nespečnost

 • Avtor
  Prispevki
 • #1323
  bitjece
  Član

  Pozdrav

  Zanima me, kako rešujete težave z nespečnostjo. Seveda tisti, ki se s to grozoto srečujete.

  Prej nisem imela teh težav tako izrazitih, tu in tam kakšna neprespana noč. Zdaj, v nosečnosti, pa zelo slabo spim AMPAK samo med tednom, se pravi, pred delovnimi dnevi. Seveda je očitno, da je moja nespečnost povezana z službo, ampak res ne vem, v čem je fora. V službi se počutim super, se zabavam, delam, nič mi ne manjka… (vsaj ne zavedam se, da bi mi). Med vikendom spim kot ubita.

  Kakšen predlog? Bom vsakega vesela.

  Hvala
  LP

  Lepo je če deliš
  #1362
  tadej pretner
  Moderator

  Matr bitjece, kar tiho je v tejle temi. Kaže, da vsi spimo dobro. Kadar jaz tu in tam nisem mogel zaspati, je bil vedno razlog v porušenem polarnem ravnotežju (preveč ognja – občutek vročih nog), kar se da komot uravnovesiti. Morda je pri tebi čist kakšna glupa psihološka fora – misliš, da “moraš” čim hitreje zaspati, da boš drugi dan spočita za v službo, pa potem ravno zaradi tega “moraš” ne zaspiš.

  Lepo je če deliš
  #1377
  zlati rez
  Član

  Hmmmm, jest sem enkrat nekje prebrala….men se zdi, da pr Lazarevu…k, je opisoval…da je imel raka…pa te stvari, pa si je polozu roke na prsni kos….pa je izgovarju v umu besedo ljubezen….al pa naglas…..torej, jest sem od takrat naprej, karkoli se mi je pac dogajalo polozila svoje roke na doticno mesto na telesu in izgovarjala besedo ljubezen….men je zmeri delal….torej….mogoce bi probala, ko se ulezes v posteljo polozi roke na svoj trebuh, najdi ugoden polozaj za roke ….in izgovarjaj v umu besedo ljubezen….ne samo izgovarjaj tudi obcuti……….in mogoce bos blazeno tudi med tednom zaspala……..

  Lepo je če deliš
  #1380
  mojka
  Participant

  moram napisat, kaj sem prebrala kot prvi stavek tadejevaga pisanja, je blo tako poetično.
  Matr bitjece kar tiho tam v temi leži.
  sem si prav predstavljala.
  meni je pri zaspanju pomagalo sproščanje v stilu občutiš težo rok,..nog..trupa…glave..
  kadar ni kakih večjih težav
  ampak zgornji nasvet se mi zdi prav super, tudi če ni težav s spanjem. bom sprobala.

  Lepo je če deliš
  #1383
  bitjece
  Član

  tadej pretner wrote: Morda je pri tebi čist kakšna glupa psihološka fora – misliš, da “moraš” čim hitreje zaspati, da boš drugi dan spočita za v službo, pa potem ravno zaradi tega “moraš” ne zaspiš.

  Ma ja, čisto taka glupa fora je. In ta “fora” se kar sama vklopi vsak večer, ko ležem v posteljo. Censored What to do?

  Hvala za nasvete, polaganje rok se sliši prijetno, bom probala!

  In blagor vsem, ki spite dobro celo noč! Smile

  Lepo je če deliš
  #1422
  enya
  Član

  Meni je v takšnih trenutkih, ko sem imela daljša obdobja nespečnosti zmeraj učinkovito pomagala tale meditacija (skineš si jo zastonj iz interneta, jo naložiš na telefon in poslušaš s slušalkami, lahko pa tudi na cd, ker je v mp3 obliki):

  Lepo je če deliš
  #1502
  Veria
  Član

  V času nosečnosti se največkrat poruši hormonski sistem, delovanje žlez z notranjim izločanjem. Pojavijo se razne težavice, med drugim lahko tudi nespečnost.

  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.