Tobrex

 • Avtor
  Prispevki
 • #9680
  horus
  Participant

  Imam vprašanje glede uporabe Tobrexa-v obliki mazila za oči in kapljic-v kolikšni meri in ali je sploh primerno “zdravilo” za ta namen,saj mazilo vsebuje kot pomožno snov brezvodni klorobutanol(poleg tekočega parafina in belega vazelina),glavna “zdravilna” učinkovina pa naj bi bil tobramicin?Ko so mi na urgenci pred 2 tednoma pregledali oko,v katero sem po nesreči dobil močan udarec,so mi ga zalili z mazilom Tobrex in mi svetovali,naj se še sam 3x/na dan mažem z njim-kar sem takoj opustil in si raje pokladal tople obkladke s kamiličnim čajem (kar mi je zelo hitro ozdravilo oko),sem opazil reakcijo na dlani leve roke v obliki zelo močne alergije-gnojne pike na koži,ki so se kar širile nekontrolirano in šele potem,ko sem si dlan umil z morsko vodo(čisto slučajno sem bil včeraj na obali)-se je širjenje ekcema v trenutku ustavilo in sprožil se je proces celjenja in normalizacije kože.Za vsak slučaj sem si nekaj morske vode vzel domov,da bom s to terapijo nadaljeval.Imam občutek,da šlo za neke vrste zastrupitev oz. za reakcijo telesa na zdravilo Tobrex.Sicer pa se klora na veliko izogibam v svojem življenju in se ga bojim kot hudič križa-poleg še vse ostale kemije-in zato ne najdem nobene druge razlage za ta moj primer.

  Strelka-imaš zelo široko polje znanja in mi zato lahko pomagaš pri raziskavi Tobrexa-to zdravilo se uporablja za isti namen tako pri ljudeh,kot pri živalih,čeprav vem,da se imunski sistem razlikuje že pri različnih ljudeh,kaj šele v povezavi človek-žival.Vsi pač ne spadamo v isti koš in so zato reakcije različnih teles na neko laboratorijsko substanco lahko zelo različne.
  Lepo je če deliš
  #9682
  anja
  Participant

  Se bom malo vmešalaWink

  Tobrex je antibiotik v obliki mazila ali kapljic (dobil si ga torej, da se ti v očesu ne bi razmnožile bakterije in povzročile vnetja)- glede na simptome si pač najverjetneje alergičen na kakšno od sestavin v zdravilu…kako je pa reagiralo tvoje oko na zdravilo?

  lp
  Lepo je če deliš
  #9689
  strelka
  Participant

  Torbex , kot sem prebrala spada med antibiotike -aminoglikozide.
  http://sl.wikipedia.org/wiki/Aminoglikozid
  Tobramacin …to bo bolje vedel kakšen farmacevt ali pa zdravnik Smile…da pri predoziranju lahko pride do draženja oči , dihal ali pa kože…
  Da ta tobramicin …pač lahko povzroči te nezaželene učinke .lahko tudi.pri normalnem jemaju.

  strelka2011-04-21 10:07:35

  Lepo je če deliš
  #9692
  horus
  Participant

  Pri Tobrex mazilu za oči,ki sem ga uporabil le 2x po poškodbi očesa,sem imel nelagoden občutek-kot da bi omel neko grobo zmes v očesu in očesna sluznica je bila vseskozi vzdražena-torej solzenje ipd.Ko pa sem si na oko dajal tople obkladke kamiličnega čaja,je le-to pomirilo sluznico in občutek je bil veliko boljši-vsa stvar je bila bolj nežna,kar tudi mora biti pri poškodbi očesa in sem zato takoj prenehal s Tobrexom.

  Glede alergije pa mislim,da sem do sedaj izločil vse kemične elemente in spojine nenaravnega izvora in jih več ne vnašam v svoje telo,niti nanj in je mogoče zato nastala tako močna alergijska reakcija na tisto “nekaj” ,v tem primeru na Tobrex.
  Oko je zdaj ,po 2 tednih,čisti v redu in tudi vid je enak,kot prej-torej tudi brez mazila Tobrex sem normalno saniral poškodbo očesa.Saj tudi zeliščni čaji delujejo antibakterijsko in zato mislim,da raznih “zdravil”iz lekarne sploh ne potrebujemo-ker škodijo in ne zdravijo,v kar nas vseskozi prepričujejo zdravniki in farmacevti,ki nam avtomatično predpisujejo “zdravila” na recept,ljudje pa jim slepo verjamejo in pri tem nevede škodujejo sami sebi.
  Lepo je če deliš
  #9693
  anja
  Participant

  Se strinjam, da je bolje čim manj kemije vnašat v telo, ampak vzrok za alergijo je v tebi. Kako bi si drugače razlagal alergije na naravne snovi npr. cvetni prah?

  Lepo je če deliš
  #9696
  strelka
  Participant

  Horus ..pač ne prenašaš tega …Smile
  Sama npr . ne prenašam aditivov …pa recmo v raznih brezalkoholnih pijačah, pa npr v konzerviranem mesu ….itd itd…
  Jp ..tud vina ne prenašam …pa alkohola …Big smile

  Pa tako naprej …in nazaj.
  Protibolečinski samo tablet ..pa mi totalno prime …da ne govorim o kakšnih injekcijah protibolečinskih cepivih ..spim ko top …pa sanjam totalne bedastoče ..LOL
  npr. Ketonal ..hodim dva dni totalno, da ne vem kje se me glava drži…Big smile
  Ko sem se šla enkrat cepit za gripo ..edinkrat samkrat in se ne bom šla
  nikoli več …sem saj enih deset minut sedela v ordinaciji …roka mi je pa ratla tako težka …da joj.
  Npr. nekdo drug ..mu je to po domače pljunk v morje……nič.
  Nekdo pa lahko poje ne vem koliko tablet …pa nima nobene reakcije…Smile
  In anja ali kdoo drug ..čemu npr.pride do raznih alergij…pa najsibodi na cvetni prah , hrano ..itd ..
  Smo taki ljudje preveč v vatko zaviti … pa nas vse s tira vrže …slab imunski sistem ….
  ampak ok …to bi bilo bolj na te vsakdanje zadeve …ampak čemu potem alergija na zdravila?

  ker vse je ” strup” ..nevsakdanja zadeva za organizem …in reakcija je zato mogoče ..ker se telo temu upira …potem po “kmečko” je to dobro ..ker nam telo daje alarm
  stop …ne jej tega …Smile

  strelka2011-04-22 15:00:38

  Lepo je če deliš
  #9700
  janko
  Član

  če bi mene mučila kaka alergija (na alergijo na pezdete butaste v vladi in skorumpirane prodane prasce ministerske pa ne deluje) bi še bolj trošil tole
  http://sl.wikipedia.org/wiki/Koloidno_srebro
  za pogledat… in prebrat mal več. gradiva je ogromno

  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.