Vpliv glasbe na rast marjetic

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Vpliv glasbe na rast marjetic

Prikaz 1,877 prispevka (od skupno 4,920)
  • Avtor
    Prispevki
    nekdodrug
    Član

strelka wrote:

Takole ti bom jaz povedal kakšen občutek je to vsaj pri meni. Spolh nimam občutka saj se ne pustim da noter padem rad imam tone in težek grovlink, zato se raje prpustim presenetit, kakšna pesem bo in kakšen refren in podobno. Jaz, ko toliko tega prposlušam točno vem kaj lahko pričakuješ od posamične skupine no takšen začetek je tipičen za Marduk tako da sem ga že navajen. Plus tega dva pevca so že menjali in nekaj kitaristov in nekaj basistov in bobnarjev, skratka vsaka generacija si priredi pesem za svoje zmogljivosti in izkušenosti… Tako se tudi letnica narejene pesmi hitro ugotovi saj imaš začetni black metal in novejši black metal… Marduk spada v začetnike saj skupina je bila ustanovljena leta 1990 in začetek black metala je Venom, Hellhammer pozneje se je skupina preimenovala v Celtic Forst če slučajno poznaš, nato , Bathory in nato Mayhem itd. Novejši ali današnji black metal pa so bili začetniki Windir, Dimmu Borgir, Enslaved itd.

Tako kot ti pravim vsak ima različno glasbo in se razlikuje od ostalih skupin čeprav je zvrst enaka…

To kaj si napisala da veliko bereš od mene, da imaš tečaj o metal glasbi pa je skoraj res, saj tako kot sem ti napisal to v večini poslušam najraje tako kot si že mogoče opazila poslušam težke metal riffe in to je čista resnica zato imam rad black metal saj me to zelo navdošuje in skoraj ni dneva da ga nebi poslušal… Veš tudi marsikdo mi je že rekel, vedno bolj bom star manj bom tega poslušal tudi poznam takšne ki so tega veliko poslušali ampak zdaj so stari čez 50 let in poslušajo še samo Havey metali ni Hard Rock… Ampak jaz mislim da je pri meni ravno obratno vedno bolj se staram raje imam Black metal. No jaz mislim da je vse odvisno od človeka in volje in naprimer psihične vzdržljivosti saj kot si napisala da se počutiš kod da bi bila zaprta v nekem prostoru in bi najraje zbežala. Mi je že marsikod to rekel kod da bi na TV kakšno psihično grozljivko gledal ampak nevem takšen človek sem če gledam psihično grozljivko na tv se skoraj zraven smejim saj si jaz ne razlagam da je resnično… Vrjetno preveč berem kako se filmi naredijo in kako razne stvari naredijo pač tako je pač v filmu, ampak če se preseliva nazaj k black metalu je pa tako ne smeš jih sodit po zunanjosti ampak po notranjosti in kvaliteti glasbe saj metal je ena naj bolj kvalitenih zvrsti glasbe ampak ker tako kot je enkrat Dio rekel no zdaj že pokojni, če slučajno ne veš. Da je v 80’s metal uničil MTV saj jih je vedno samo po zunanjosti gledal niso lepi in zato so bili izločeni iz tega kroga, tako veš kakšne pesmi vrtijo na MTV nimam nič proti njim ampak so metal zelo uničili in jim zmajšali popularnosti…

No tisto ko si napisala da vrjetno preveč noter padeš… Ne!!

Ti se glasbi prepostiš in te odnese ali te z mislimi odpelje nekam čisto drugam tako kot si povedala v čudno počutje saj Black metal je grajen na depressivni glasbi saj tako veš iz kot so in tam imajo 3 mesece poletje ostalo pa samo zima in podobne podnbne stvari tudi sončni mrk in podobno in tudi to vpljiva na njih so že marsikatero skupino vprašali pa so dobili takšen odgovor krive so podnebne spremembe in skoraj večna zima in potem še zgodovino in mitologijo zraven vključijo in potem nastane pač takšan glasba kot je…Smile

FlowerLamp

Očitno drugače dojemaš glasboBig smile.

Jaz jo tako …in lej ga zlomka , vonj , ton melodija , ti vzbudi določene občutke.

Zdaj, če jaz ne maram te glasbe …hja najbrž sem enkrat to doživljala. in je ve meni to vzbudil tak filing ..sej če ne bi vedla najbrž tudi ne bi tako reagirala a ne?

