Prva čakra

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
 • Avtor
  Prispevki
 • #2127
  Marina
  Član

  Tadej mene pa zanima prva čakra, imam namreč problem s prvo čakro. V knjigi lepo opisuješ vndar me zanima, kako se je lahko še na drug način lotim . Nikakor je nisem nisem mogla čutit ne videt do nihala imam odpor nevem zakaj, začela sem polagat roke na predel te čakre in dovajat rdečo barvo občutki so tako kot da čutiš več različnih pritiskov izmenično te čakre in v rokah ,počutim se dobro neznam izrazit ampak samo tako dogo ,dokler dovajam potem pa nič, nimam pa občutka kroženja. Ko sem to probala pri bratu sem imela občutek kot da vibrira na vse strani kroži pa ne, pa me zanima ali lahko lažno zamenjam samo zaradi polaganja rok verjetno čutim energijo od rok pa gre na telo. No ko dovajam rdečo gredo mravljinci po nogah , to se pa tako vedno zgodi če položim roke na telo verjetno bi morala čutit kroženje saj se čakre vrtijo. Vibriranje mislim tako kot da bi te nekdo po domače povedano s konicami palice rukal v različne predele mal v levo pa mal desno mal sem mal tja nevem kaj se dogaja me pa zanima kaj me lahko lažno zavede oz. kako veš da se znjo res kaj dogaja. No če se ti da kaj iz svojih izkušenj povedat ko si bil na začetku pa ne z nihalom ker me ne potegne.

  Lepo je če deliš
  #2130
  tadej pretner
  Moderator

  Marina wrote: Tadej mene pa zanima prva čakra, imam namreč problem s prvo čakro. V knjigi lepo opisuješ vndar me zanima, kako se je lahko še na drug način lotim . Nikakor je nisem nisem mogla čutit ne videt do nihala imam odpor nevem zakaj,

  Odpori, kakršnega imaš do nihala, so pogosto navaden miselni konstrukt. Tak odpor sem imel recimo sam do avditivnega vstopa v praznino skozi poslušanje piščali šakukači. Ko sem jo poslušal prvič, ni bilo o praznini ne duha ne sluha, saj sem razmišljal bolj ali manj o tem, kako z užitkom bi piščal tipu, ki jo je igral, nabil v rit. Ko pa sem piščali naslednjič “dovolil”, da se me dotakne, je bilo super.

  Marina wrote:

  začela sem polagat roke na predel te čakre in dovajat rdečo barvo občutki so tako kot da čutiš več različnih pritiskov izmenično te čakre in v rokah ,počutim se dobro neznam izrazit ampak samo tako dogo ,dokler dovajam potem pa nič, nimam pa občutka kroženja. Ko sem to probala pri bratu sem imela občutek kot da vibrira na vse strani kroži pa ne, pa me zanima ali lahko lažno zamenjam samo zaradi polaganja rok verjetno čutim energijo od rok pa gre na telo. No ko dovajam rdečo gredo mravljinci po nogah , to se pa tako vedno zgodi če položim roke na telo verjetno bi morala čutit kroženje saj se čakre vrtijo. Vibriranje mislim tako kot da bi te nekdo po domače povedano s konicami palice rukal v različne predele mal v levo pa mal desno mal sem mal tja nevem kaj se dogaja me pa zanima kaj me lahko lažno zavede oz. kako veš da se znjo res kaj dogaja. No če se ti da kaj iz svojih izkušenj povedat ko si bil na začetku pa ne z nihalom ker me ne potegne.

  Občutka kroženja tudi jaz nimam, tko, da se nič sekirat. V knjigo sem sicer dal barvno meditacijo po čakrah, ampak to včasih ni najboljša ideja. Gotovo veš, da pri barvni terapiji ob določenih pogojih uporabljamo tudi komplementarno barvo in ne osnovne. Vedno torej, ko dodajaš neko barvo, gre za tvojo mentalno kreacijo, vprašanje pa je, ali čakra dejansko rabi točno takšno barvo. Veliko boljša ideja je oživljanje čaker z dihanjem in praznino (nimaš kaj zajebat). Osredotočiš se na čakro, vdih in izdih izvajaš skoznjo, ob tem pa si z zavestjo v njej in opazuješ, kaj se na energijski ravni tam dogaja. In verjemi – ko delaš s praznino, se vedno zgodi tisto, kar je zate najboljše.

  Lepo je če deliš
Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.