Recepti
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › Recepti
- This topic has 62 odgovorov, 11 glasov, and was last updated 12 years, 10 months nazaj by AVATAR.
-
AvtorPrispevki
-
4. 12. 2011 ob 21:42 #12111anjaParticipantKer je že december, pa tile piškoti so res ajnfoh za pripravit, samo za vas – evo recept:Piškoti iz ovsenih kosmičev25 dag mletih ovsenih kosmičev2 dag kokosove maščobe (ali masla)4 jedilne žlice medu12 dag kokosove maščobe (ali masla)6 dag črne (ali graham) moke1 pecilni p.1 vanilin s.1 jajcepo želji lahko še začimbe za medenjake (cimet,itd…)2 dag kokosove m, ali masla raztopi in na njej prepraži zmlete ovsene kosmiče. Ohladi. Ostalo maščobo penasto umešaj z jajcem, dodaj vse ostalo, zmešaj in daj v hladilnik za 1 uro. Test razvaljaj na 5mm debelo in izreži kvadrate 3×3 cm (al pa kar z žlico na pekač naložiš, samo ne prevelke kupe, ker se razlezejo…). Peči pri 180st.C, da zarumenijo.Ko so pečeni in ohlajeni lahko poliješ s čokolado ali pa s pomarančno glazuro:sok ene pomaranče + 25 dag sladkorja v prahu zmešaj (+ malo pomarančnega likerja), da dobiš gosto, tekočo in gladko maso. Daš v vrečko in popišeš in porišeš ohlajene kekse.p.s. lahko se da tud malo manj pecilnega praška
anja2011-12-06 18:58:03
5. 12. 2011 ob 13:55 #12114strelkaParticipantA to Miklavž piškote peče …..
Če bo pohitel jih bo pa spekel pravočasno…5. 12. 2011 ob 19:58 #12119anjaParticipant6. 12. 2011 ob 15:17 #12124strelkaParticipantNe vem sicer koliko je tole zdravo, ampak je pa vsekakor dobro.
En receptek…pecivu se reče pijana nevesta , ampak, če daš malo
manj ruma ali pa sploh nič ruma potem je pa trezna nevesta.Lahko dodamo tudi samo aromo.
Skratka takole : ( za biskvit)
9 žlic moke
9 žlic sladkorja
9 žlic olja
9 žlic mleka
4 žlice kakava ( če ne želiš kakavega biskvika ga ni treba
dodati)3 jajca
1 pecilni prašek
1 vanili sladkor
Vse skupaj zmešamo , da dobimo gladko maso, vlijemo v pekač
, ki naj bo nekoliko višji , lahko tudi v model za torto. Pečemo pri
temperaturi 200 stopinj 20 minut.Ko se biskvit peče damo v posodo tri dl mleka in 3 žlice
sladkorja . Prekuhamo ob mešanju , da se sladkor raztopi. Ko se mešanica ohladi
dodamo rum …če ima kdo bolj rad alkoholno ga lahko doda 7 žlic. To je
maksimalna mera lahko pa tudi manj.To mešanico nato polijemo po še vročem pečenem biskvitu in
pustimo, da se lepo prepoji in ohladi.Potem skuhamo puding po receptu običajna procedura oz. da je puding bolj gost
dodamo manj mleka …2 pudinga lahko vanili ali čokolado..po želji.
Če je svetel biskvit potem lepše zgleda, če je čokoladni
puding ali obratno.Puding polijemo po biskvitu zopet pustimo, da se ohladi in
puding strdi.Na koncu čez namažemo sladko stepeno smetano in posujemo s kakavom ali čokoladnimi
mrvicamiKoličina smetane je ½ litra , lahko tudi manj čisto po
želji.Dober tek…
6. 12. 2011 ob 19:04 #12128anjaParticipant6. 12. 2011 ob 21:20 #12130strelkaParticipantkremšnite …čist domače pa še nisem delala
sem pa poskusila z tisto kupljeno maso za kremo pa kupljeno listnato testo ..( no ni ne vem kakšen okus ampak še kar dobro) .
estetika me pa tud daje mal pri kremšnitah,,,,, kar ne rata tako lepo kot npr tiste pohotnice v slaščičarnah…
Tako, da če si jo privoščim uberem najlažjo pot ..jo pač kupimNo lahko pa kdo napiše kako se krema naredi ..predvidevam da z moko pa jajci-rumenjaki…
7. 12. 2011 ob 18:38 #12136anjaParticipant…mam neke stare recepte za kremšnite – take z moko pa jajci – kolko se spomnim je prava pacarija, pa vse se je razlezlo…zdaj je v planu takšen načrt:
– listnato testo kupljeno– krema: skuham malo bolj gost vanilijev puding, dodam še kak vanilijev sladkor, malo ruma; ohladim in primešam sneg iz nekaj beljakov (potem bi ble take bolj penaste)– gor pa smetana…bomo vidli če bo ratalo, ne vem pa kdaj bo prišlo na vrsto… -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.