In mi možgani pač sprocesirajo to nekaj ….(mogoče …)

Tebi pa pač ne …ne spustiš glasbe? gotovo jo …drugače se tud smejel ne bi …

Al pa take izkušnje nimaš.Smile

In ti je to samo ena igrica…Big smile.

Tehnično dojemanje glasbe pri meni zgleda ne gre …mi je nekaj všeč, ni fovš , lepo zveni ..in to je to.

Metal glasba …ja to so dobri glasbeniki …tudi igrati tako glasbo ni enostavno …in je skoraj premerljivo oz enako kot npr …note klasične glasbe …

Za ta stavek se bo marsikdo prijel za glavo..ampak je resWink.

Glede izgleda ..jaz glasbo poslušam …le tukaj na youtubu imam možnost tudi gledat video.

Tako da videz niti nima ne vem kakšnega vpliva name …

Tisto ko sem pa rekla , da so najberž iz nekje ušli …ja saj furajo videz bojevnikov ..torej so se boril…Big smile

ajd čav ….Wink

Zdaj, če jaz ne maram te glasbe …hja najbrž sem enkrat to doživljala. in je ve meni to vzbudil tak filing ..sej če ne bi vedla najbrž tudi ne bi tako reagirala a ne?

Tako ali tako, če si že kakšno black metal pesem poslušala si tako vedela kaj lahko pričakuješ od nje, če pa bi še malo več poslušala tega pa bi tako kot sem napisal, tudi vedela kaj lahko pričakuješ od posamezne skupine. Nevem zate ampak jaz se ne spomnim da bi me kdo tako psihično prestrašil, da bi lahko padel v takšen občutek. Tako, kot sem ti tudi napisal čeprav smo vsi človeki, ampak se na zunaj in na vznotra se razlikujemo nisem še videl dva človeka ki bi bila do podtankosti na zunaj enaka in znotraj sebe tudi če sta enojajčna dvojčka se razlikujet čeprav če jih na hitro pogledaš se ti zdita podobna itd.

Metal glasba …ja to so dobri glasbeniki …tudi igrati tako glasbo ni enostavno …in je skoraj premerljivo oz enako kot npr …note klasične glasbe …

Za ta stavek se bo marsikdo prijel za glavo..ampak je resWink.

Se strinjam s tabo…Smile

Glede izgleda ..jaz glasbo poslušam …le tukaj na youtubu imam možnost tudi gledat video.

Tako da videz niti nima ne vem kakšnega vpliva name …

Tisto ko sem pa rekla , da so najberž iz nekje ušli …ja saj furajo videz bojevnikov ..torej so se boril…Big smile

Hmm… Ja nevem ravno če furajo videz bojevnikov meni se malo drugače zdi… Tukaj pa se ravno ne strinjam s tabo ali si že videla od ANTHRAX – a kakšno sliko… Mislim da bolj speed metalci hočejo izgledat kot kakšni vojaki ( Bojevniki ) Za black metalce pa ti ne bom razlagal saj če bi pa to napisal bi se veliko ljudem zamerli. Takšnim ki nimajo radi preveč tega… Sem že veliko kje zasledil na internetu kaj sploh oni nam hočejo povedat z tem da so takšni kot so… Na viki pediji ti piše vse če hočeš vedet slučajno kje ampak ti tudi ne bom do podtankosti napisal kje saj nima smisla saj tudi jaz nočem pomisliti na to in čeprav jih imam rad takšni kot so, pač drugačni so od drugih ni finega petja ni neke velike lepote in še marsi kaj vidm v njih mogoče se kdo ne bo z mano strinjal ampak mislim da oni hočejo bit drugačni od drugih in potem sem spet pri tistem kaj sploh to pomeni ali kaj nam hočejo sploh povedat z tem da so takšni… Tako da bom raje kar zaključil… ( Duhovna rast )

Lamp Smile

nekdodrug2012-06-10 10:57:55

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

Smile

mah ne …jaz sem zgleda preko tega kar sem prebrala tukaj ..kar mal bolj spoznala to zvrst glasbeBig smile.
    In pač ugotovila to kar pač sem …
    Ker sem kar klikalaBig smile..in poslušala , jaz to preko slušalk poslušam.
    Da mi večina ni pisan na kožo …da me vrže v eno tako čudno stanje ..in da večina teh harmonij. ne rabim …oz. sem drugačna Smile.
    Oz imam drugačni okus…
    Sem pa tole prebrala …kar se mi pa tud zdi zanimivo: Sicer je bilo napisano , kot se prebrala daljnega leta 2008 …in pa še nekaj je zanimivo v krščanskem časopisu družina:
    Ni pa nič kaj religijoznega ..ampak prav zanimivo za prebrati:

