Svetlobne krogle-orbi

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Svetlobne krogle-orbi

Prikaz 1 prispevka (od skupno 62)
 • Avtor
  Prispevki
 • #4731
  tadej pretner
  Moderator

  Dozdeva se mi, da smo tole temo že imeli, a je ne najdem. No, nič ne de …

  V reviji Misteriji je bil baje objavljen en članek o svetlobnih kroglah (orbih), v katerem avtor meni, da gre za duše. Na osnovi tega članka je članica nekega drugega foruma poslala na uredništvo svojo fotografijo z dvema orboma in naslednje vprašanje:

  V reviji Misteriji sem prebrala o svetlobnih krogih, ki se pojavljajo na sliki, da so to duše umrlih. Pošiljam svojo sliko in me zanima, kaj se je dogajalo na tem mestu, kjer sta na sliki dva svetlobna kroga en večji in en manjši oz. ali je to duša nam znane umrle osebe. Vprašala bi radiestezista, vprašanje pa lahko pošljete še komu po vašem izboru.

  Hvala in lep pozdrav,
  Tjaša

  To vprašanje so mi posredovali, odgovor pa bo morda zanimal še koga, zato ga objavljam tudi tule (fotke, ki jo je Tjaša priložila, pa žal ne znam priložiti):

  Izraz orbi se nanaša na “tujke”, podobne milnim mehurčkom, ki jih občasno opazimo na fotografijah. Šlo naj bi za mehurje koncentrirane *plazme* (električno nevtralen, močno ioniziran plin iz ionov, elektronov in nevtralnih delcev), podobne kroglastim strelam. Kroglaste strele namreč razlagajo kot porast števila ionov ob nevihtah, ki se združijo v oblak naelektrenih svetlečih delcev, premera tudi več kot 1 meter. V zraku lahko lebdijo, menjajo smer in obliko, lahko pa s tudi povsem ustavijo. Paralela med kroglastimi strelami in orbi naj bi bila ta, da naj bi bili po njihovi interpretaciji orbi balončki plazme, ki lahko postane vidna, ko je izpostavljena snopu fotonov (kar se zgodi, ko naredimo fotografijo in pri tem uporabimo fleš).

  Vendar pa ta razlaga ne pojasni naslednjih dejstev:
  – Fotografije orbov uspevajo predvsem tistim, ki imajo pogostokrat izkušnje sinhronicitete.
  – Pogostejše so, kadar fotografiramo ljudi, ki meditirajo, ali zdravilce med seanso.
  – Pogostejše so v specifičnih okoljih (v knjigi Beyond photography — avtorja J. in K. Pickering opisujeta primer, ko so se v neki stavbi pojavljali le v enem prostoru).
  – Odzivajo se na delovaje zavesti in imajo očitno lastno namero (John Pickering je fotografiral nek prostor, nekaj orbov, ki so bili na fotki, pa je pokazal prisotnemu znancu, ki pa je bil do takšnih pojavov skeptičen. Znanec je dejstvo, da je bilo na fotografiji nekaj orbov, komentiral takole:”Že, že, a bolj bi me prepričalo, če bi bilo orbov več.” Ko je Pickering takoj zatem naredil še eno fotografijo istega prostora, je bila polna orbov.)
  – Še en primer, ki kaže na to, da imajo orbi neke vrste zavest, ki se na našo odziva: Neka ženska je trdila, da jih je sposobna videti, a ji mož, ki je bil skeptik, ni verjel. Skušala ga je prepričati, da gobori resnico, zato je z orbi vzpostavila nekakšno mentalno komunikacijo in v nekem trenutku možu rekla — “Hitro fotografiraj tistole steno — iz nje bo sedajle izstopil orb.” Mož je fotografiral del stene, a katerega je pokazala žena, na fotografiji pa je bil dejansko viden orb ( iz knjige Beyond photography).

