Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618
- This topic has 927 odgovorov, 24 glasov, and was last updated 12 years, 8 months nazaj by zlati rez.
-
AvtorPrispevki
-
28. 11. 2010 ob 13:33 #7219tadej pretnerModerator
klemen11 wrote:
Za lepše sanje…
Brezo, a mi znaš razložit razliko med Merkavo in Merkabo?Glej ga zlomka … Sem šel zdajle, ko sem videl tebe v tej temi pogledat, kaj si napisal, pa vidim, da tule piše še kup drugih. Hm, pa sem imel občutek, da gre tule bolj za smejalne samogovore zlatega reza …
28. 11. 2010 ob 17:19 #7224strelkaParticipantzlati rez wrote:
Ejga, Strelka, tisto zgodbico o kamnu pa le napiš, bi te prou lepo prosila…….kamni so tut ena moja lubezen……..pač tista naša slovenska pesemca od Minatija…..nekoga moraš imeti rad, pa makari kamen…..hahahaha……..ta pesemca mi ja bla zmeri ušeč……..tk, da prosim za zgodbico……jst sm pač butnskala…….hahahaha…….kuker uzamem en velik kamen in butn….butn….butn…..in sm u praznini…….hahahahaha…….hahahaha……
.No upam da si zdej na kakšnih Havajih …ker jaz sem trenutno v Sibiriji …no saj kar se snega tiče
Bom napisala tisto ..samo do zapiska morem priti, to je pesem ..je bila še nagrajena ..sam jaz ne bi bila jaz sem pač pozabila kdo jo je nagradil pa kje je nagrado dobila, pa kdo jo je napisale Evo ti Minattija…”kamen” dobiš v priliki
Nekoga moraš imeti rad
Nekoga moraš imeti rad,
pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,
nekomu moraš nasloniti roko na ramo,
da se, lačna, nasiti bližine,
nekomu moraš, moraš,
to je kot kruh, kot požirek vode,
moraš dati svoje bele oblake,
svoje drzne ptice sanj,
svoje plašne ptice nemoči
– nekje vendar mora biti zanje
gnezdo miru in nežnosti -,
nekoga moraš imeti rad,
pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen
ker drevesa in trave vedo za samoto
– kajti koraki vselej odidejo dalje,
pa čeprav se za hip ustavijo -,
ker reka ve za žalost
– če se le nagne nad svojo globino -,
ker kamen pozna bolečino
– koliko težkih nog
je že šlo čez njegovo nemo srce -,
nekoga moraš imeti rad,
nekoga moraš imeti rad,
z nekom moraš v korak,
v isto sled –
o trave, reka, kamen, drevo,
molčeči spremljevalci samotnežev in čudakov,
dobra, velika bitja,
ki spregovore samo,
kadar umolknejo ljudje.
3. 12. 2010 ob 15:32 #7346strelkaParticipantzlati rez wrote:
Ejga, Strelka, tisto zgodbico o kamnu pa le napiš, bi te prou lepo prosila…….
Izvoli….
POGOVOR S KAMNOM
Trkam na vrata kamna.
»Jaz sem odpri
hočem v tvojo notranjost,
se razgledati,
si s tabo napolniti pljuča.»Pojdi stran« reče kamen.
»hermetično sem zaprt. Celo razbiti na koščke
ostanemo hermetično zaprti.
Celo v finem pesku
nikogar ne spustimo noter«Trkam na vrata kamna.
»Jaz sem odpri.
Prihajam zgolj iz radovednosti,
ki jo lahko zadovolji le življenje.
Hočem se razgledati v tvoji palači
in nato obiskati še list in vodno kapljo.
Nimam mnogo časa za karkoli,
moja smrtnost naj te omehča.»Jaz sem kamnit« reče kamen,
Zato ti moram resno odgovarjati.
Pojdi stran odtod.
Nimam ličnic , da bi se smejal.«Trkam na vrata kamna.
»Jaz sem odpri.
Slišal sem, da so notri prazne dvorane,
ne obiskane in brezplodno lepe,
zapuščene in brez odmeva vsakršnega koraka.
Priznaj , da sam sebe ne poznaš.»Ja, velike in prazne dvorane, »reče kamen.
»Samo brez prostora.
Lepe, nedvomno, ampak to presega tvoja nezadostna čutila.
Lahko me spoznaš, občutiš pa ne.
Celo svojo površino ti pomolim,
A moja notranjost ti obrača hrbet.Trkam na vrata kamna.
»Jaz sem odpri.
Saj ne iščem v tebi večnega pribežališča.
Nisem nesrečen.
Nisem brezdomec.
Moj svet je vreden vrnitve.
Prihajam in odšel bi s praznimi rokami.
In kot dokaz, da sem resnično bil pri tebi
ne bom pokazal drugega, kot besede ,
katerim ne bo nihče verjel.»Ne, ne prideš notri, » reče kamen.
»Nisi osmislil svojih dejanj.
In ničesar ni, kar bi to lahko nadomestilo.
Celo vsevedni pronicljiv pogled ti ne bo koristil.
Ne prideš notri, ne spustim te,
nisi osmislil tega kar počneš,
in od tega imaš le drobec, predstavo.«Tkam na vrata kamna.
»Jaz sem odpri.
Ne morem čakati dva tisoč stoletij, preden me spustiš:«»Če mi ne verjameš, » reče kamen
»Vprašaj list in slišal boš enako.
Vprašaj vodno kapljo, njen odgovor je ravno tak.
Nenazadnje lahko vprašaš tudi las na svoji glavi.
Smeh se je nabreknil nekje notri v meni,
gromozanski smeh, pa ne vem kako naj ga spustim ven.«Trkam na vrata kamna.
