Nikola Tesla

Forum Duhovnost Forumi Radiestezija Nikola Tesla

Oznake: 

 • Avtor
  Prispevki
 • #6118
  klemen11
  Član

  Razgovor profesorom dr Velimirom Abramovicem, autorom projekta “Tesla neshvaceni genije”

  – Da li je Tesla ostvario bezicni prenos energije i sta je zapravo radijantna energija?

  Tesla je posao od stanovista da je sav prenos sile u kosmosu odvija iskljucivo bezicnim putem, jer osnovna sila je gravitacija i ne postoje antene izmedju Sunca i Zemlje. Radijantna energija je niz vibracija gornjih slojeva atmosfere i same stratosfere, koje je moguce hvatati specijalnim antenama i konvertovati u obican elektricitet. Izvor ove energije je neiscrpan, jer Zemlja neprestano rotira i nabija atmosferu elektricnom energijom, na isti nacin na koji to cini i obican elektrogenerator. Pred kraj zivota Tesla je odricao neophodnost proizvodjenja generatora uopste i govorio o tome, da se mi nalazimo u okeanu energije i da treba samo istaci antene koje bi tu energiju hvatale. Tesla ne samo da nije bio shvacen u svom vremenu, vec je pitanje da li i nase vreme razume njegovu naucnu inspiraciju.

  – Govori se da je 1935. god. Tesla proizveo automobil koji je isao bez benzina i akomulatora?

  Da, to je tacno, iako mnogi smatraju, da je neverovatno da se taj princip pogona jos uvek ne primenjuje.

  – Znaci, nije bio u pitanju ni benzinski, ni elektricni pogon?

  Nije. Tesla je zamislio neku vrstu perpetuum mobila i uspeo je donekle da ga ostvari. Do god se Zemlja obrce kao planeta, govorio je on, ima i vibracija koje se mogu pretvarati u rad masina.

  – Zasto to i drugi naucnici ne primenjuju.

  Zato sto ne shvataju etarsku prirodu kosmickih procesa. Etar je sveprozimajuci materijalni elemenat, cije se odlike mogu meriti i uciniti delatnim u smislu pokretanja masinskog sveta ljudske proizvodnje. Iz etra, govorio je Tesla, materija nastaje i nestaje po jednostavnim matematickim zakonima.

  – Koji su to zakoni?

  To su zakoni vremena. Nasa civilizacija mora da upozna vreme i da ga primeni kao faktor kontrole u fizickim procesima, inace ni korak nece dalje napredovati. Radi se o shvatanju vremena i beskonacnosti kao osnove nasih novih naucnih saznanja, koja su neporecivo teslijanska.

  – Sta je sa prostorom, da li je on odgovarajuce shvacen i upoznat u nauci?

  Ni govora! Ima tri beskonacnosti, koje kao osobine prostora nikako ne mogu da koegzistiraju: beskonacne su i duzina i sirina i visina, a beskonacnost, ako logicno gledamo, moze biti samo jedna. To je realna fizicka beskonacnost ili fizicki kontinuum u kome se raslojavaju konacne pojave i postoje svi fizicki dogadjaji. Beskonacnost nema nikakvu fizicku granicu i zato su svi konacni dogadjaji stvar unutrasnjeg kosmosa.

  – Znaci li to, da je Tesla shvatio i inzinjerski primenio i saznao tajnu vremena?

  Vise od toga. Tesla je uspeo da sintetise materiju iz energije i praveci svoje vatrene lopte da demonstrira fuziju, koju niko nije pre toga uspeo da postigne. A ni posle Tesle, nije bilo resenja za fuziju. Tesla je usamljeni genije, cije je ideje razumevao i uspeo da ostvari samo on sam.

  – Zasto on nije ostavio teoriju koja bi konacno objasnila svemir?

