Recepti

Prikaz 15 prispevka (od skupno 63)
  • Avtor
    Prispevki
  • #3714
    zofija
    Član

    Amedea wrote: Torej ti zaupam eno skrivnost:

    prehranjevati se je treba s srcem, ne z razumom.

    In če boš navedene sladice pripravila s srcem (ljubeznijo) in jih zaužila z mislijo, da ješ rajsko mano, boš kvečjemu postala bolj srečna – in če boš bolj srečna, ne boš več rabila dodatnih kilogramov na sebi in bodo odpadli kar sami.

    Valjda, da ti ni treba pojesti celega pekača, ampak košček ali dva …

    Če tvoje telo rabi sladko, mu ne boš prav nič koristila, če mu boš to odvzela, ker ga boš spravila še v večji stres. To je dejstvo.

    Wink Thumbs Up

    ClapClapClap
    To, to, z ljubeznijo kuhati in z ljubeznijo jesti, res se mi zdi, da je to ena taka huda osnova vseh receptovThumbs UpThumbs UpThumbs UpHugHugHeartHeart
    HeartHug
    Clap

    Lepo je če deliš
    #3720
    Prima
    Član

    Včeraj me je popadel moj ascendent in sem dan čisto zabluzila med piskri. Najprej so jo kalamari nadrsali s pršutom in sirom, potem se je pa še krompir soočil z blitvo. Bogve zakaj Nemci blitvi pravijo Mangold? Za šlus je bilo treba lajf še dodatno zakomplicirati s pehtranovo potico. Pig
    Tole kuhanje in papanje zna res biti strast. Za kilogramčke se pa ve, kako se dol spravljajo. Pomaga tudi Chili Burn.
    Aja. Sem pri našemu najboljšemu sosedu nabavila še tisti ljubek pikast piskrček, ampak ne razumem zakaj so na njem bele pike ???

    Lepo je če deliš
    #3850
    Amedea
    Član

    Pravkar na mamino željo pečem tole dobroto:

    HITRA PITA Z JABOLKI IN SKUTO

    Testo:

    1 jogurtov lonček olja

    1 jogurtov lonček mleka

    2 jajci

    1,5 jogurtovega lončka mletega sladkorja

    2 jogurtova lončka moke

    1 pecilni prašek

    1 vanilin sladkor

    limonina lupinica

    Prvi nadev:

    1 kg jabolk

    8 dkg sladkorja

    6 dkg masla

    Drugi nadev:

    1/2 skute

    1 vanilijev sladkor

    3 jajca

    1 lonček kisle smetane

    limonina lupina

    mleti sladkor po želji

    Jabolka olupimo, narežemo na tanke rezine, dodamo sladkor, maslo in žlico vode po potrebi, ter jih napol zdušimo na šibkem ognju.

    Segrejemo pečico na 200 stopinj.

    Penasto umešamo jajca, olje, mleko, mleti sladkor in vanilin sladkor. Dodamo moko z vmešanim pecilnim praškom.

    Malo manj kot polovico testa zlijemo v pekač, na dno katerega smo položili peki papir in damo v pečico za približno 15 minut. Pečici znižamo temperaturo na 180 stopinj.

    Medtem pripravimo drugi nadev in sicer zmešamo vse sestavine hkrati (skuta, vanilija, jajca, kisla smetana..)

    Na napol pečeno testo najprej razporedimo jabolka, čeznje polijemo skutni nadev in na koncu po pekaču enakomerno polijemo še preostalo testo.

    Pečemo še približno 30 minut in ohladimo.

    Smile

    (moje pecivo je pravkar pečeno in diši cela hiša… mnjami. ..)
    Lepo je če deliš
    #3852
    strelka
    Participant

    Tole pa zna bit zelo dobro…Smile

    Lepo je če deliš
    #3866
    tadej pretner
    Moderator

    Totalno obožujem skutin zavitek, a so tisti, ki jih kupiš zmrznjene, vsi po vrsti bistveno presladki. A ve kdo kak racept za skutin zavitek ali kaj podobnega za telebane? Imam namreč težave že z vlečenim testom.Unhappy

    Lepo je če deliš
    #3875
    strelka
    Participant

    V trgovini kupiš zamrznjeno listnato testo. Ga odtajaš …
    zmešaš skuto , notri dodaš kakšno žlico kisle smetane , pa kakšen jajček …sladkor ..pomešaš ( pač naj bo bolj gosto kot redko)
    RAzvaljaš testo…namažeš nadev , zviješ…ga daš v namaščen prekač( Namastiš pekač al pa še bolj enostavno , uporabiš peki papir.)..ga mal z vilco preluknjaš zvitek( samo ne pretiravat)…

    In daš pečt v pečico …200 stopinj 40 minut …mal je treba korigirat. Kako se peče.
    Eto …Smile

    strelka2010-06-28 15:22:30

    Lepo je če deliš
    #3877
    Amedea
    Član

    tadej pretner wrote: Totalno obožujem skutin zavitek, a so tisti, ki jih kupiš zmrznjene, vsi po vrsti bistveno presladki. .Unhappy

    Ma kaj samo presladki, to se da preživet…. Ma da moram ven “trebit” (izbirat) rozine, mi je pa tumač..

    ConfusedEmbarrassed To je ena redkih stvari, ki jih ne maram.
    Lepo je če deliš
Prikaz 15 prispevka (od skupno 63)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.