Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618
- This topic has 927 odgovorov, 24 glasov, and was last updated 12 years, 8 months nazaj by zlati rez.
-
AvtorPrispevki
-
14. 12. 2010 ob 8:39 #7549strelkaParticipant
zato pa pravim in se tega držim
..da je bolje muzko polsušat , pa peti …da ti bedarije po glavi ne začnejo hodit…lepo jutro , pa lep dan….
14. 12. 2010 ob 18:47 #7555zofijaČlan14. 12. 2010 ob 20:33 #7556zofijaČlanMater, smeha polna bajta……..hahahahahahahaha………
Že danes v službi sem se tolk narežala……..evo nebuloza: Jst mam eno tako zelo razgibano službo, delam praktipčno vse…..od brisanja riti do pregledovanja oz. soltiranja prošenj za prosto delovno mesto…….okej, in tukaj se zgodba začne…..Z ozirom, da po Sloveniji veje brezposelnost, dobivamo tudi mi dosti prošenj za delo oz. pride kar dosti ljudi na razgovor………In zakaj se jaz sedaj tolk narežim?Ja zato, ker ljudje,( raznorazne izobrazbe od diplomiranih psihologov, sociologov, učiteljev itd….) na teh svojih prošnjah pišejo same lepe, najlepše stvari o sebi, naprimer: Sem pridna, zvesta, razgledana, natančna oz. vašemu kolektivu bi bila v ponos itd…..In pol zaposlimo enega takega vestnega, pridnega, natančnega človeka…in v zelo kratkem času(še dober, da imamo poiskusno dobo) se izkaže ravno obratno od napisanega……….pa pr nas nimamo omejitve glede izobrazbe……..ampak………se izkaže, da nekdo, ki ima samo osnovno šolo, je veliko bolj odgovoren od tistega, ki ima npr. magisterij…….., ker tisti, ki ima samo osnovno šolo ni obremenjen s svojim statusnim simbolom oz. nazivom………znanje je lahko prednost…..ampak v tem pogojenem svetu je pa pogostokrat ovira….sploh…v medsebojnih odnosih…..in moja služba je en cel medsebojni odnos………In vse te prošnje so v glavnem hvalospevi sami sebi oz. želeli bi si, da bi bili takile kot sebe opisujejo v prošnjah ampak v praksi…pa to vse, kar po večini pišejo…zelo zelo šepa oz. te lepe lasnosti kar zginejo nezneno kam…..ni ni….., ko jih pa soočiš s samim seboj, pa poplava izgovorov, pa saj nisem tako mislil, to je čisto drugače, pa saj vi tega ne zastopite, pa saj se vse prošnje tko pišejo. Ja, to je že res, sam se mi zdi, da bi se blo pol smiselno držati oz. izvajati vse te lepe lastnosti predvsem v praksi, v dejanjih tukaj in sedaj, ker žal pa dejanja vse razkrinkajo……res smešno…bilo kuda, izgovori harajo svuda………domišlija pa res nima meja….Pa še to, pišejo, da so zelo natančni in de oh in de sploh……in pol po e-majlu pošiljajo eno in enako prošnjo za vse delodajalce…in se sploh ne zavedajo, da pri nas nimamo pogoja, da moraš znati kvačkati, štrikati, šivati, kleklati…….te pogoje so pač nekje drugje zahtevali…….ampak ena in enaka prošnja za vse delodajalce…..in kje je sedaj tista natančnost….je ni ne…., ker, če je človek natančen, potem vsaj pogleda vsebino svoje prošnje in pritisne na gumb delete oz. napiše tiste kvalifikacije, ki so pri določenem delodajalcu zahtevane…in ne kar vse povprek, in potem še na koncu napiše, da je natančen…..hahahahahahahahahahaha…….Zato jaz pravim oz. vem……..: V dejanju tukaj in sedaj vidiš celega človeka in točno takega kot je….in ne takega, kar on misle da je oz. bi si želel, da je……… ker nič ni tako odbijajoče, kakor lepe besede, katerim slede čisto nasprotna dejanja oz. neki “svetnik”(ne vem da kdo ampak nč važen) je rekel: ŽIVA JE GOVORICA, KO GOVORIJO DEJANJA!!!!!!!!!Dejanja ne lažejo……….in, ko sebe začnemo iskreno prepoznavati v naših dejanjih, se vzorci kar sami od sebe pokažejo in res ne rabimo, kot blesovi brskati po naši preteklosti oz. prejšnjih življenj, ker vse kar rabimo je itak tukaj in sedaj, le videti je treba sebe, svojo notranjost, svoje odzive na dogodke itd……se odločiti in res potem začeti drugače delovati………, ker jaz mislim, da se ravno ta naša duhovnost kaže v našem delovanju, odnosu do sebe in s tem do vsega, vsega drugega………ni važno vzhod-zahod-sever-jug, vse je na konec koncev isto, vsi zahodna ali pa vzhodna teozofija, filozofija, joga, duhovnost, jin-jang, budizem, Jezus, Mohammed itd……..vsi pravijo eno in isto…………in namesto, da predalčkamo stvari, vzhod-zahod, se mi zdi, da bi bilo boljše, če bi jih začeli v sebi povezovati, ker vse je eno in isto……..človek, ki živi na zahodu ali pa človek, ki živi na vzhodu…….obadva sta človeka……….15. 12. 2010 ob 16:34 #7562strelkaParticipantzofija wrote:
..da je bolje muzko polsušat , pa peti …da ti bedarije po glavi ne začnejo hodit…lepo jutro , pa lep dan…
Ja res je….sem lih neke dalmatince poslušala, ki pravijo v svoji pjesmi: Da pjesma je najbolji prijatelj od duše lalalalala……tralala………Ja je …, sam prava mora igrat.
