Vpliv glasbe na rast marjetic
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Vpliv glasbe na rast marjetic
- This topic has 4,919 odgovorov, 35 glasov, and was last updated 6 years, 3 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
9. 6. 2012 ob 10:34 #15234nekdodrugČlan
strelka wrote:
Strelka tebi ne bo to preveč všeč ampak splača se poslušat…
Sweden Black metal…
http://www.youtube.com/watch?v=1V3WFYF3D7A
Ne sploh mi ni všeč , sem že na začetku nehala sploh poslušat. Tako da lahko v sredini tudi začnejo marjetke cvetet ..ampak jaz teh izkušenj nimam namena čakat…Ker ima tako energijo …da njet …. JSaj sem te opozoril preden sem sploh link zraven prilepil. Res tako kot si napisala nimaš namene saj se ti že na začetku ni všeč. Tudi meni ni preveč začetek všeč ampak refren pa je odličen vsaj zame. No saj si ga lahko prebereš v besedilu pesmi, če želiš. Res pa da komaj začne refren pet pri 2.30 minut in potem še enkrat skoraj v začetku pete minute…
Saj sem dal samo za reklamo gor. Če si ga kdo misli kupit je odličen, saj tako kot sem napisal jaz ga že imam…
9. 6. 2012 ob 11:11 #15235strelkaParticipantnekdodrug wrote:
Saj sem te opozoril preden sem sploh link
zraven prilepil. Res tako kot si napisala nimaš namene saj se ti
že na začetku ni všeč. Tudi meni ni preveč začetek všeč ampak refren pa
je odličen vsaj zame. No saj si ga
lahko prebereš v besedilu pesmi, če želiš. Res pa da komaj začne refren pet pri 2.30 minut
in potem še enkrat skoraj v začetku pete minute…Saj
sem dal samo za reklamo gor. Če si ga kdo misli kupit je odličen, saj tako kot
sem napisal jaz ga že imam…Eh ja, si napisal opozorilo-domnevo, da najbrž meni to ne bo
sedlo. Samo sem firbčna, da slišm. JIn potem slišim, je
za moje ušesa ali ne.In tole …ni …
Ne vem sicer kako vi to poslušate .. mogoč res mal preveč
not padem. To je bil tak občutek …kot da si zaprt v eni luknji , temnem
prostoru in potem nekaj stašansko težkega preti , pa nič ne veš točno kaj samo …
dobiš tak adrenalin čuden v sebi, en
strah močan, odvisno kaj bi sedaj kdo naredil ..jaz bi jo pač ucvrla nekam.…skratka nič prijeten recimo za relax…To sem jaz dobila
občutek včeraj tuki …In poslušala samo začetne tone …potem sem prekinila.Pač subjektivna ocena ..nekomu pa to noro paše
Je pa res tega toolko , kar berem od tebe..da imam pravi tečaj o metal glasbi.
strelka2012-06-09 11:14:06
9. 6. 2012 ob 12:27 #15236nekdodrugČlanstrelka wrote:
[Quote=nekdodrug]Saj sem te opozoril preden sem sploh link
lahko prebereš v besedilu pesmi, če želiš. Res pa da komaj začne refren pet pri 2.30 minut
sem napisal jaz ga že imam…Eh ja, si napisal opozorilo-domnevo, da najbrž meni to ne bo
prostoru in potem nekaj stašansko težkega preti , pa nič ne veš točno kaj samo …
strah močan, odvisno kaj bi sedaj kdo naredil ..jaz bi jo pač ucvrla nekam.…skratka nič prijeten recimo za relax….Je pa res tega toolko , kar berem od tebe..da imam pravi tečaj o metal glasbi.
[/QUOTE]Takole ti bom jaz povedal kakšen občutek je to vsaj pri meni. Spolh nimam občutka saj se ne pustim da noter padem rad imam tone in težek grovlink, zato se raje prpustim presenetit, kakšna pesem bo in kakšen refren in podobno. Jaz, ko toliko tega prposlušam točno vem kaj lahko pričakuješ od posamične skupine no takšen začetek je tipičen za Marduk tako da sem ga že navajen. Plus tega dva pevca so že menjali in nekaj kitaristov in nekaj basistov in bobnarjev, skratka vsaka generacija si priredi pesem za svoje zmogljivosti in izkušenosti… Tako se tudi letnica narejene pesmi hitro ugotovi saj imaš začetni black metal in novejši black metal… Marduk spada v začetnike saj skupina je bila ustanovljena leta 1990 in začetek black metala je Venom, Hellhammer pozneje se je skupina preimenovala v Celtic Forst če slučajno poznaš, nato , Bathory in nato Mayhem itd. Novejši ali današnji black metal pa so bili začetniki Windir, Dimmu Borgir, Enslaved itd.
