Tkivne soli

Prikaz 1 prispevka (od skupno 1)
 • Avtor
  Prispevki
 • #30442
  TinaP
  Član

  Jaz sem se odločila malo pisati o homeopatiji, ker je pri nas tako slabo poznana in ker si jo veliko ljudi predstavlja narobe oziroma sploh ne vedo, kakšne čudovite in neverjetno učinkovite rešitve ponuja.

  Poseben del homeopatije, ki je meni zelo pri srcu so Tkivne ali Schuesslerjeve soli.
  Gre za celične soli, skupino 12 mineralov, ki morajo biti prisotne v našem telesu, če želimo biti v ravnovesju in biti zdravi. Nahajajo se tudi v organsko pridelani hrani, ki zraste na mineralno bogati prsti. Na žalost pa danes jemo premalo zelenjave in sadja, kar pa kupimo v trgovini in je bilo pridelano na klasičen način, je zelo siromašno z minerali. In se zgodi (tudi zaradi drugih vzrokov, ne samo zaradi slabe hrane), da pride do pomanjkanja, kar povzroči neravnovesje v telesu, na fizični ravni in tudi na mentalni in čustveni in verjetno še kje drugje, glede na to, da so vse naše ravni povezane ena z drugo.
  V homeopatski obliki so potencirane v razmerju 1:10 in sicer večinoma na potenco D6. To pomeni, da tabletke ali kroglice še vedno vsebujejo to snov v materialni obliki, vendar je njena energija osvobojena, zato deluje na višjih ravneh, ne samo na fizični, se odlično absorbira in tudi pospeši absorpcijo tega minerala iz hrane, ki jo zaužijemo.
  Tako si lahko na primer čudežno popravimo železo v krvi ali pozdravimo vnetja v zelo kratkem času, popolnoma brez stranskih učinkov s tabletkami Ferrum Phosphoricum, pomirimo in obnovimo živce s tabletkami Kali Phosphoricum, izboljšamo kvaliteto las in nohtov s Siliceo, Magnesium Phosphoricum je odličen za sproščanje mišic in vseh vrst krčev, glavobolov…
  Skratka, za vse mogoče težave obstaja kombinacija, lahko se uživa ena, lahko več različnih ali celo vseh 12 v kombinaciji. Ojačamo lahko kosti, tetive, živčna vlakna, žile, vzpodbudimo delovanje limfe, očistimo kri, pozdravimo presnovo in prebavo, preprečimo razne degenerativne bolezni, tegobe, ki nastanejo zaradi pomanjkanja mineralov pri otrocih v času razvoja in rasti, med nosečnostjo, v starejših letih…
  Uživa se jih lahko v akutnih situacijah, odlična je recimo kombinacija pri prehladu, ki je protivnetna, odmaši, redči sluz, čisti kri, jača imunski sistem. Lahko pa si nabavimo kombinacijo za kronične težave, kot je mogoče revma in jih uživamo dlje časa, nekaj mesecev zapored.
  Ne vem pa, če se jih dobi v Sloveniji, jaz jih vedno naročam v tujini, pri Heliosu ali Remediji. Je pa to zelo poceni, če jih ješ redno in kupiš količino za recimo 3 mesece, stane mogoče 10 – 15 eur na mesec. Otroci uživajo manjše doze, pri njih je učinek po mojih izkušnjah prav čudežen.
  Če ima kdo težave, za katere misli, da bi si lahko pomagal na tudi na ta način, sem na voljo z nasveti in lahko napišem, katera sol je za kaj oziroma kakšna kombinacija se svetuje.
  Obstaja pa tudi veliko knjig v angleškem jeziku, če koga zanima, ni to prav nič zelo kompliciranega, prebereš si, se malo naučiš in lahko pomagaš sebi in svoji družini.
  Seveda pa svetujejo na tem področju tudi nekateri homeopati.
  Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 1)
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.