Dejstvo je, da se na vsakem vogalu življenja srečujemo z
    glasbo, le redko pa se resnično vprašamo, kakšen vpliv ima ta glasba na naše
    življenje. Vsaka glasba, glasbena zvrst ali podzvrst (kultura ali subkultura)
    pa tudi ustvarja okolje, čigar vplivi se najhitreje kažejo na mladih
    generacijah. Glasbena kultura najde svoj odmev v načinu oblačenja, govorjenja,
    obnašanja, odnosu do sveta, smisla življenja, prostega časa, sprostitve in
    športa …

Zakaj glasba tako močno
    vpliva?

Zanimivo je to, da glasba na človeka deluje že v
    fazi zarodka. Od trenutka, ko začne naše srce biti, se ritem tega
    bitja nekako vsidra v našo podzavest. Običajen, človeku prirojen ritem je od 60
    do 80 udarcev na minuto, resna glasba ima okrog 100 udarcev na minuto, sodobna
    glasba pa sega tudi preko 140 udarcev na minuto. Srčni utrip nerojenega otroka
    se prav tako giblje okrog 140 udarcev na minuto, zato sodobna moderna glasba na
    neki način narekuje brezskrbnost, neobremenjenost – tisto, kar človek nosi globoko
    v svoji podzavesti še iz časa, ko je bil zarodek v maminem telesu.

Harmonija pa je prav tako močno sredstvo za izražanje in
    nagovarjanje čustev. Glasba so zvoki, ki so povezani med seboj v harmonično in
    urejeno celoto, vsaka takšna celota pa ima svoj vzorec in obliko, skozi katero
    se lahko kaže najvišja lepota. Ali pa tudi nasprotno. Čim boljša je harmonija
    znotraj glasbe, tem višje nas ta glasba lahko povzdigne, tem globlje je njeno
    sporočilo. Zvrsti glasbe pa se med seboj razlikujejo, zato vzgojiti v sebi
    glasbeno kulturo pomeni predvsem vzgojiti moč razpoznavanja, v kateri glasbi se
    res lahko srečam s samim seboj, katera glasba me povzdiguje in katera odtujuje.

Tudi izraziti basi so zelo pomemben vzgib določene
    zvrsti glasbe. Najbolj izrazita je v tem pogledu »rave« glasba, pri kateri so
    basi tako močni, da se celo telo trese. Lahko občutiš premikanje prepone.
    Veliko psihologov trdi, da to vpliva tudi na človekovo spolno udejstvovanje,
    saj ga sprosti, mu da zanos, zaradi česar je bolj odprt za spolnost.

Zakaj je glasba tako
    pomembna za mladostnike?

Glasba nas spremlja vse življenje. Najprej otrok
    posnema svoje starše in prevzame njihovo doživljanje glasbe. Kasneje pa glasba
    narekuje mladostnikov stil življenja. Glasba postane velik del najstniškega
    življenja. Za najstnike je značilno, da s svojo glasbo zadržijo odrasle izven
    svojega sveta, kamor se mladi v najstniških letih radi zatekajo. Tako se s
    pomočjo glasbe mladi lahko upirajo odraslim in izražajo svoj jaz (pripadnost
    določeni subkulturi).

Glasba je lahko močan kanal za sproščanje čustev,
    ki so še posebej v času odraščanja pogosto razburkana, močna, spremenljiva …
    Marsikdo zato »nabija« glasbo »do konca« in skače ob njej, ko je vesel, ali pa
    si ob besu »privije« glasbo in ob tem stiska zobe od jeze. Znanstveniki tudi
    ugotavljajo, da glasba lahko pomaga bolje razumeti čustva in počutje, predvsem
    pa ima moč, da v nas okrepi čustva, ki jih že doživljamo. Znano pa je tudi, da
    ima glasba pomirjujoč učinek, saj lahko spodbuja koncentracijo pred učenjem ali
    športom. Glasba pa ima še posebej med mladimi tudi pomembno vlogo povezovanja
    in druženja na podlagi podobnih glasbenih okusov.