15. 12. 2010 ob 18:24 #7567strelkaParticipant
Zofija zanimivo …se čist strinjam , da že prošnja da en vtis o človeku….
In sem prepričana da vsak ki odda prošnjo je prepričan da ni napak ….
Ponavadi je tako da pri takih stvareh ..je fajn, če nekdo drug za tabo bere …ker sam si ponavadi prepričan , da je vse ok.drugače pa ..no lepo da se vam rola …no men se pa ta december vse čudno dogaja…
pač ….grem na bencinsko pumpat bencin pa še nekaj vzamem, plačam s kartico črpalkarju…( povem da sem tudi tankala)…plačam …ne porajtam kaj je on računal , se vsedem v avto in odpeljem …
no je bila mal gužva pa nisem takoj mogla na cesto zapeljat..in eto en nekaj upije , pa žvižga za mano …pogledam in črpalkar…vpraša če sem tankala…ja seveda sem a niste računal …on pa ja nisem kar mal razburjeno …
Potem pač parkiram ..grem notri ..mal mi je šlo na smeh notri ( kako je pa to ratalo)…
se celo opravičim …mislim rečem da sem bila prepričana da je računal ..on pa da ni problema da drugače to urejajo posebne službe …
ja kere le polcija ne , majo kamere , pa moje registrske ..big deal….(potem premišlujem)
pol sem šele študirala kakšen šmoren bi imela …zaradi njegove napake …no kdo je zdej tukaj na kakšen klavir špilal…???
In istočasno …no zdej mi je jasno zakaj so mi ene registrske tud že okradli ..pa potem policaj pri meni če se kaj po Novem mestu vozim…pa da sem imela bojda en karambol, pa ušla…( kljub temu da sem registrske prijavla na policijo …, kako se oni obveščajo nimam pojma …zlo slabo zgleda)
Doma so mi itak rekli , da bi ga mogla nekam poslat ..prodajalca ..ampak ga nisem ..konckoncev živemu človeku se lahko vse zgodi …no samo tukaj bi jaz nadrkala..pa nič ne bi bila kriva …
No pa nisem…
Potem grem kupit nov hladilnik , ker mi je starega vrag pocitral …no in dam napačno telefonsko …no hvala bogu je bila od moje mami …samo kako bog se usmili ..mi je ratalo dati mamino številko za moj hladilnik …( dostavo)…pa mi tudi ni jasno …
poleg tega ..da je fasenga elektrika šla v veži …sem mislila da je crknila žarenca …pa eto ..
skratka blazne napetosti so pri meni …no tukaj malo mojega življenepisa …brez kvalifikacij ….
strelka2010-12-15 18:58:51
16. 12. 2010 ob 10:44 #7575zlati rezČlanBr dan…..hahahahaha….
