Recepti

Prikaz 36 prispevka (od skupno 63)
  • Avtor
    Prispevki
  • #12111
    anja
    Participant

    Ker je že december, pa tile piškoti so res ajnfoh za pripravit, samo za vas – evo receptSmile:

    Piškoti iz ovsenih kosmičev

    25 dag mletih ovsenih kosmičev

    2 dag kokosove maščobe (ali masla)

    4 jedilne žlice medu

    12 dag kokosove maščobe (ali masla)

    6 dag črne (ali graham) moke

    1 pecilni p.

    1 vanilin s.

    1 jajce

    po želji lahko še začimbe za medenjake (cimet,itd…)

    2 dag kokosove m, ali masla raztopi in na njej prepraži zmlete ovsene kosmiče. Ohladi. Ostalo maščobo penasto umešaj z jajcem, dodaj vse ostalo, zmešaj in daj v hladilnik za 1 uro. Test razvaljaj na 5mm debelo in izreži kvadrate 3×3 cm (al pa kar z žlico na pekač naložiš, samo ne prevelke kupe, ker se razlezejo…). Peči pri 180st.C, da zarumenijo.

    Ko so pečeni in ohlajeni lahko poliješ s čokolado ali pa s pomarančno glazuro:

    sok ene pomaranče + 25 dag sladkorja v prahu zmešaj (+ malo pomarančnega likerja), da dobiš gosto, tekočo in gladko maso. Daš v vrečko in popišeš in porišeš ohlajene kekse.

    SmileSmileSmile

    p.s. lahko se da tud malo manj pecilnega praškaSmile

    anja2011-12-06 18:58:03

    Lepo je če deliš
    #12114
    strelka
    Participant

    A to Miklavž piškote peče ….Big smile.
    Če bo pohitel jih bo pa spekel pravočasno…

    Lepo je če deliš
    #12119
    anja
    Participant

    …so že pečeniSmile, pa pol jih je že zmanjkaloBig smile…mogoče jih bo Miklavž ponoči še kakega pojedel, ko bomo mi spaliWinkSmile….

    Lepo je če deliš
    #12124
    strelka
    Participant

    Ne vem sicer koliko je tole zdravoBig smile, ampak je pa vsekakor dobro.
    En receptek…pecivu se reče pijana nevesta , ampak, če daš malo
    manj ruma ali pa sploh nič ruma potem je pa trezna nevesta.

    Lahko dodamo tudi samo aromo.

    Skratka takole : ( za biskvit)

    9 žlic moke

    9 žlic sladkorja

    9 žlic olja

    9 žlic mleka

    4 žlice kakava ( če ne želiš kakavega biskvika ga ni treba
    dodati)

    3 jajca

    1 pecilni prašek

    1 vanili sladkor

    Vse skupaj zmešamo , da dobimo gladko maso, vlijemo v pekač
    , ki naj bo nekoliko višji , lahko tudi v model za torto. Pečemo pri
    temperaturi 200 stopinj 20 minut.

    Ko se biskvit peče damo v posodo tri dl mleka in 3 žlice
    sladkorja . Prekuhamo ob mešanju , da se sladkor raztopi. Ko se mešanica ohladi
    dodamo rum …če ima kdo bolj rad alkoholno ga lahko doda 7 žlic. To je
    maksimalna mera lahko pa tudi manj.

    To mešanico nato polijemo po še vročem pečenem biskvitu in
    pustimo, da se lepo prepoji in ohladi.

    Potem skuhamo puding po receptu običajna procedura oz. da je puding bolj gost
    dodamo manj mleka …

    2 pudinga lahko vanili ali čokolado..po želji.

    Če je svetel biskvit potem lepše zgleda, če je čokoladni
    puding ali obratno.

    Puding polijemo po biskvitu zopet pustimo, da se ohladi in
    puding strdi.

    Na koncu čez namažemo sladko stepeno smetano in posujemo s kakavom ali čokoladnimi
    mrvicami

    Količina smetane je ½ litra , lahko tudi manj čisto po
    želji.

    Dober tek…Smile

    Lepo je če deliš
    #12128
    anja
    Participant

    Thumbs UpSmile..taka kremna peciva so ful dobra…krem šnit tud že dolgo nisem delala…hmmm, bo treba kdaj nardit…

    Lepo je če deliš
    #12130
    strelka
    Participant

    kremšnite …čist domače pa še nisem delalaSmileBig smile

    sem pa poskusila z tisto kupljeno maso za kremo pa kupljeno listnato testo ..( no ni ne vem kakšen okus ampak še kar dobro) .
    estetika me pa tud daje mal pri kremšnitah,,,,LOL, kar ne rata tako lepo kot npr tiste pohotnice v slaščičarnah…
    Tako, da če si jo privoščim uberem najlažjo pot ..jo pač kupimTongue

    No lahko pa kdo napiše kako se krema naredi ..predvidevam da z moko pa jajci-rumenjaki…Ermm

    Lepo je če deliš
    #12136
    anja
    Participant

    …mam neke stare recepte za kremšnite – take z moko pa jajci – kolko se spomnim je prava pacarija, pa vse se je razlezloConfused…zdaj je v planu takšen načrtBig smile:

    – listnato testo kupljeno

    – krema: skuham malo bolj gost vanilijev puding, dodam še kak vanilijev sladkor, malo ruma; ohladim in primešam sneg iz nekaj beljakov (potem bi ble take bolj penaste)

    – gor pa smetana

    …bomo vidli če bo rataloSmile, ne vem pa kdaj bo prišlo na vrsto…
    Lepo je če deliš
Prikaz 36 prispevka (od skupno 63)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.