Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › Recepti
a humus …a se to ne dela kje drugje ….( kompostnik npr…)
Kje se pa to dobi tahini ?..v kašni bio štacunci … ane.
Drugač ga bomo pa tako naredil…
http://thehealthyeatingsite.com/how-to-make-raw-tahini/
http://thehealthyeatingsite.com/how-to-make-sesame-tahini/
nisem vedla kaj je to, pa sem mal posrfala…
tukaj pa ena kuharca…
Gozdarska kuharska knjiga …jedi katerih sestavine dobimo iz gozda.
http://freeweb.siol.net/pavel55/Gozdarska%20kuharska%20knjiga.pdf
strelka2011-12-27 21:30:55
NOVOLETNA POTICA CARICE MARICE:
Potrebne sestavine za testo:
60 dag ljubezni (moka)
3 dag pričakovanj (kvas)
1/2 l razumevanja (mleka)
8 dag vezave (maslo)
8 dag skrivnostnosti (sladkorja)
vonj in okus (lupinica limone)
2 žlici iluzij (rum)
2 vpletena (rumenjaka)
ščepec zdrave pameti (sol)
Postopek:
Ljubezen najprej presejemo in ustrezno pogrejemo. Na sredini kupčka ljubezni naredimo vdolbinico, v katero vlijemo v razumevanju raztopljena pričakovanja skupaj z nekaj skrivnostnosti, ki bodo poskrbeli za to, da bo testo ustrezno vzhajalo. Vse skupaj nekoliko pomešamo z ljubeznijo in pustimo, da zaljubljenost (kvasec) vzhaja. nato dodamo ostalo: vpletene, ki zvišajo kalorično vrednost (če jih je preveč, se testo posuši) ter svež vonj in okus, da bo testo zadišalo. Dodatno ga oplemenitimo s priporočenim odmerkom iluzij. Ne pozabimo na ščepec zdrave pameti. Bolje je, da pričakovanja in zdrava pamet v začetku ne prideta skupaj. Vse skupaj povežemo v čvrsto testo, ki ga mesimo in gnetemo tako dolgo, da postane gladko in voljno. Prvič naj vzhaja nekoliko bolj. Pazimo, da se testo ne prehladi.
Nadev:
1 l seksa
3 zvrhane žlice strasti, po potrebi več (med)
vročica po okusu (klinčki in cimet)
poljubi (sneg preostalih beljakov)
smetana
čokolada
Nadeva se lotimo tako, da seks oplemenitimo s stastjo in bogato začinimo z vročico. Nato narahlo vmešamo poljube, da masa ne bo preveč trda. Za razbijanje rutine lahko v nadev dodamo smetano in čokolado.
Potico dokončamo tako, da testo razvaljamo za prst debelo, ga bogato premažemo z nadevom, tesno povijemo in spravimo v za to pripravljen ustrezno namaščen model. Potico ponovno vzhajamo, premažemo z vezivom in spečemo. Pečeno potico posujemo s sladkostjo.
Opozorilo: Pazi, da so vse sestavine primerno ogrete!
Po sestri Vandelini priredila Prima.