Tako kot ti pravim vsak ima različno glasbo in se razlikuje od ostalih skupin čeprav je zvrst enaka…
To kaj si napisala da veliko bereš od mene, da imaš tečaj o metal glasbi pa je skoraj res, saj tako kot sem ti napisal to v večini poslušam najraje tako kot si že mogoče opazila poslušam težke metal riffe in to je čista resnica zato imam rad black metal saj me to zelo navdošuje in skoraj ni dneva da ga nebi poslušal… Veš tudi marsikdo mi je že rekel, vedno bolj bom star manj bom tega poslušal tudi poznam takšne ki so tega veliko poslušali ampak zdaj so stari čez 50 let in poslušajo še samo Havey metali ni Hard Rock… Ampak jaz mislim da je pri meni ravno obratno vedno bolj se staram raje imam Black metal. No jaz mislim da je vse odvisno od človeka in volje in naprimer psihične vzdržljivosti saj kot si napisala da se počutiš kod da bi bila zaprta v nekem prostoru in bi najraje zbežala. Mi je že marsikod to rekel kod da bi na TV kakšno psihično grozljivko gledal ampak nevem takšen človek sem če gledam psihično grozljivko na tv se skoraj zraven smejim saj si jaz ne razlagam da je resnično… Vrjetno preveč berem kako se filmi naredijo in kako razne stvari naredijo pač tako je pač v filmu, ampak če se preseliva nazaj k black metalu je pa tako ne smeš jih sodit po zunanjosti ampak po notranjosti in kvaliteti glasbe saj metal je ena naj bolj kvalitenih zvrsti glasbe ampak ker tako kot je enkrat Dio rekel no zdaj že pokojni, če slučajno ne veš. Da je v 80’s metal uničil MTV saj jih je vedno samo po zunanjosti gledal niso lepi in zato so bili izločeni iz tega kroga, tako veš kakšne pesmi vrtijo na MTV nimam nič proti njim ampak so metal zelo uničili in jim zmajšali popularnosti…
No tisto ko si napisala da vrjetno preveč noter padeš… Ne!!
Ti se glasbi prepostiš in te odnese ali te z mislimi odpelje nekam čisto drugam tako kot si povedala v čudno počutje saj Black metal je grajen na depressivni glasbi saj tako veš iz kot so in tam imajo 3 mesece poletje ostalo pa samo zima in podobne podnbne stvari tudi sončni mrk in podobno in tudi to vpljiva na njih so že marsikatero skupino vprašali pa so dobili takšen odgovor krive so podnebne spremembe in skoraj večna zima in potem še zgodovino in mitologijo zraven vključijo in potem nastane pač takšan glasba kot je…
nekdodrug2012-06-09 12:29:22
9. 6. 2012 ob 12:51 #15237nekdodrugČlannekdodrug wrote:
[Quote=nekdodrug]Saj sem te opozoril preden sem sploh link
strah močan, odvisno kaj bi sedaj kdo naredil ..jaz bi jo pač ucvrla nekam.…skratka nič prijeten recimo za relax….Je pa res tega toolko , kar berem od tebe..da imam pravi tečaj o metal glasbi.
Takole ti bom jaz povedal kakšen občutek je to vsaj pri meni. Spolh nimam občutka saj se ne pustim da noter padem rad imam tone in težek grovlink, zato se raje prpustim presenetit, kakšna pesem bo in kakšen refren in podobno. Jaz, ko toliko tega prposlušam točno vem kaj lahko pričakuješ od posamične skupine no takšen začetek je tipičen za Marduk tako da sem ga že navajen. Plus tega dva pevca so že menjali in nekaj kitaristov in nekaj basistov in bobnarjev, skratka vsaka generacija si priredi pesem za svoje zmogljivosti in izkušenosti… Tako se tudi letnica narejene pesmi hitro ugotovi saj imaš začetni black metal in novejši black metal… Marduk spada v začetnike saj skupina je bila ustanovljena leta 1990 in začetek black metala je Venom, Hellhammer pozneje se je skupina preimenovala v Celtic Forst če slučajno poznaš, nato , Bathory in nato Mayhem itd. Novejši ali današnji black metal pa so bili začetniki Windir, Dimmu Borgir, Enslaved itd.