  Sedaj pa si postaviva vprašanje — so orbi res nov pojav, ali ga lahko povežemo s čem iz preteklosti in kakšne bi bile lahko razlage podobnih fenomenov, ki jih lahko ponudi kvantna fizika?

  Kadar dosežemo dovolj veliko uglašenost čustev, uma in telesa (um utišamo in samo ?smo?), lahko pride do stanj t.i. hiperkomunikacije – povečane zaznave izven petih čutov, ki je uglašena z bazično ravnijo in hotenjem naše biti (duše). Kvantni fiziki poznajo pojem Einstein-Rosenovi mostovi. Gre za nekakšne tunele, ki povezujejo povsem različne dele vesolja in skozi katere je mogoč prenos informacij, neodvisen od prostora in časa (razlaga je stara — danes bi take prenose lahko pojasnili s holografsko sestavo vesolja). Kadar smo v stanju izpraznjenega uma, ko ?le smo? začne včasih naša DNK iz teh tunelov privlačiti tiste spektre informacij, ki se nanašajo na naša hotenja, talente, telesno varnost ipd. (intuicija). Einstein-Rosenovi mostovi so ponavadi zelo nestabilni in pogosto obstajajo le delček sekunde. Takrat lahko iz njih dobimo posamezno informacijo intuitivno, kot nek trenuten prizor, odpor do nečesa ipd. Včasih pa so ti mostovi stabilnejši in v stanjih ustrezne uglašenosti lahko iz njih dobimo zelo konkretne in kompleksne informacije. Dolgotrajna stanja hiperkomunikacije pa so povezana tudi s stabilnejšimi oblikami Einstein-Rosenovih mostov in lahko včasih privedejo do posebnih fenomenov, ne le v človekovem DNK, ampak tudi v širšem smislu. Ob osebah, ki so v fazi hiperkomunikacije, se včasih pojavi nepojasnjeno elektromagnetno (EM) polje. To polje je občasno tako močno, da lahko elektronske naprave, ki so v bližini (TV …), za nekaj ur, kolikor je lahko neznano EM polje prisotno, nehajo delovati. Lahko se celo zgodi, da so ob EM polju prisotne tudi druge neznane energije, ki se lahko manifestirajo kot žareča krogla ali stebri ioniziranega plina, v katerih naj bi se po nekaterih teorijah gravitacija pretvarjala v elektriko. Do takšnih pojavov občasno prihaja pri delu duhovnih učiteljev, v preteklosti pa so jih ljudje običajno prepoznavali kot prisotnost angelov.

  Pojav ni povsem pojasnjen (npr. odziv takšnih tvorb na naša pričakovanja), saj ne vemo zanesljivo, s katerimi nivoji zavesti imamo opravka. Jasno je le, da je tovrstna sposobnost povezana z razvitostjo zavesti in da pojav hiperkomunikacije ovirata stres in hiperaktivnost.

  Na fotografiji, ki ste jo priložili, sta dva orba, vi in oseba, ki je z vami, pa sta videti zelo vesela in zadovoljna (torej neka oblika stanja, ko o ničemer ne razmišljata, ampak “le sta”. In gornja kvantna razlaga pojasnjuje, zakaj je prišlo do pojava orbov. Glede na to, da pa je znano, da “vsebujejo” orbi ioniziran plin, pa jih seveda ne gre enačiti z dušo. In zelo verjetno je, da tudi nihalo marsikaterega radiestezista, ki trdi, da so orbi duše, takšne informacije ne bi več ?pokazala?, če bi ti radiestezisti poznali informacije o orbih, ki sem jih navedel zgoraj.