Kaj vse glasbo spremlja?

Sodobno glasbo običajno poleg glasbe spremlja še
    veliko stvari. V prvi vrsti so to videospoti, ki služijo
    predvsem promociji. Imajo močan vpliv na mladostnikovo »poslušanje z očmi«, kar
    pomeni, da mladi radi posnemajo način oblačenja, ličenja, govorjenja, dojemanje
    spolnosti … Mladostnik tako z izbiro glasbe pogosto izbira tudi način življenja
    in s tem izraža pripadnost določeni subkulturi (rock, metal, hip-hop, rave …).
    Glasbeniki pa s tem pridobijo zelo odgovorno vlogo idolov, saj nekako narekujejo način življenja mladih. Ni
    čudno, da je znani raper Eminem ob tej ugotovitvi napisal pesemStan, v kateri pravi, da je bilo vse, kar
    je prej napisal (kako pretepe svojo bivšo ženo, jo ubije …), mišljeno v šali.
    Ta pesem pa je nastala šele potem, ko je eden izmed njegovih oboževalcev vse to
    dejansko storil.

Pomembno vlogo imajo tudi scenografija, besedilo in kretnje, ki so pri nastopih posameznih skupin najbolj
    domišljene. Danes ni nič nenavadnega, če na odru nastopajo hudiči ali celo
    spolne igrače in lutke. Včasih nastopi bolj spominjajo na »striptiz šove« kot
    pa na glasbeni dogodek. Primer slednjega je turbo folk glasba. Nemalokrat lahko
    na odru kakega vaškega koncerta opazimo več prikupnih in pomanjkljivo oblečenih
    deklet, ki skačejo in se prikupno nasmihajo, v mikrofon pa pojejo besedilo, ki
    na prikrit način govori o spolnosti.

Moč glasbe

Glasba torej izkazuje svojo moč na več ravneh.
    Predvsem pa se njena moč kaže v tem, da v nas vzbuja čustva, ki so lahko zelo
    močna. Še posebej pri mladih lahko ta čustva ustvarjajo razpoloženje in tako ob
    glasbi oblikujejo določen vedenjski vzorec. Potrebno se je zavedati, da glasba
    ni nikoli le neko nedolžno »razbijanje«, temveč ima veliko moč pri predelovanju
    čustev, pri izbiri življenjskega stila in dojemanja sveta. Glasba nas vedno
    nekam pelje, lahko pa tudi zapelje. Zato je potrebno včasih dobro premisliti ne
    samo, katera glasba je danes »kul« oz. popularna in jo poslušajo vsi, temveč
    tudi to, kaj ta glasba o nas pove in kako na nas vpliva. Ne nazadnje tudi to,
    ali nas povezuje z ljudmi in svetom ali nas od njih odtujuje. To lahko opazimo vsak
    dan, ko na ulicah vidimo mimoidoče vseh starosti, ki so »priklopljeni« na
    slušalke MP 3 predvajalnikov, zato da bi pobegnili pred mestnim hrupom in
    vrvežem v svoj svet.

strelka2012-06-10 13:13:54

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

evo še ena v dveh izvedbah. Prva je originalna , druga je pa mal priredbeSmile.

Lepo je če deliš
    nekdodrug
    Član

strelka wrote:
    Smile

mah ne …jaz sem zgleda preko tega kar sem prebrala tukaj ..kar mal bolj spoznala to zvrst glasbeBig smile.
    In pač ugotovila to kar pač sem …
    Ker sem kar klikalaBig smile..in poslušala , jaz to preko slušalk poslušam.
    Da mi večina ni pisan na kožo …da me vrže v eno tako čudno stanje ..in da večina teh harmonij. ne rabim …oz. sem drugačna Smile.
    Oz imam drugačni okus…
    Sem pa tole prebrala …kar se mi pa tud zdi zanimivo: Sicer je bilo napisano , kot se prebrala daljnega leta 2008 …in pa še nekaj je zanimivo v krščanskem časopisu družina:
    Ni pa nič kaj religijoznega ..ampak prav zanimivo za prebrati:

Dejstvo je, da se na vsakem vogalu življenja srečujemo z
    glasbo, le redko pa se resnično vprašamo, kakšen vpliv ima ta glasba na naše
    življenje. Vsaka glasba, glasbena zvrst ali podzvrst (kultura ali subkultura)
    pa tudi ustvarja okolje, čigar vplivi se najhitreje kažejo na mladih
    generacijah. Glasbena kultura najde svoj odmev v načinu oblačenja, govorjenja,
    obnašanja, odnosu do sveta, smisla življenja, prostega časa, sprostitve in
    športa …

Zakaj glasba tako močno
    vpliva?

