Recepti

Prikaz 8 prispevka (od skupno 63)
  • Avtor
    Prispevki
  • #3703
    pikica52
    Član

    Gris da poseben okus… in tudi struktura je malce drugačna, če ga daš preveč pride lahko celo bolj trdo, ni pa suho (ker dodajam sadje, ali pa jogurte), torej jaz dam vsaj žlico grisa manj kot je v receptu predvideno moke. To sem probala, ker pečem večinoma za za druge Wink in se vsi pritožujejo o škodljivosti bele moke….. gris pa je vsem všeč. Ker sem imela za porabiti mandlje…. sem naredila

    Mandljevo pecivo :

    1 sladka smetana

    3-4 jajaca

    1 jogurtov lonček sladkorja

    2 lončka gesa (original recept je moka)

    1 pecilni prašek

    1 vanilij sladkor

    4 veliki žlice mleka

    zmešaš posebej jajca in sladkor, vanilij, dodaš gres s pecilnim praškom in smetano in mleko, vliješ v velik pekač od pečice, v katerega daš peki papir premazan z maslom in pečeš cca 10-15 minut na 200 stopinjah

    med tem pripraviš

    200 g masla

    1 jogurtov lonček sladkorja

    2 vanilj sladkorja

    2 vrečki mandljev zrezanih na lističe

    3 žlice mleka

    stopiš maslo v kozici in dodaš vse sestavine in jih prepražiš, vzameš testo iz pečice in ga premažeš z mandlji in pečeš še 10- 15 minut

    Lepo je če deliš
    #3705
    tissa
    Participant

    Bil bi greh, če jaz, ki vse sladko ljubim na deseto potenco, ne bi prispevala tukaj enega dobrega recepta.

    Tole je ena sladica, ki je za pripravit tako simpl, da se jo lahko lotijo tudi največji kuharski antitalenti pa jim bo zih uspelo, pa zelo je osvežilna, torej je ravno pravšnja za te vroče dni.

    Sestavine:

    BISKVIT

    3 jajca

    3 žlice moke

    3 žlice sladkorja

    KREMA

    1 l sadnega jogurta

    5 dl sladke smetane

    2 žlici želatine

    Priprava: rumenjake loči od beljakov. Naredimo sneg iz beljakov, dodamo sladkor. Počasi primešamo rumenjake, na koncu pa še moko. Pečemo pri 180 stopinjah, 10 minut. Želatino namočimo v šestih žlicah mrzle vode in pustimo 10 minut, da se ‘napije’. Nato posodo z želatino postavimo nad drugo posodo, v kateri vre voda, tako da se bo želatina raztopila. Želatini nato prilijemo jogurt in stepeno smetano. To zmes polijemo po pripravljenem biskvitu. Damo v hladilnik za ene 3 ure in potem je gotovo.

    Lepo je če deliš

    "Kdor gleda navzven, sanja. Kdor gleda navznoter, se prebudi." Carl G. Jung

    #3707
    ANA
    Član

    PACONKOTI, packi packasti!!!! jst se trudim shjušat, vi pa takele pišete po forumu…nesramni ste LOL

    ne bom tega jedla Approve

    Lepo je če deliš
    #3708
    Amedea
    Član

    Ana, ma sej pišemo same zdrave recepte…. Wink

    Lepo je če deliš
    #3710
    ANA
    Član

    Jah, pravijo, da nč belih stvari…nč moke, nč cukra, sadje samo dopoldan (ker vsebuje cukr…)…..saj se šalim, Amedea, vi kar pište…bo tole zame Božja skušnjava…test, ali se ji zmorem upreti LOL …itaq, da ZMOREM

    Lepo je če deliš
    #3711
    Amedea
    Član

    Torej ti zaupam eno skrivnost:

    prehranjevati se je treba s srcem, ne z razumom.

    In če boš navedene sladice pripravila s srcem (ljubeznijo) in jih zaužila z mislijo, da ješ rajsko mano, boš kvečjemu postala bolj srečna – in če boš bolj srečna, ne boš več rabila dodatnih kilogramov na sebi in bodo odpadli kar sami.

    Valjda, da ti ni treba pojesti celega pekača, ampak košček ali dva …

    Če tvoje telo rabi sladko, mu ne boš prav nič koristila, če mu boš to odvzela, ker ga boš spravila še v večji stres. To je dejstvo.

    Wink Thumbs Up

    Lepo je če deliš
    #3712
    Amedea
    Član

    In valjda, da vem, da se šališ – torej hitro v štacuno po sestavine. LOL

    Lepo je če deliš
Prikaz 8 prispevka (od skupno 63)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.