugČlanTole je pa prava klasika he he
http://www.youtube.com/watch?v=fJ9rUzIMcZQ
nekdodrug2012-06-26 11:48:00
25. 6. 2012 ob 19:43 #15382nekdodrugČlanČeprav mi je ta pesem zelo všeč ampak skupina pa ne…
MOTLEY CRUE
25. 6. 2012 ob 20:35 #15384strelkaParticipant25. 6. 2012 ob 20:47 #15385strelkaParticipantPa tole …, še vedno rada slišim …
Barbra Streisand & Barry Gibb – Guilty
Barbra Streisand – Woman in Love
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.