Recepti

Prikaz 22 prispevka (od skupno 63)
  • Avtor
    Prispevki
  • #3911
    strelka
    Participant

    Fajn je če je pri roki, da v skutin nadev pomešaš še pehtran naseckan, no posuješ …pa je potem pehtranov štrudeljSmile.
    Seveda če vam je tak okus všeč.

    Lepo je če deliš
    #7773
    Prima
    Član

    Za ljubitelje skute predlagam kolač iz skute.

    Testo:
    150 g moke
    3 g pecilnega praška (1 zravnana čajna žlička)
    65 g sladkorja
    2 rumenjaka
    1 žlica mleka
    50 g masla
    1 žlica moke za rob

    Zmešaj moko, pecilni, rumenjaka, maslo in mleko ter z roko pregneti. 2/3 testa razvaljaj in pokrij rahlo namaščeno dno tortnega pekača. 1/3 testa dodaš žlico moke in narediš 3,5 cm visok obod. Plast testa je relativno tanka. Z vilicami prepikaš dno, da se testo med peko ne dviguje. Daš v ogreto pečico in pečeš največ 15 minut na 180 do 120 stopinjah, da testo porumeni.

    Krema:
    2 vrečki vanilijevega pudinga
    200 g sladkorja
    1/2 litra mleka
    750 g skute
    sneg treh beljakov

    Puding skupaj s sladkorjem skuhaš v mleku, dodaš skuto in mešaš do vretja. Odstaviš. Nekaj sladkorja zamešaš v sneg beljka, ki ga nato narahlo zamešaš v kremo. Vse skupaj zliješ na testo in poravnaš. Površino premžeš z mešanico rumenjaka in žlice mleka. Pečeš cca 1 uro na 130 do 150 stopinj. V primeru, da se krema začne napihovati, znižaš temperaturo. Površina mora ostati ravna. Ohladiš, odstraniš obod pekača in preložiš na servirni krožnik.

    Nasvet: najboljša za ta recept je 3/4 mastna pretlačena skuta Vipava (brez grudic), ki ji je treba še dodatno izločiti odvečno tekočino (ožameš skozi gazo ali cedilo). Lahka skuta se ne obnese, ker vsebuje preveč vode. Ponavadi uporabim 1 kg skute oz. 2 kom. Puding in skuto se v času kuhanja meša s kuhinjsko šibo (metlico). Količino sladkorja najmanj prepolovim in v beljake dodam vanilijev sladkor. Premaz iz rumenjaka se lahko preskoči. Kolač je najboljši hladen.

    Lepo je če deliš
    #7776
    tadej pretner
    Moderator

    Tole je pa recept od tipčka, ki je na pokojnem maat forumu sodeloval pod imenom en_bk. Dob’r k’ hudič križa.

    Skutno pecivo

    Sestavine:
    -3 jajca,
    -9 žlic sladkorja,
    -2 vanilin sladkorja,
    -3 kisle smetane,
    -2 navadna jogurta,
    -50 dag skute,
    -7 žlic moke,
    -1 pecilni prašek.

    Priprava:
    Sladkor, jajca in vanilin sladkor penasto zmiksaš. Pol počas vmešaš kislo smetano, jogurt in skuto. Na konc primešaš še moko in pecilni prašek /in par kapljic ruma al pa tud ne/. Pečeš v na 180 stopinj predogreti pečici 45 minut. Iz pekača streseš na dilo, počakaš da se ohladi, posuješ s štaub cukrom /al pa tud ne/, razrežeš na kocke

    Lepo je če deliš
    #7783
    strelka
    Participant

    recepta za dobre rogljičke …piškotki…sprobanoThumbs Up

    KOKOSOVI ROGLJIČKI
    70 g kokosove moke
    370 g bele moke
    50g sladkor -mleti
    1 jajce
    1 vanilijev sladkor

    V posodi zmešamo kokosovo moko, sladkor , margarino , jace, vanilijev sladkor.
    gnetemo toliko časa da nastane glAdko testo. ( ne obupat, ker v začetku je občutek da tole nikakor ne gre skupaj …potem pa kar naenkrat nastane hlebčekBig smile)
    testo naj potem počiva vsaj pol ure do uro.
    Nato iz testa oblikujemo Rogljičke , ki jih damo na namaščen pekač..oz PEKAČ prekrit s peki papirjem .
    Pečemo pri 170 stopij celzija , toliko časa da lepo zarumenijo …

    MANDELJEVI ROGLJIČKI
    ….tud odlični, so pa mal težji ..mislim kalorično…
    50g sladkor v prahu
    130g masla ali margarine
    130g moke bele gladke
    100g mandeljni mleti
    vanilijev strok …no pri meni je bil kar vanilij sladkor 1 kom

    zopet vse skupaj zmešamo, sladkor v prahu , moko maslo -mrzlo in mandeljne
    če imamo vanilijev stok strok odpremo, pa ven postrgamo stržen. in damo v maso.

    Gnetemo da dobimo gladko testo , ga damo za eno uro v hladilnik..nato enak postopek kot pri rogljičkih 1.
    samo teli rogljički ko se pečejo mal zlezejo narazen , tako da jih zlagajmo bolj narazen…
    Pečejo se pri 175 stopinjah 12 minut….

    Lahko se še malo igramo , pa jih mal oblijemo -potunkamo v čokolado , pa na vrhu mal posujemo z mandeljni ….

    strelka2010-12-25 20:01:51

    Lepo je če deliš
    #7785
    pikica52
    Član

    eni sprobano v živo in odlični TongueClap

    Lepo je če deliš
    #7791
    strelka
    Participant

    pikica52 wrote:

    eni sprobano v živo in odlični TongueClap

    kako naj bo pa drugač kot v živo …Big smile

    meni so dobri ( moji piškotki) ..pa še čist enostavno se naredi …( želja nekaj svojega speči naredit ..pa da je čim bolj enostavno…ampak dobroWink)

    ker sem pa bolj začetnik o peki …piškotov …je bilo kar zanimivo.Big smile..

    Lepo je če deliš
    #7799
    pikica52
    Član

    strelka wrote:

    eni sprobano v živo in odlični TongueClap

    kako naj bo pa drugač kot v živo …Big smile

    meni so dobri ( moji piškotki) ..pa še čist enostavno se naredi …( želja nekaj svojega speči naredit ..pa da je čim bolj enostavno…ampak dobroWink)

    ker sem pa bolj začetnik o peki …piškotov …je bilo kar zanimivo.Big smile..

    he, he… tko, da imaš priložnost probati originalno izvedbo LOL in ti ni treba po svoje mutit cel kolač Wink

    soglašam, da kaj simpel domačega je Cool, mi kar gre Wink, ker res uživam v peki..in v kuhi… Smile, praksa pa prinese Clap
    Lepo je če deliš
Prikaz 22 prispevka (od skupno 63)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.