posvetiti preden pojesti

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina posvetiti preden pojesti

 • Avtor
  Prispevki
 • #13573
  glas
  Participant

  Včasi so ljudje jedli bolj obredno kot danes.. Že priprava obroka je bil svet dogodek in seveda použivanje obroka tudi.. Danes tega mnogokrat manjka. Kot tudi manjka hrane brez strupov, brez pesticidov, težkih kovih itd. Tudi krščanski običaj je včasih zapovedoval moliti pred jedjo ali se vsaj zahvali ti za darove, ki jih bomo vnesli v naše bitje.. Izvorna ljudstva, ki so bila povezana z naravo, Zemljo in Stvartvom, so tudi pri lovu (na živali) se ravnale le na to, da so ujele tisto žival, ki se je dejansko sama darovala za hrano, druge pa so pustili.. Kdor je meso, ve da so današnje živali pitane v kletkah (tudi z umetno hrano), mučene in obglavljene na zelo brezčuten, krut način.. Vse to je tudi zapisano nato v mesu..
  Tudi zelenjava, ne le da ima vsebnost strupov, ki jih črpa iz onesnažene zemlje in zraka, tudi vsebnost svetlobe, ki jo ”moderna” rastlina ima je dokaj skopa.. Na klasičen način pridobljena rastlina (obdelava s pesticidi in masovna pridelava), ima nekje 5-10krat manj vsebnosti svetlobe kot ekološko pridelana rastlina. Toraj delcev svetlobe, ki jo je vsrkala rastlina direkt iz sonca za časa svoje rasti.. Divje rastle rastline pa imajo tudi do 20krat več delcev in vsebnosti svetlobe od ekološko pridelanih.. Lahko si preračunate koliko življenja še ima sploh hrana v supermarketih..
  Zdaj glede na to, da velikokrat uživamo prazno hrano, ki vsebuje razne strupe, kode, negativna čustva, hormone, gensko spremenjene organizme,.. in ta hrana ni obredno in z ljubeznijo pripravljena; potem tudi ni použita v nekem svetem mirnem okolju, me zanima, če dela kdo kaj na tem, da hrano preden jo vnese v telo, mogoče kaj posveti (ali kaj podobnega)? Če jo kdo poskuša kaj energetsko prilagoditi, transformirati, očistiti, preden jo poje? Ali kakorkoli drugače s kakim obredom pospremiti do želodčka..
  ???

  Lepo je če deliš

  “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

  #13576
  ozelot
  Participant

  jest blagoslavljam hrano ki jo pojem…

  Lepo je če deliš

  Vedno znova vse po starem

  #13577
  tadej pretner
  Moderator

  glas wrote: me zanima, če dela kdo kaj na tem, da hrano preden jo vnese v telo, mogoče kaj posveti (ali kaj podobnega)? Če jo kdo poskuša kaj energetsko prilagoditi, transformirati, očistiti, preden jo poje? Ali kakorkoli drugače s kakim obredom pospremiti do želodčka..
  ???

  Glavni štos omenjenih obredov je, da te usmerijo k zavestnemu hranjenju. Zavedam se pomena tega, a se zavestno hranim bolj po različno dolgih obdobjih in takrat s hrano pred zaužitjem tudi “kaj naredim”.

  Lepo je če deliš
  #13579
  valen
  Član

  Ameriski vojaki nosijo s sabo na misijah po svetu napravo podobno svincniku ki naj bi razstrupljala hrano.Predno se hrana zauzije jo z nekajkratnimi kroznimi gibi nad njo razkuzijo.Izdelek izdeluje za njih Poznik iz Celja.

  Lepo je če deliš
  #13580
  tadej pretner
  Moderator

  valen wrote: Ameriski vojaki nosijo s sabo na misijah po svetu napravo podobno svincniku ki naj bi razstrupljala hrano.Predno se hrana zauzije jo z nekajkratnimi kroznimi gibi nad njo razkuzijo.Izdelek izdeluje za njih Poznik iz Celja.

  Sem dvakratno presenečen:
  – prvič: gre za “svetlobno puščico”, ki jo imam doma tudi sam, a sem mislil, da je pogruntavščina Marijana Turnška (Radionika Turnek). No, kakorkoli, mojo je v vsakem primeru izdelal Turnšek.
  – da je to uspel plasirati ameriški vojski.

  Pa si zihr, da tale info drži?

  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.