Vpliv glasbe na rast marjetic
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Vpliv glasbe na rast marjetic
- This topic has 4,919 odgovorov, 35 glasov, and was last updated 6 years, 3 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
24. 6. 2012 ob 10:50 #15346tadej pretnerModerator
Ceres wrote: Tadej, za take komade poslusat, bi jaz rabla se kaksne dodatke, da bi lohk padla not….mislis, da je praznina preko tocke dost? :-):-):-):-)
Tudi na to, kaj ti je všeč in kaj ti ni, vpliva epigenetika. Zato je nesmiselno razglabljati, zakaj ti recimo nekaj ni všeč (tebi tole, meni pa recimo poleg omenjenega še rap in še kaj) in zakaj ti nekaj drugega je. To je tako, kot pri drugih oblikah umetnosti – z nečim pač zavibriraš, z drugim ne.Vsak naj pač posluša kar mu sede24. 6. 2012 ob 10:56 #15347CeresParticipantRes je, sam jest sm firbec, pa me zanima, kaj drugim sede…I’m livin’ for givin’ the devil his due……grrrrrrr
http://www.youtube.com/watch?v=pTvbXMRMnHo&feature=youtube_gdata_player
24. 6. 2012 ob 13:57 #15351strelkaParticipanthja s temi priredbami …je pa tako …
kaj vem …vedno original ven seka…Tale ti si moj sonček v angleščini pa v slovenščini , ko ga je biksal agropop…pa tole terra folk ……ja ne vem no …kaj bi si mislila ..če bi to prvič slišla…, ko melodije sploh ne bi poznala.Tole je meni pokvarilo sploh vso pesmico…Bach … slišala enkrat v cerkvi, me je potegnilo notri, ko je nekdo vadil in je igral prav tole …In se je slišalo čist drugače …ker tudi je drugače…zlo mogočno …pač to kar znajo narediti orgle ..Tole pa spet …hja …no ja …je pa čist lahkotno za poslušat.Epigenetika ….hm …no ja ….misilm da ni čist epigenetika…recimo več generacij nazaj …( predniki -saj to je mišljeno a ne)Kaj pa vem ….meni npr. je všeč to kar sem poslušala kot otrok in predvsem kot najstnik…In mi še vedno sede ..sedaj pa ..priznam jaz zbiram glasbo čist po počutju…Čeprav meni sede muzika tud bolj nazaj ..ko me še na svetu sploh ni blo ….Tehnično pa nikol nisem gledala na muziko ..eto …zato mi lahko tud kdo razlaga …to pa ono ..če bo meni zanič …bo pač zanič …tud če bo tehnično dovršeno v nulo.Klasika mi je pa večino tuja …ker jo nisem veliko poslušala…opere pa priznam saj večino ne maram …Po drugi strani pa moja mama obOžuje opero, pa klasično glasbo …ni poznavalec pa tako dalje ..ampak ona pravi da jo klasika pomiri ..opera pa tudi …Ata pa domačo ..je igral tudi v ansamblu ..tko da to tud kar poznam ..ampak je pa saj večina ne maram …čeprav mi je čisto prebavljiva.Tole sem enkrat tud slišala opazko ..kako se more klasika spustiti tako nizko ..da igra npr. tole ..meni je tole fenomenalno( orkester da polnost , en čar) …sem pa najbrž tud tole že postnila, tko da naj bo še enkrat….Metallica – Nothing Else Matters ( +SINFONIČNI ORKESTER)
Kt npr. tud tale komad ..pa nisem oboževalec te skupine ….Epica/ Cry For The Moon
Pa npr. Era (spet nekaj drugega): tole tudi …strelka2012-06-24 14:08:32
24. 6. 2012 ob 15:27 #15352tadej pretnerModeratorstrelka wrote:
Epigenetika ….hm …no ja ….misilm da ni čist epigenetika…recimo več generacij nazaj …( predniki -saj to je mišljeno a ne)Kaj pa vem ….meni npr. je všeč to kar sem poslušala kot otrok in predvsem kot najstnik…In mi še vedno sede ..sedaj pa ..priznam jaz zbiram glasbo čist po počutju…Začela si narobe, končala pa prav. Za razliko od genetike, ki govori o premočrtnem vzročno posledičnem modelu genske kauzalizacije, je ideja epigenetike ta, da posamezne gene aktivirajo informacije iz naših čustvenih centrov. Zato nam je všeć glasba glede na to, “kaj smo”.
