Oporečni prehrambeni izdelki
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › Oporečni prehrambeni izdelki
- This topic has 83 odgovorov, 8 glasov, and was last updated 9 years, 4 months nazaj by glas.
-
AvtorPrispevki
-
7. 6. 2014 ob 9:37 #24525glasParticipant
NEWS, SCIENCE, TECHNOLOGY
THIS “FUTURISTIC” MOLECULAR SCANNER WILL TELL YOU ABOUT YOUR FOOD, EVEN BEFORE YOU BUY IT!Shopping at the grocery store will never be the same. This star trek looking device allows you to get instant relevant information about the chemical make-up of just about anything around you, sent directly to your smartphone.
video:
https://www.youtube.com/watch?v=2C83tbuBmWY“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”
8. 6. 2014 ob 19:36 #24557strelkaParticipantVitki som ali panga …
Kad biste znali sve o ovoj ribi, da li biste je ponovo jeli?
8. 6. 2014 ob 19:44 #24559strelkaParticipantKaj menite o tem , prodaja hrane s pretečenim rokom uporabe ..( uporabno najmanj do)
men osebno ne bi čist nič motilo , ker vem moka , sladkor , riž ..tam kjer ni vsebnosti beljakovin je rok uporabe kar precej daljši …tako da ..moka je itak bolj je stara bolj je suha (seveda če je čista brez moljev )ne bi pa kupovala konzerv …ker kaj pa vem jim ne zaupam.tud kakšna pijača , sirupi npr ..imajo precej daljši rok uporabe …itd, itd ..zelenjavo, sadje bi pa lahko talal komot čist zastonj , tisto že mal obtolčeno , nagnito..ker jo mal obrežeš pa je čist ok…torej ,če rabim bi rabila takoj ,ne na zalogo…komot …takoj pahamcamSkratka …lahko tud zastonj potalajo oz še najbolj pošteno bi to bilo ..saj drugače se mora itak zavržt ..in to še čist ok hranotrgovina jo itak piše kot kalo …Skratka jaz osebno nimam nobenih predsodkov ……do tega …boljše da se porabi kot zavrže še čist ok hrano …in še nekaj ..ne morem pozabi kako so kmetje raje mleko zlivali v kanal pred leti …kot pa mislim da prodali …( ne vem točno kako je bilo takrat mislim da so je odkupna cena mleka padla)strelka2014-06-08 20:23:28
24. 7. 2014 ob 10:23 #25452glasParticipantIzbirajte modro..
http://www.bodieko.si/v-katerih-zivilih-najdemo-najvec-ostankov-pesticidov
“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”
18. 12. 2014 ob 22:02 #27325glasParticipantHehe, dobro zgleda..
/Consumers-will-soon-have-devices-in-their-hands-to-detect-gmo-and-toxic-foods/
“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”
19. 12. 2014 ob 9:39 #27328ozelotParticipant22. 8. 2015 ob 12:25 #29897glasParticipantKaj je L – cistein ali E920 in zakaj se danes dodaja v kruh in pekovske izdelke?
To je snov za obdelavo moke, saj izboljšuje elastičnost in “kvaliteto” testa, kar pomeni boljši končni optični izgled pekovskih izdelkov..
L-cistein se lahko proizvede laboratorijsko, ampak je cenejši način ga pridobivati direkt iz človeških las..
Lasje se stopijo v kislini, nato pa se L-cistein izolira v kemijskem procesu, in se ga kot suh izvleček pakira in dostavlja komercialnim proizvajalcem kruha.
Lasje ki se večinoma uporabljajo za ta proces, se skoraj zastonj lahko v velikih količinah zbirajo v kitajskih frizerskih salonih..
Obstajajo tudi alternativi viri za pridelavo L-cisteina, ti so: kokošje in račje perje, živalska dlaka, rogovi krav in naftni stranski proizvodi.Ker ni nobene normative, ki bi predpisovala, da je treba na končnem izdelku kruha našteti aditive in dodatke, tudi L-cisteina ne boste našli nikjer navedenega, saj je že dodan v priravke za peko kruha, ki se nikjer ne navajajo..
Pekarna ili kemijski laboratorij?
Tabela dodatkov ki delujejo na “izboljšanje” testa:
1. benzoil peroksid C6H5CO)2O2
2. klor Cl2
3. klor dioksid ClO2
4. nitrozil klorid NOCl
5. oksid azoata NO2, N2O4Oksidacijska sredstva ki delejo kao “izboljševalci” v testu:
1. kalijev bromat (KBrO3)
2. kalijev jodit (KIO3)
3. kalcijev jodit [Ca(IO3)2] 4. kalcijev peroksid (CaO2)Anorganske soli ki so sestavni del regulatorjev kislosti:
1. amonijak klorid (NH4Cl),
2. amonijak sulfat [(NH4)SO4],
3. kalcijev sulfat (CaSO4),
4. amonijak fosfat [(NH4)3PO4] 5. kalcijev hidrogenfosfat (CaHPO4).Fosfatne soli za spreminjanje pH vrednosti kruha..
Najpogostejša sol ki se uprablja za dvigovanje je natrijev bikarbonat (NaHCO3);
,amonijak-karbonat [(NH4)2CO3] in amonijakbikarbonat (NH4HCO3) pa se uporabljata v pecivih…Druga pogosta sredstva za dvigovanje testa: kalij hidrogen tartarat (KHC4H4O6), natrij aluminium sulfat (Na2SO4 × Al2(SO4)3), δ-glukonolakton (C6H10O6 ), ter orto- in pirofosfati. Fosfati vključujejo kalcijev fosfat, natrijev aluminij fosfat, ter natrij hidrogen pirofosfat.
“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.