Recepti
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › Recepti
- This topic has 62 odgovorov, 11 glasov, and was last updated 12 years, 10 months nazaj by AVATAR.
-
AvtorPrispevki
-
14. 6. 2010 ob 12:41 #3714zofijaČlan
Amedea wrote: Torej ti zaupam eno skrivnost:
prehranjevati se je treba s srcem, ne z razumom.In če boš navedene sladice pripravila s srcem (ljubeznijo) in jih zaužila z mislijo, da ješ rajsko mano, boš kvečjemu postala bolj srečna – in če boš bolj srečna, ne boš več rabila dodatnih kilogramov na sebi in bodo odpadli kar sami.Valjda, da ti ni treba pojesti celega pekača, ampak košček ali dva …Če tvoje telo rabi sladko, mu ne boš prav nič koristila, če mu boš to odvzela, ker ga boš spravila še v večji stres. To je dejstvo.
To, to, z ljubeznijo kuhati in z ljubeznijo jesti, res se mi zdi, da je to ena taka huda osnova vseh receptov14. 6. 2010 ob 22:31 #3720PrimaČlanVčeraj me je popadel moj ascendent in sem dan čisto zabluzila med piskri. Najprej so jo kalamari nadrsali s pršutom in sirom, potem se je pa še krompir soočil z blitvo. Bogve zakaj Nemci blitvi pravijo Mangold? Za šlus je bilo treba lajf še dodatno zakomplicirati s pehtranovo potico.
Tole kuhanje in papanje zna res biti strast. Za kilogramčke se pa ve, kako se dol spravljajo. Pomaga tudi Chili Burn.
Aja. Sem pri našemu najboljšemu sosedu nabavila še tisti ljubek pikast piskrček, ampak ne razumem zakaj so na njem bele pike ???27. 6. 2010 ob 9:21 #3850AmedeaČlanPravkar na mamino željo pečem tole dobroto:
HITRA PITA Z JABOLKI IN SKUTO
Testo:
1 jogurtov lonček olja
1 jogurtov lonček mleka
2 jajci
1,5 jogurtovega lončka mletega sladkorja
2 jogurtova lončka moke
1 pecilni prašek
1 vanilin sladkor
limonina lupinica
Prvi nadev:
1 kg jabolk
8 dkg sladkorja
6 dkg masla
Drugi nadev:
1/2 skute
1 vanilijev sladkor
3 jajca
1 lonček kisle smetane
limonina lupina
mleti sladkor po željiJabolka olupimo, narežemo na tanke rezine, dodamo sladkor, maslo in žlico vode po potrebi, ter jih napol zdušimo na šibkem ognju.Segrejemo pečico na 200 stopinj.Penasto umešamo jajca, olje, mleko, mleti sladkor in vanilin sladkor. Dodamo moko z vmešanim pecilnim praškom.Malo manj kot polovico testa zlijemo v pekač, na dno katerega smo položili peki papir in damo v pečico za približno 15 minut. Pečici znižamo temperaturo na 180 stopinj.Medtem pripravimo drugi nadev in sicer zmešamo vse sestavine hkrati (skuta, vanilija, jajca, kisla smetana..)Na napol pečeno testo najprej razporedimo jabolka, čeznje polijemo skutni nadev in na koncu po pekaču enakomerno polijemo še preostalo testo.Pečemo še približno 30 minut in ohladimo.(moje pecivo je pravkar pečeno in diši cela hiša… mnjami. ..)27. 6. 2010 ob 10:17 #3852strelkaParticipant27. 6. 2010 ob 21:52 #3866tadej pretnerModeratorTotalno obožujem skutin zavitek, a so tisti, ki jih kupiš zmrznjene, vsi po vrsti bistveno presladki. A ve kdo kak racept za skutin zavitek ali kaj podobnega za telebane? Imam namreč težave že z vlečenim testom.
28. 6. 2010 ob 15:09 #3875strelkaParticipantV trgovini kupiš zamrznjeno listnato testo. Ga odtajaš …
zmešaš skuto , notri dodaš kakšno žlico kisle smetane , pa kakšen jajček …sladkor ..pomešaš ( pač naj bo bolj gosto kot redko)
RAzvaljaš testo…namažeš nadev , zviješ…ga daš v namaščen prekač( Namastiš pekač al pa še bolj enostavno , uporabiš peki papir.)..ga mal z vilco preluknjaš zvitek( samo ne pretiravat)…In daš pečt v pečico …200 stopinj 40 minut …mal je treba korigirat. Kako se peče.
Eto …strelka2010-06-28 15:22:30
28. 6. 2010 ob 16:16 #3877AmedeaČlan -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.