V številnih temah smo govorili o pogojeni realnosti – in tudi pri tem, katera glasba ti je blizu se vidi, v kakšni meri je človek fokusiran na pogojeno realnost in v kakšni tudi na druge realnosti.
http://www.youtube.com/watch?v=1VZxNxKVfcI24. 6. 2012 ob 18:33 #15353IrvesČlan24. 6. 2012 ob 19:06 #15354tadej pretnerModeratorIrves wrote:
Še malo prog mojstra Stevea Hackettahttp://www.youtube.com/watch?v=dcoRRkG7cvA
Moram priznat, da nisem vedel, da je Hackett še na sceni.24. 6. 2012 ob 19:45 #15355strelkaParticipanttadej pretner wrote:
Začela si narobe, končala pa prav. Za razliko od genetike, ki govori o premočrtnem vzročno posledičnem modelu genske kauzalizacije, je ideja epigenetike ta, da posamezne gene aktivirajo informacije iz naših čustvenih centrov. Zato nam je všeć glasba glede na to, “kaj smo”.
V številnih temah smo govorili o pogojeni realnosti – in tudi pri tem, katera glasba ti je blizu se vidi, v kakšni meri je človek fokusiran na pogojeno realnost in v kakšni tudi na druge realnosti.
http://www.youtube.com/watch?v=1VZxNxKVfcIKar se tiče epigenetike?
Možno…ker o tem malo vem ..mogoče vem , pa ne vem da se temu tako reče. Pa mi na koncu rata.
Ko slišim epigenetiko …se spomnim na tale čist
banalni primer , ki sem ga enkrat slišala pa sem si ga zapomnila ( ko je bilo
govora o novih odkritij ,kar se tiče genov , bolezni itd …zanimiva oddaja ,
kratka ampak jedrnata ,da se saj okvirno ve zakaj se gre , kaj več
pogljobljeno pa ne).Npr.: veliko časa nazaj, je na mestu , kjer
imajo v današnjem času, ljudje težave s
preveliko težo primanjkovalo hrano.In ljudje so iz golega boja za obstanek ..npr
jedli več , da so imeli zalogo za čas ko je hrano zmanjkalo.V današnjem času, je hrane na tem področju
dovolj , ampak ljudje so debeli, pa se ne nažirajo npr.’ ..Torej so se genčki malo preoblikovali …no ne
geni ..ampak nanj se je skozi leta prilepilo prav to …info. zaloga.Zato potem cela kolobocija-moj primer
familjarnega okusa za muziko –moje povezave s tem slišanim ( beri zgoraj).Npr. moji predniki …hjm to pa ne vem lih kaj so
poslušali …No sedaj je vzrokov za to mnogo več ..ampak
tega so npr. omenili.Pa da se vrnem na glasbo …
Nekomu je všeč vsa glasba je odprt ..pa kljub
temu ima čustveni odziv na posamezne harmonije..tone …Pa fora je ..če bi to 100% držalo …zakaj se
potem na tone vsi podobno odzivamo …?Tako da …strah imamo vsi , če npr nekaj nepričakovano poči
se ustrašimo ..če nam kdo ne prekinjeno tuli na ušesa …tud počasi mamo tega
dost…Prav tako enakomerni toni počasi postanejo dolgočasni…
Če je pa lepa harmonija ….pa nam vsem paše …pač do neke mere
…Npr. naravni zvoki –prijetni nas ne spravijo ob živce….
OK …se pejmo individualizem saj večine ne ….
Tole mi pa tud raztura …ta izvedba …
http://www.youtube.com/watch?v=B-c6GphpAeY
Ps ..jaz sem bila najbrž v prejšnem življenju socialni delavec
strelka2012-06-24 19:50:14
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.