Preroške sanje

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Preroške sanje

 • Avtor
  Prispevki
 • #28610
  soncnica1
  Član

  Naslov je mogoče preveč bombastičen, a zanima me, če se je komu že zgodilo, da je v sanjah ali kako drugače videl dogodek ali drobec tega, kar se je kasneje zgodilo.

  Sama nimam kakšnih jasnovidnih sposobnosti (pa bi mi včasih še kako prišle prav, da bi se izognila kakšnim neumnostimSmile), a se mi je ravno ob zadnji letalski nesreči v sanjah pokazala takšna pokrajina, kot je bil predel, kjer se je zgodila nesreča. Točno take sivo rjave srednje visoke gore, ne kot npr. gore, ki jih poznam. In v mojih sanjah se je nek moj znanec ponesrečil z zmajem oziroma nečem podobnim. Pa zanimivo, nič se me ni dotaknilo, vzela sem kot dejstvo. Ko sem zjutraj videla novico, se mi je zdelo čisto kot pokrajina iz mojih sanj.
  Ima še kdo podobno izkušnjo?
  Lepo je če deliš
  #28611
  tadej pretner
  Moderator

  soncnica1 wrote: Naslov je mogoče preveč bombastičen, a zanima me, če se je komu že zgodilo, da je v sanjah ali kako drugače videl dogodek ali drobec tega, kar se je kasneje zgodilo.

  Sama nimam kakšnih jasnovidnih sposobnosti (pa bi mi včasih še kako prišle prav, da bi se izognila kakšnim neumnostimSmile
  Ima še kdo podobno izkušnjo?

  Jaz sem dejansko imel sanje, s pomočjo katerih bi se lahko izognil neumnosti, pa se nisem …

  Takole je bilo:

  Včasih sem bil totalno trapast na jedi iz žara. Nič nenavadnega ni bilo, če sem zunaj kaj pekel sredi zime. Ker sem torej kuril ob vseh vremenskih pogojih, je jasno, da so bila včasih drva vlažna in niso hotel goreti. Ampak tudi za takšne primere sem imel “zdravilo”. Imel sem namreč kosilnico na nafto in v eni kanti vedno zalogo nafte. Kadar so bila drva vlažna, sem jih zato polil z nafto, pa so gorela.

  No in potem sem kupil drugo kosilnico – na bencin. Sedaj sem imel seveda v kanti zalogo bencina. In eno noč sanjam, da sem bil gradbeni nadzornik na enem gradbišču (s tem sem se včasih res ukvarjal), da je bila ura toliko, da so začeli delavci odhajati domov, takrat pa je na gradbišče pripeljal osebni avto z enimi mojimi frendi. Bili so v dobrem razpoloženju, nabasani, iz avta je bilo slišati rock .. Avto se je zaustavil in začeli so lezti iz njega. Tedaj je eden od njih zavpil: “Pazi, kanta z bencinom!” Trenutek kasneje je avto eksplodiral, jaz pasem se zbudil.

  In kaj se je potem tisti dan zgodilo?

  Seveda me je prijelo, da bi zunaj zakuril za žar. Ker so bila drva vlažna, sem vzel kanto, v kateri je bila ponavadi nafta, po novem pa je bil notri bencin, ampak tisti hip seveda na to nisem pomislil. Veselo polijem drva, odložim kanto in pristavim vžigalnik. Ko se je vnel bencin, je prišlo do tako močnega vzbuha, da sem padel na hrbet, požgalo pa mi je vse kocine na rokah.

  Sporočilo iz sanj je bilo jasno: “Pazi kanta z bencinom”, a ga nisem znal “slišati”…

  Lepo je če deliš
  #28613
  ozelot
  Participant

  Višji Jaz preko morečih sanj opozarja na nekaj.

  Sicer podobnosti med detajli iz sanj in dnevne realnosti lahko iščeš v nedogled pa ni nujno da so res povezane.

  Jet sem par dni nazaj imel čudno izkušnjo med vožnjo (ni povezana s sanjami). Peljeva se z mojo iz gorice proti tolminu po ovinkasti cesti in v enem levem ovinku nasproti pride tovornjak in vštric njega avto ki najprej ko zagleda mene butne v zaščitno ograjo in potem še va naju. Avta sta bila kar sesuta mi pa le bolj v šoku in malo potolčeni….čez enih tri sekunde se peljem naprej po cesti in tuhtam kaj se je pravzaprav zgodilo. Tovornjak je dejansko pripeljal v ovinek in za njim pa avtov in z vsemi sem se normalno srečal. Kako sem jest videl tisto prehitevanje in karambol mi nekako ni jasno. Kot bi bil v dveh realnostih hkrati. Vredu, OK tak fleš se mi včkrat zgodi ampak tokrat nisem prišel k sebi še par minut. Tista paralelna verzija mi je bila tako intenzivno doživeta kot kake lucidne sanje ki ti zaznamujejo dan in verjel sem da se je res zgodila. Od vsega tega sem se zahvalil bogu da se zdaj fokusiram na to realnost kje je šlo vse lepo in prav.

  Lepo je če deliš

  Vedno znova vse po starem

  #28615
  strelka
  Participant

  Smile..

  jp ..jaz imam tud take sanje ….
  enkrat sem prav sanjala točno nekaj za kar se je zgodilo, par dni nazaj.
  sama sem bila prisotna pri tistem , v relanosti -dogodek , ki se je dejansko zgodil pa me ni bilo …Big smile
  hja in ko sem pripovedovala dotičnemu , kaj se mi je sanjalo in kaj se je tam dogajalo je dotični samo farbe spreminjalBig smile.
  skratka točno to je res biloBig smile
  No potem me tud v njegovi pravi ralnosti ni bilo več ….
  ker tudi v sanjah sem odšla po drugi poti Wink, ker sta me na vsak način želela prisilit da grem na drugo v prepad …no ženska je to počelaBig smile
  dogajalo se je v hribih ..visokogorje.
  pa še marsikaj sem sanjla ..kar se je te zgodilo.
  ampak to sem napisala, ker se mi zdi da še nisem…LOL
  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.