  Teoriju nije ostavio, jer je zeleo da samo oni ljudi ciji je nacin misljenja identican njegovom razumeju sta je on hteo da saposti covecanstvu. “Radim za buducnost”, govorio je, “i savremenici me nece razumeti, ali jednoga dana prevladace naucni zakoni prirode cije sam tajne otkrio i sve ce se izmeniti, kao dlanom o dlan, sve ce se promeniti. Nastupice nova era covecanske mudrosti, cije ce glavne odlike biti razumevanje vremena, otkrice izvora beskrajne energije i oblikovanje materije po volji naucnika. Ljudska svest pomerice granice zivota i bice moguce razgovarati sa dusama umrlih odvojenim od tela. Ova saznanja dodatno ce pomeriti nase shvatanje o razlici zivota i smrti”. Jer, kako kaze Tesla, prema saznanju engleskih fizicara Kruksa i Olivera Lodza, dusa je emanacija elektriciteta i u trenutku smrti izrucuje se energija jednaka masi od jedanaest do dvadeset pet grama, koja se gubi na vagi, trenutno. Dusa je elektricna pojava koja se moze kontrolisati i cije se sve reakcije mogu predvideti. Jer, covek je automat kosmickih sila.

  – Verujete li Vi Tesli u svim njegovim zakljuccima?

  Tesla je bio vizionar. On je jasnim vidom, nepoznatim obicnom coveku uspevao da razume sta je sustina prirodnog zakona i da ga odredi matematicki. Potom je pristupao razumevanju fizickog, tj. gradio je model koji bi u prostoru i vremenu demonstrirao ono sto je on imao u umu.

  – U cemu je buducnost Tesline nauke?

  U konzervaciji zivotnog sistema bez vremenskog ogranicenja. Svaki covek treba da bude u stanju da se u toku samo jednog svog zivota, potpuno razvije kao duhovno bice. Teslina nauka, potpuno suprtona od relativisticke teorije Anstajna i kvantne mehanike Nilsa Bora, omogucava da se desi cudo moderne tehnologije i naucnog misljenja � voljno biranje predmeta koji ce nastajati iz energetskog sloja etarskih pojava. Drugim recima, moc preobrazaja materije je u pravom odnosu vremena i prostora koji moraju da se odrede i prema ljudskoj dusi. Nema fizike bez dusevnosti i duhovnosti, kao sto nema ni coveka bez elektricnih dogadjaja koje je Tesla tako dobro poznavao. Citav zivot coveka je samo elektricni tok, kaze Tesla, a njegova dusevnost � to je svetlost.

  Razgovor vodila Zorana Nedic

  Lepo je če deliš
  #6127
  Anonimnež
  Nedejavno

  Nikola Tesla, izumitelj za tretje tisočletje

  http://www.misteriji.net/zadnji-clanki/nikola-tesla-izumitelj-za-tretje-tisocletje.html

  Lepo je če deliš
  #6129
  klemen11
  Član

  lotus wrote: Nikola Tesla, izumitelj za tretje tisočletje

  http://www.misteriji.net/zadnji-clanki/nikola-tesla-izumitelj-za-tretje-tisocletje.html

  zanimiv članek ja…. sploh tole
  Leta 1933 je Tesla povedal: »Nameravam fotografirati misli. Leta 1893 sem se med raziskavami prepričal, da lahko neka podoba, izoblikovana v mislih, refleksno oblikuje tudi podobo na mrežnici to pa bi bilo mogoče razbrati z ustrezno napravo. Tako sem razvil tudi zamisel o televiziji. Umetna mrežnica bi sprejela sliko videnega objekta, optični živec in druga mrežnica pa bi sliko reproducirala. Obe mrežnici bi bili podobni šahovnicama, optični živec pa bi bil ozemljen.« Več podatkov ni izdal.
  Lepo je če deliš
  #6146
  Anonimnež
  Nedejavno

  verjamem da je še marsikaj drugega odkril ,so pa zaenkrat ta odkritja še v tajnosti,Wink

  Lepo je če deliš
  #8726
  glas
  Participant

  Nikola Tesla – Gospodar sveta 45min film..
  http://www.youtube.com/watch?v=ZpA-GunmlNs

  Lepo je če deliš

  “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

  #9378
  Anonimnež
  Nedejavno

  dve urna oddaja o tesli priporočam ogledWink

  Lepo je če deliš
  #9381
  Anonimnež
  Nedejavno

  intervju z teslo iz 1899 http://www.cybermikan-sungazing.org/poznatiosuncu.htm

  lotus2011-03-14 14:25:50

  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.