Zanimivo je to, da glasba na človeka deluje že v
    fazi zarodka. Od trenutka, ko začne naše srce biti, se ritem tega
    bitja nekako vsidra v našo podzavest. Običajen, človeku prirojen ritem je od 60
    do 80 udarcev na minuto, resna glasba ima okrog 100 udarcev na minuto, sodobna
    glasba pa sega tudi preko 140 udarcev na minuto. Srčni utrip nerojenega otroka
    se prav tako giblje okrog 140 udarcev na minuto, zato sodobna moderna glasba na
    neki način narekuje brezskrbnost, neobremenjenost – tisto, kar človek nosi globoko
    v svoji podzavesti še iz časa, ko je bil zarodek v maminem telesu.

Harmonija pa je prav tako močno sredstvo za izražanje in
    nagovarjanje čustev. Glasba so zvoki, ki so povezani med seboj v harmonično in
    urejeno celoto, vsaka takšna celota pa ima svoj vzorec in obliko, skozi katero
    se lahko kaže najvišja lepota. Ali pa tudi nasprotno. Čim boljša je harmonija
    znotraj glasbe, tem višje nas ta glasba lahko povzdigne, tem globlje je njeno
    sporočilo. Zvrsti glasbe pa se med seboj razlikujejo, zato vzgojiti v sebi
    glasbeno kulturo pomeni predvsem vzgojiti moč razpoznavanja, v kateri glasbi se
    res lahko srečam s samim seboj, katera glasba me povzdiguje in katera odtujuje.

Tudi izraziti basi so zelo pomemben vzgib določene
    zvrsti glasbe. Najbolj izrazita je v tem pogledu »rave« glasba, pri kateri so
    basi tako močni, da se celo telo trese. Lahko občutiš premikanje prepone.
    Veliko psihologov trdi, da to vpliva tudi na človekovo spolno udejstvovanje,
    saj ga sprosti, mu da zanos, zaradi česar je bolj odprt za spolnost.

Zakaj je glasba tako
    pomembna za mladostnike?

Glasba nas spremlja vse življenje. Najprej otrok
    posnema svoje starše in prevzame njihovo doživljanje glasbe. Kasneje pa glasba
    narekuje mladostnikov stil življenja. Glasba postane velik del najstniškega
    življenja. Za najstnike je značilno, da s svojo glasbo zadržijo odrasle izven
    svojega sveta, kamor se mladi v najstniških letih radi zatekajo. Tako se s
    pomočjo glasbe mladi lahko upirajo odraslim in izražajo svoj jaz (pripadnost
    določeni subkulturi).

Glasba je lahko močan kanal za sproščanje čustev,
    ki so še posebej v času odraščanja pogosto razburkana, močna, spremenljiva …
    Marsikdo zato »nabija« glasbo »do konca« in skače ob njej, ko je vesel, ali pa
    si ob besu »privije« glasbo in ob tem stiska zobe od jeze. Znanstveniki tudi
    ugotavljajo, da glasba lahko pomaga bolje razumeti čustva in počutje, predvsem
    pa ima moč, da v nas okrepi čustva, ki jih že doživljamo. Znano pa je tudi, da
    ima glasba pomirjujoč učinek, saj lahko spodbuja koncentracijo pred učenjem ali
    športom. Glasba pa ima še posebej med mladimi tudi pomembno vlogo povezovanja
    in druženja na podlagi podobnih glasbenih okusov.

Kaj vse glasbo spremlja?

