Recepti
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › Recepti
- This topic has 62 odgovorov, 11 glasov, and was last updated 12 years, 12 months nazaj by AVATAR.
-
AvtorPrispevki
-
13. 6. 2010 ob 19:28 #3703pikica52Član
Gris da poseben okus… in tudi struktura je malce drugačna, če ga daš preveč pride lahko celo bolj trdo, ni pa suho (ker dodajam sadje, ali pa jogurte), torej jaz dam vsaj žlico grisa manj kot je v receptu predvideno moke. To sem probala, ker pečem večinoma za za druge in se vsi pritožujejo o škodljivosti bele moke….. gris pa je vsem všeč. Ker sem imela za porabiti mandlje…. sem naredila
Mandljevo pecivo :1 sladka smetana3-4 jajaca1 jogurtov lonček sladkorja2 lončka gesa (original recept je moka)1 pecilni prašek1 vanilij sladkor4 veliki žlice mlekazmešaš posebej jajca in sladkor, vanilij, dodaš gres s pecilnim praškom in smetano in mleko, vliješ v velik pekač od pečice, v katerega daš peki papir premazan z maslom in pečeš cca 10-15 minut na 200 stopinjahmed tem pripraviš200 g masla1 jogurtov lonček sladkorja2 vanilj sladkorja2 vrečki mandljev zrezanih na lističe3 žlice mlekastopiš maslo v kozici in dodaš vse sestavine in jih prepražiš, vzameš testo iz pečice in ga premažeš z mandlji in pečeš še 10- 15 minut13. 6. 2010 ob 22:03 #3705tissaParticipantBil bi greh, če jaz, ki vse sladko ljubim na deseto potenco, ne bi prispevala tukaj enega dobrega recepta.
Tole je ena sladica, ki je za pripravit tako simpl, da se jo lahko lotijo tudi največji kuharski antitalenti pa jim bo zih uspelo, pa zelo je osvežilna, torej je ravno pravšnja za te vroče dni.Sestavine:BISKVIT3 jajca3 žlice moke3 žlice sladkorjaKREMA1 l sadnega jogurta5 dl sladke smetane2 žlici želatinePriprava: rumenjake loči od beljakov. Naredimo sneg iz beljakov, dodamo sladkor. Počasi primešamo rumenjake, na koncu pa še moko. Pečemo pri 180 stopinjah, 10 minut. Želatino namočimo v šestih žlicah mrzle vode in pustimo 10 minut, da se ‘napije’. Nato posodo z želatino postavimo nad drugo posodo, v kateri vre voda, tako da se bo želatina raztopila. Želatini nato prilijemo jogurt in stepeno smetano. To zmes polijemo po pripravljenem biskvitu. Damo v hladilnik za ene 3 ure in potem je gotovo."Kdor gleda navzven, sanja. Kdor gleda navznoter, se prebudi." Carl G. Jung
14. 6. 2010 ob 11:29 #3707ANAČlan14. 6. 2010 ob 11:40 #3708AmedeaČlan14. 6. 2010 ob 11:51 #3710ANAČlan14. 6. 2010 ob 11:57 #3711AmedeaČlanTorej ti zaupam eno skrivnost:
prehranjevati se je treba s srcem, ne z razumom.In če boš navedene sladice pripravila s srcem (ljubeznijo) in jih zaužila z mislijo, da ješ rajsko mano, boš kvečjemu postala bolj srečna – in če boš bolj srečna, ne boš več rabila dodatnih kilogramov na sebi in bodo odpadli kar sami.Valjda, da ti ni treba pojesti celega pekača, ampak košček ali dva …Če tvoje telo rabi sladko, mu ne boš prav nič koristila, če mu boš to odvzela, ker ga boš spravila še v večji stres. To je dejstvo.14. 6. 2010 ob 11:58 #3712AmedeaČlan -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.