Tako kot ti pravim vsak ima različno glasbo in se razlikuje od ostalih skupin čeprav je zvrst enaka…
To kaj si napisala da veliko bereš od mene, da imaš tečaj o metal glasbi pa je skoraj res, saj tako kot sem ti napisal to v večini poslušam najraje tako kot si že mogoče opazila poslušam težke metal riffe in to je čista resnica zato imam rad black metal saj me to zelo navdošuje in skoraj ni dneva da ga nebi poslušal… Veš tudi marsikdo mi je že rekel, vedno bolj bom star manj bom tega poslušal tudi poznam takšne ki so tega veliko poslušali ampak zdaj so stari čez 50 let in poslušajo še samo Havey metali ni Hard Rock… Ampak jaz mislim da je pri meni ravno obratno vedno bolj se staram raje imam Black metal. No jaz mislim da je vse odvisno od človeka in volje in naprimer psihične vzdržljivosti saj kot si napisala da se počutiš kod da bi bila zaprta v nekem prostoru in bi najraje zbežala. Mi je že marsikod to rekel kod da bi na TV kakšno psihično grozljivko gledal ampak nevem takšen človek sem če gledam psihično grozljivko na tv se skoraj zraven smejim saj si jaz ne razlagam da je resnično… Vrjetno preveč berem kako se filmi naredijo in kako razne stvari naredijo pač tako je pač v filmu, ampak če se preseliva nazaj k black metalu je pa tako ne smeš jih sodit po zunanjosti ampak po notranjosti in kvaliteti glasbe saj metal je ena naj bolj kvalitenih zvrsti glasbe ampak ker tako kot je enkrat Dio rekel no zdaj že pokojni, če slučajno ne veš. Da je v 80’s metal uničil MTV saj jih je vedno samo po zunanjosti gledal niso lepi in zato so bili izločeni iz tega kroga, tako veš kakšne pesmi vrtijo na MTV nimam nič proti njim ampak so metal zelo uničili in jim zmajšali popularnosti…
Ti se glasbi prepostiš in te odnese ali te z mislimi odpelje nekam čisto drugam tako kot si povedala v čudno počutje saj Black metal je grajen na depressivni glasbi saj tako veš iz kot so in tam imajo 3 mesece poletje ostalo pa samo zima in podobne podnbne stvari tudi sončni mrk in podobno in tudi to vpljiva na njih so že marsikatero skupino vprašali pa so dobili takšen odgovor krive so podnebne spremembe in skoraj večna zima in potem še zgodovino in mitologijo zraven vključijo in potem nastane pač takšan glasba kot je…
[/QUOTE]Spomnil sem se ene skupine ki imajo vesele začetke pri pesmih zato sem tudi izbral tisto ki je meni najboljša in isto je Black metal in boš videla čisto drugačna pesem je od tiste ki sem jo zalepil od Marduka ima zelo velik povdarek na bass kitari… Če gledam po vrsti imam je pri meni ta skupina na 5 mesto po priljubnosti
Enthroned
http://www.youtube.com/watch?v=vrxhw9IN6Dw
In prosim te zraven so slike, ne jih sodit po zunanjosti
9. 6. 2012 ob 13:03 #15238CeresParticipantPrima….kje si nasla tole Polino? Neki najlepsega, kar sem zadnje case videla….
Lara Fabian, ta verzija Carusa je tko lepa….
http://www.youtube.com/watch?v=CiPrJlaOP3E&feature=youtube_gdata_player
9. 6. 2012 ob 20:25 #15241strelkaParticipantnekdodrug wrote:
Takole ti bom jaz povedal kakšen občutek je to vsaj pri meni. Spolh nimam občutka saj se ne pustim da noter padem rad imam tone in težek grovlink, zato se raje prpustim presenetit, kakšna pesem bo in kakšen refren in podobno. Jaz, ko toliko tega prposlušam točno vem kaj lahko pričakuješ od posamične skupine no takšen začetek je tipičen za Marduk tako da sem ga že navajen. Plus tega dva pevca so že menjali in nekaj kitaristov in nekaj basistov in bobnarjev, skratka vsaka generacija si priredi pesem za svoje zmogljivosti in izkušenosti… Tako se tudi letnica narejene pesmi hitro ugotovi saj imaš začetni black metal in novejši black metal… Marduk spada v začetnike saj skupina je bila ustanovljena leta 1990 in začetek black metala je Venom, Hellhammer pozneje se je skupina preimenovala v Celtic Forst če slučajno poznaš, nato , Bathory in nato Mayhem itd. Novejši ali današnji black metal pa so bili začetniki Windir, Dimmu Borgir, Enslaved itd.
Očitno drugače dojemaš glasbo.
Jaz jo tako …in lej ga zlomka , vonj , ton melodija , ti vzbudi določene občutke.
Zdaj, če jaz ne maram te glasbe …hja najbrž sem enkrat to doživljala. in je ve meni to vzbudil tak filing ..sej če ne bi vedla najbrž tudi ne bi tako reagirala a ne?
In mi možgani pač sprocesirajo to nekaj ….(mogoče …)
Tebi pa pač ne …ne spustiš glasbe? gotovo jo …drugače se tud smejel ne bi …
Al pa take izkušnje nimaš.
In ti je to samo ena igrica….
Tehnično dojemanje glasbe pri meni zgleda ne gre …mi je nekaj všeč, ni fovš , lepo zveni ..in to je to.
Metal glasba …ja to so dobri glasbeniki …tudi igrati tako glasbo ni enostavno …in je skoraj premerljivo oz enako kot npr …note klasične glasbe …
Za ta stavek se bo marsikdo prijel za glavo..ampak je res.
Glede izgleda ..jaz glasbo poslušam …le tukaj na youtubu imam možnost tudi gledat video.
Tako da videz niti nima ne vem kakšnega vpliva name …
Tisto ko sem pa rekla , da so najberž iz nekje ušli …ja saj furajo videz bojevnikov ..torej so se boril…
ajd čav ….
strelka2012-06-09 20:26:26
10. 6. 2012 ob 10:05 #15243strelkaParticipantIsta pesem v večih izvedbah: ( znimivo ..tko za mal eksperimentirat)
Najbolj znano smo pa že slišali mal prej … -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.