Sodobno glasbo običajno poleg glasbe spremlja še
    veliko stvari. V prvi vrsti so to videospoti, ki služijo
    predvsem promociji. Imajo močan vpliv na mladostnikovo »poslušanje z očmi«, kar
    pomeni, da mladi radi posnemajo način oblačenja, ličenja, govorjenja, dojemanje
    spolnosti … Mladostnik tako z izbiro glasbe pogosto izbira tudi način življenja
    in s tem izraža pripadnost določeni subkulturi (rock, metal, hip-hop, rave …).
    Glasbeniki pa s tem pridobijo zelo odgovorno vlogo idolov, saj nekako narekujejo način življenja mladih. Ni
    čudno, da je znani raper Eminem ob tej ugotovitvi napisal pesemStan, v kateri pravi, da je bilo vse, kar
    je prej napisal (kako pretepe svojo bivšo ženo, jo ubije …), mišljeno v šali.
    Ta pesem pa je nastala šele potem, ko je eden izmed njegovih oboževalcev vse to
    dejansko storil.

Pomembno vlogo imajo tudi scenografija, besedilo in kretnje, ki so pri nastopih posameznih skupin najbolj
    domišljene. Danes ni nič nenavadnega, če na odru nastopajo hudiči ali celo
    spolne igrače in lutke. Včasih nastopi bolj spominjajo na »striptiz šove« kot
    pa na glasbeni dogodek. Primer slednjega je turbo folk glasba. Nemalokrat lahko
    na odru kakega vaškega koncerta opazimo več prikupnih in pomanjkljivo oblečenih
    deklet, ki skačejo in se prikupno nasmihajo, v mikrofon pa pojejo besedilo, ki
    na prikrit način govori o spolnosti.

Moč glasbe

Glasba torej izkazuje svojo moč na več ravneh.
    Predvsem pa se njena moč kaže v tem, da v nas vzbuja čustva, ki so lahko zelo
    močna. Še posebej pri mladih lahko ta čustva ustvarjajo razpoloženje in tako ob
    glasbi oblikujejo določen vedenjski vzorec. Potrebno se je zavedati, da glasba
    ni nikoli le neko nedolžno »razbijanje«, temveč ima veliko moč pri predelovanju
    čustev, pri izbiri življenjskega stila in dojemanja sveta. Glasba nas vedno
    nekam pelje, lahko pa tudi zapelje. Zato je potrebno včasih dobro premisliti ne
    samo, katera glasba je danes »kul« oz. popularna in jo poslušajo vsi, temveč
    tudi to, kaj ta glasba o nas pove in kako na nas vpliva. Ne nazadnje tudi to,
    ali nas povezuje z ljudmi in svetom ali nas od njih odtujuje. To lahko opazimo vsak
    dan, ko na ulicah vidimo mimoidoče vseh starosti, ki so »priklopljeni« na
    slušalke MP 3 predvajalnikov, zato da bi pobegnili pred mestnim hrupom in
    vrvežem v svoj svet.

Vse je lepo in prav, tu ko opisuje in je čista resnica no vsaj jaz tako mislim je pa tudi tukaj napisano sem en stavek ven skopiral in ti ga bom tudi prilepil…Smile

Glasba nas vedno nekam pelje, lahko pa tudi zapelje. Zato je potrebno včasih dobro premisliti ne samo, katera glasba je danes »kul« oz. popularna in jo poslušajo vsi, temveč tudi to, kaj ta glasba o nas pove in kako na nas vpliva.

Očitno tebe nekam zapelje tako kot si tudi že pred parimi sporočili napisala.Smile

Lepo je če deliš
    nekdodrug
    Član

strelka wrote:
    evo še ena v dveh izvedbah. Prva je originalna , druga je pa mal priredbeSmile.

Joj kako dolgo te pesmi nisem slišal, hvala ti daj si jo prilepila Smile

nekdodrug2012-06-10 16:34:07

Lepo je če deliš
    nekdodrug
    Član

Eno pesem sem najdel kaj sem jo pred enim letom poslušal, sem čisto pozabil nanjo…

Je pa nekaj posebnega tako da se splača pogledat saj ni veliko takšnih pesmi ki bi jih ženske pele večinoma moški…

Strelka tebi ne bo všeč ali pa bo splača pa se poslušat, da slišiš posebnostBig smile

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

Big smile

Bom jaz še mal po svoje plesla…to kar meni sedeWink

A Change Would Do You Good

tole mi je pa všeč ..ker je namesto solo kitare ..solo flavtaBig smile, mal drugač

TINKARA – Little Wing LIVE featuring Carlos Nunez

The Cranberries– Linger

Dido (Thank You)

Here With Me – Dido

nadaljujem ……Tongue

Lepo je če deliš
Prikaz 1,877 prispevka (od skupno 4,920)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.