  Tadej Pretner

  http://www.tadej-pretner.com/

  Lepo je če deliš
  #4732
  strelka
  Participant

  Smile
  Tukaj je članek …v Mistirej*u ..mogoče je to to…
  ORBI SO NEFIZIČNA BITJA…
  http://www.misteriji.si/userfiles/File/2k10-06-jun%20Orbi%20so%20nefizicna%20bitja.pdf
  ********************************************************
  To pa čist mimo teme ..sam me tudi zanima fotka …
  Jaz fotke limam tako , da jo najprej iz mojega kompjuterja v tale programček naložim…
  http://www.slikomat.com/
  http://imageshack.us/
  potem pa povezavo prilepim na forum.
  (tam kjer je slikca*drevo (legenda)… prilepim povezavo ..potem pa ok in je slikca na forumu)

  strelka2010-08-23 22:08:35

  Lepo je če deliš
  #5101
  glas
  Participant

  Imam veliko pojavljanj teh orbov, ko sem slikal stanovanje. Očitno največ jih je bilo vedno v spalnici, s punco sva si veselo rekla, da naju angeli uspavajo vsako noč… Smile
  Drugače so se mi ti orbi pojvljali tudi na drugih mnogih fotografijah drugje. Recimo ko sem slikal psihičnega kirurga Stephena Turoffa, največ pa jih je bilo na eni sliki ko sem slikal grad Miramare v Italiji, pojavilo se jih je vsepolno…

  Lepo je če deliš

  “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

  #5103
  strelka
  Participant

  Nisem nikoli posvečala pozornosti na te orbe …Smile
  fotkam pa prav veliko tudi ne …

  Samo a se jih s prostim očesom ne da videt …?
  torej neSmile

  strelka2010-09-19 09:28:11

  Lepo je če deliš
  #5294
  BAD-BOY
  Participant

  Glede teh orbov/svetlobnih krogel sem malo skeptičen. Ne trdim, da na nobeni fotografiji niso pristni, ne verjamem pa, da so na vseh. V reviji Misteriji prosijo bralce, da pošiljajo fotografije, ki niso narejene s flashem. Od tistih, ki so jih pa objavili pa še nisem videl fotke, ki ne bi bila narejena s flashem. LOL Očitno, če bi se držali lastnega pravila ne bi imeli kaj objavljati.

  Kar mi je pa še bolj sumljivo pri teh svetlobnih kroglah je pa to, da so vse fotke na katerih se pojavijo narejene z nekim bednim (kompaktnim) fotoaparatom. Razlika je očitna, če primerjaš fotografije narejene z kompaktim ali zrcalnorefleksnim fotoaparatom (to so tisti večji pri katerih lahko menjaš objektive). Glede na to, da so zrcalnorefleksni fotoaparati boljši, imajo boljši in natančnejši senzor in zajamejo večji barvni razpon, bi morale fotografije vsebovati še več svetlobnih krogel. Na fotkah svojih kolegov, ki sem jih gledal na facebooku sem tudi že večkrat opazil svetlobne krogle in glej ga zlomka, spet so bile vse narejene s kompaktnim fotoaparatom.

  Lepo je če deliš
  #5421
  jernej
  Član

  Pozdravljeni,

  v Misterijih avgust 2006 ( št.: 157 ), je v članku ” Energijske krogle ” objavljena moja fotografija pod imenom Tatjana K. ( slikal sem jaz, poslala je ona ).
  Bilo je tmurno vreme, rahlo rosilo. Imel sem navadni digitalni aparat z malo resolucijo ( 3,5 mil. točk ) in slikal sem z flešem.
  Kolega, ki je na fotografiji, je prepričan da so to energijske krogle, jaz ne.

  Kasneje sva z ženo delala poizkuse in ko so bili izpolnjeni določeni pogoji ( tudi prašni delci ), sva vedno dobila ta popačenja na fotografijah.

  Sedaj opažam celi halo okoli teh “krogel” ( duše in itd….), mislim da je neka Američanka celo napisala knjigo in ima na to temo delavnice.
  Pač kakor komu paše.

  vse dobro, jernej

  P.s.: evo ene krogle Wink

  Lepo je če deliš
  #5429
  strelka
  Participant

  Nič ne vidim nobene krogle …ErmmEmbarrassed

  kdo dela žitne kroge…?

  Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 62)
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.