hahahaha……hejga Strelka, ti maš pa res zanimiv decemberski življenjepis……hahahahaha…..dogaja ane…..hahahahaha…….ampak ta s klavirjem je pa huda primerjava…..hahahaha…..kdo je zdej igral na ker klavir……..hahahahaha………hahahahaha…….matr, jst bi rekla, da sta oba, črpalkar in ti igrala vsak na svoj klavir svoj blus al pa rokni ga rol, al pa kera druga zvrst muzke…hahahaha……hahahahaha…..sam, da nista bla lih uglašena….hahahaha…..hahahaha…….a zakva jst zdej tkle mislem……..bom kar razložila……hahahaha…..evo mene z mojim klavirjem……hahahahaha…..matr, da je dobra tale s klavirjem…..kuker, jst mam pa en klavir blus….vsak dan…..dan na dan……hahahahaha….. hahahaha…..tkle pa jst kot norc mislem okol klavirjev naše drage Strelke in njenga frenda črpalkarja……hahahaha……no, evo Strelka jo fletkano uleti tankat bencinčka u autočka in jo še eno malenkost kup, kuker marbit čokoladico, al pa kej za spit, al pa neki tacga….hahahah in se postavi u vrsto, da plača, kar je nakupla in stankala……hahahaha…..črpalkar je seveda u službi, drgač verjetno nebi bil tam…..hahahahaha…….no, pa jo Strelka zaigra na svoj klavir, kuker tole mam, pa še bencin na tej in tej številki……hahahahaha…..no, pa črpalkar igra na svoj klavir in presliši dotične Strelkine note…….hahahaha……sej igranje je slišal, sam lih dotične note je pa preslišal……črpalkarjeva napača……hahahaha…….no, pa naša draga Strelka potegne vun kartico…….hahahahaha……..in evo čudo naše tehnologije……..kuker, na aparateku, kamor mora človek upisati svojo pin kodo je napisan znesek kolk je člouk pač zapravu dnarja in Strelka presliš oziroma nevidi note, ki so napisane…..hahahaha……Strelkina napača…….ejga, Strelka, a, če bi pa črpalkar naredu recimo napako in petkrat več odtipkal na računu….a ti nikol ne pogledaš kolk ti odtegnejo……hahahaha…….hahaha…..bom rekla, da sta vsak na svoj klavir igrala in zgrešila skupne note, tam, kjer pač direktno pride v dogodku do sodelovanja…….hahahahaha…..
tko se recimo čist po domače vidi kolk ljudje živimo v tukaj in sedaj z vso odgovornostjo…..in kako zmeraj večinoma iščemo krivce zunaj sebe oziroma opravičila in zagovore za svoj del dogodka…….hahahahaha………hahahahaha…..napake se nam vsem dogajajo…….nč narobe……tako je……le, da svojih lih ne vidmo najraje oziroma imamo takoj recimo zagovor in opravičevanje, kuker Sokratova apologija…..hahahaha…….hahahahaha……pa drgač pravmo usi veseli, da se z napak učimo al kva……hahahahaha…….pa tut pravmo, da je kritika konstruktivna…..a pa jo znamo sami jemati kot konstruktivno…..hahahaha…..se pravi, da skritiziramo tut sami sebe oziroma svoje note, ki niso ble lih uglašene s cajtom tukaj in sedaj in seveda pol lažje tut brez obtoževanja in opravičevanja ali zagovorov pogledamo na napako drugih……hahahahaha……jst mislem, če pač uklopm svoje mišlenje, da vsak moment lahko u vsakdanjih dogodkih opazimo svoje mehanično delovanje, ki nas jebe, da ne živimo v z vso pozornostjo v zdaj momentu…….hahahaha……seveda se pa lahko tut do onemoglosti samo pogovarjamo s svojim umom in analiziramo……..hahahahaha……ampak iz svojih izkušenj sm se naučila, da mi je direktna “kritika” sama sebe zelo pomagala…….hahahaha…..hahahaha……..sčasoma sm tut vedno bolj začela prepoznavati svoj avtomatični “kretenizem” v obnašanju in mišlenju…….hahahaha………matr sem se srečala s svojim avtomatičnim kretenizmom v vsej svoji veličini……ampak skoz vsakdanje dogodke…….čist preproste in vsakdanje……seveda so se dogodki skoz bolj bildali, da sm le prepoznala svoje mehanične kretenske vzorece ……..hahahahaha…….ma, ja, sej zdej ne trdim, da ste vi kreteni……hahahaha…….sam, jst sm pa bla en veeeeeeeelik največkrat jezen kreten….hahahaha….hahahahaha…….do pred dveh let…….hahahaha……..sej, dons sm pa en lohk tut rečem kretenski norc……hahahahaha…..hahahahaha…..ali pa tudi ne…….hahahahahaha…..hahahahaha…….ma, ja sej veste tisto, da sm tut znanstvenik nebulizma……..kuker oba pola……..hahahahaha……hahahaha……..matr je fajn……….hahahahaha……hahahaha……….
kuker sm že rekla, sm tut fanica od Karla Junga……hahahahaha……hahahaha……matr, sm mu čist hvaležna za tole njegovo misel……” Če so drugi vedno vsega krivi, mi pa ničesar, je to znak, da pozabljamo na svoje pomanjkljivosti. Zaradi pomanjkanja osveščenosti, zavedanja bomo ostali infatilni in nezreli, stanje pa se bo le še posllabšalo…”…..hahahaha……hvala Karli…..hahahahahha…..
Ejga, ejga Strelka, iz srca ti želim en veeli december……hahahahaha………pa stisn še kakšne direktne nebuloze……hahahaha……ali pa tudi ne…..hahahahaha………jst sm te zmeri vesela…….hahahaha…..pa vseh drugih tut……pol pa tut, če sam berejo….pa nč nebuloz ne stisnejo…mogoče se pa še kdo ojunači…..hahahahaha….hahahaha……hahahaha…..hvala, hvala……hahahahaha….
slišmo
16. 12. 2010 ob 22:48 #7586strelkaParticipantzlati rez wrote: Br dan…..hahahahaha….
hahahaha……hejga Strelka, ti maš pa res zanimiv decemberski življenjepis……hahahahaha…..dogaja ane…..hahahahaha…….ampak ta s klavirjem je pa huda primerjava…..hahahaha…..kdo je zdej igral na ker klavir……..hahahahaha………hahahahaha…….matr, jst bi rekla, da sta oba, črpalkar in ti igrala vsak na svoj klavir svoj blus al pa rokni ga rol, al pa kera druga zvrst muzke…hahahaha……hahahahaha…..sam, da nista bla lih uglašena….hahahaha…..hahahaha…….a zakva jst zdej tkle mislem……..bom kar razložila……hahahaha…..evo mene z mojim klavirjem……hahahahaha…..matr, da je dobra tale s klavirjem…..kuker, jst mam pa en klavir blus….vsak dan…..dan na dan……hahahahaha….. hahahaha…..tkle pa jst kot norc mislem okol klavirjev naše drage Strelke in njenga frenda črpalkarja……hahahaha……no, evo Strelka jo fletkano uleti tankat bencinčka u autočka in jo še eno malenkost kup, kuker marbit čokoladico, al pa kej za spit, al pa neki tacga….hahahah in se postavi u vrsto, da plača, kar je nakupla in stankala……hahahaha…..črpalkar je seveda u službi, drgač verjetno nebi bil tam…..hahahahaha…….no, pa jo Strelka zaigra na svoj klavir, kuker tole mam, pa še bencin na tej in tej številki……hahahahaha…..no, pa črpalkar igra na svoj klavir in presliši dotične Strelkine note…….hahahaha……sej igranje je slišal, sam lih dotične note je pa preslišal……črpalkarjeva napača……hahahaha…….no, pa naša draga Strelka potegne vun kartico…….hahahahaha……..in evo čudo naše tehnologije……..kuker, na aparateku, kamor mora človek upisati svojo pin kodo je napisan znesek kolk je člouk pač zapravu dnarja in Strelka presliš oziroma nevidi note, ki so napisane…..hahahaha……Strelkina napača…….ejga, Strelka, a, če bi pa črpalkar naredu recimo napako in petkrat več odtipkal na računu….a ti nikol ne pogledaš kolk ti odtegnejo……hahahaha…….hahaha…..bom rekla, da sta vsak na svoj klavir igrala in zgrešila skupne note, tam, kjer pač direktno pride v dogodku do sodelovanja…….hahahahaha…..
Dober ti tole analiziraš —, hja kupla sem za šipe čistit….3L..pa postavla mu tisto kantico na pult …
saaaamo ..on je bil tooolk zatoplen v debato s svojo sodelovko , da me je preslišal …
sta imela pač veliko za čvekat , ko sta bila v službi …torej kdo je bil tukaj odgovoren pa kdo ne …
torej …spet minus
ja res pa je , da sem opazila tam eno cifro ..pač evrov pa še nekaj ….tolk kot je bil tisti antifriz ….pa še račun sem vzela …čist tko usput… čist avtomatsko ..kar neki no…ga dala na zic pa je …ampk ga tud pogledala nisem kaj gor piše…
samo porajtala pa res nisem kaj je čaral …tud če bi mi vse vtipkal …bi pomoje šele gruntala kako da imam prazen račun …najbrž takrat ko bi kaj spet dol hotla s kartice mislim(No ja to je res moja šlamparija..) priznam kriva sem..pač ljudem zaupam no …pa reč da ne
No klavir …tukaj sem mislila to ..ker se je želel nekaj pojezit name ..sam sem očitno res tako faco naredila …da mi je verjel tko kot je …da ne lažem ..ampak da je tud njegova napakica…
Ki se je čist lepo rešila …brez komplikacij…
Lahko se pa ne bi …
Samo …misliš ko bi meni policija kazen napisala za krajo pa pobeg +seveda cena bencina…da bi tist gospod -črpalkar prizanal da je spregledal..oz preslišal kaj mu je stanka povedala?
Oz bi njih sploh zanimalo tole …haj po moje ne …jaz bi najbrž pač šla k sodniku za prekrškeMogoče bi ..mogoče ne bi …ne bomo nikoli izvedeli …
Taka je pa moja analiza…
kdo je koga zdej želel krivit za lastne napake …..če vzameš primer ..najprej mene črpalkar ….tko je to…
nočko …
strelka2010-12-16 22:57:35
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.