»Jaz sem odpri!«»Nimam vrat, » reče kamen..
3. 12. 2010 ob 17:34 #7347zofijaČlanstrelka wrote:
Izvoli….POGOVOR S KAMNOM
Trkam na vrata kamna.
»Jaz sem odpri
hočem v tvojo notranjost,
se razgledati,
si s tabo napolniti pljuča.»Pojdi stran« reče kamen.
»hermetično sem zaprt. Celo razbiti na koščke
ostanemo hermetično zaprti.
Celo v finem pesku
nikogar ne spustimo noter«
Trkam na vrata kamna.
»Jaz sem odpri.
Prihajam zgolj iz radovednosti,
ki jo lahko zadovolji le življenje.
Hočem se razgledati v tvoji palači
in nato obiskati še list in vodno kapljo.
zNimam mnogo časa za karkoli,
moja smrtnost naj te omehča.»Jaz sem kamnit« reče kamen,
Zato ti moram resno odgovarjati.
Pojdi stran odtod.
Nimam ličnic , da bi se smejal.«
Trkam na vrata kamna.
»Jaz sem odpri.
Slišal sem, da so notri prazne dvorane,
ne obiskane in brezplodno lepe,
zapuščene in brez odmeva vsakršnega koraka.
Priznaj , da sam sebe ne poznaš.
»Ja, velike in prazne dvorane, »reče kamen.
»Samo brez prostora.
Lepe, nedvomno, ampak to presega tvoja nezadostna čutila.
Lahko me spoznaš, občutiš pa ne.
Celo svojo površino ti pomolim,
A moja notranjost ti obrača hrbet.
Trkam na vrata kamna.
»Jaz sem odpri.
Saj ne iščem v tebi večnega pribežališča.
Nisem nesrečen.
Nisem brezdomec.
Moj svet je vreden vrnitve.
Prihajam in odšel bi s praznimi rokami.
In kot dokaz, da sem resnično bil pri tebi
ne bom pokazal drugega, kot besede ,
katerim ne bo nihče verjel.
»Ne, ne prideš notri, » reče kamen.
»Nisi osmislil svojih dejanj.
In ničesar ni, kar bi to lahko nadomestilo.
Celo vsevedni pronicljiv pogled ti ne bo koristil.
Ne prideš notri, ne spustim te,
nisi osmislil tega kar počneš,
in od tega imaš le drobec, predstavo.«
Tkam na vrata kamna.
»Jaz sem odpri.
Ne morem čakati dva tisoč stoletij, preden me spustiš:«»Če mi ne verjameš, » reče kamen
»Vprašaj list in slišal boš enako.
Vprašaj vodno kapljo, njen odgovor je ravno tak.
Nenazadnje lahko vprašaš tudi las na svoji glavi.
Smeh se je nabreknil nekje notri v meni,
gromozanski smeh, pa ne vem kako naj ga spustim ven.«Trkam na vrata kamna.
»Jaz sem odpri!«»Nimam vrat, » reče kamen..
HVALA4. 12. 2010 ob 21:46 #7387strelkaParticipantBi vama napisla tud avtorja te pesmice …( da ne bo zgledalo kot da sem kaj ukradla)…ampak nimam napisano…
ok …fajn bodi Rezina …a Zofka ….
6. 12. 2010 ob 11:32 #7395zlati rezČlanHaalllloooohahahahahahahaha………..
hahahhahah….ejga, ejga…….I am back……hahahahahaha……hahahhahha…..I am back…..hahahahaha
Draga Strelka prou hvala za minattijevo pesemco ….pa za tole pesmco o kamnu tut prou lepa hvala…..hahahahahaa……….matr da si en model….hvala, hvala……hahahaha
sm tut mal posrfala po forumu…..hahahahaha…….sej še nisem usega prebrala, k ste bli prou fajn produktivni……hahahaha…..hahahaha…..je bla zgleda spet mal lunine produktivne energije prisotne al kva…..jst se lih ne zastopm na astrologijo, pa te stvari….hahahaha…….bom še čez dan mal posrfala…..juhuhu…..jst se zmeri kej naučim, k prebiram tale forum….hvala, hvala……sej pravm, srfanje je zgleda moj omiljeni šport…..hahahaha……pa še na morje mi ni treba it…njet ne morje……hahahaha……mam uso srfarsko zabavo kar doma na kavču pri pečki, sm zgleda tuki pr men u dolenjskih goricah glavna pečikurba….hahahaha….sej, če bi bla pa moški bi pa rekla, da sm glavni pečikurac…..hahahaha……hahahahaha…….in usem hvala, hvala za sodelovanje, ker to so še vedno nebuloze, ki jih skupaj soustvarjamo…….hahahahahaha…..hahhahahaha…….
hahahaha…..Strelka…..hahahaha…..sej, kolker sm na hitrco mal posrfala…..hahahaha…..sm tut prebrala uprašanje, da te pač nekdo lih čist ne zastop, zakva ti zdej pišeš, karkoli že pač pišeš…..hahahaha……hahahahaha…….matr sm se narežala……hahahaha……hahahahaha……jst sm en norc in še znanstvenik nebulizma, to pač rada povem, ker se intelektualno boljš sliš, ane…………hahahahahaha……pa bi rekla, da usi tuki pišemo in sodelujemo zato, ker je tole pač forum ane…..al kva…….al sm jst spet čist u lukno al pa mim padla…….hahahahaha…….tole je pač forum in po vsej verjetnosti zato tut sodelujemo……lohka se ljudje zatečejo zdej tut u svet matematike in izračunajo verjetnostni račun okol pisanja na forum…..hahahahaha……marbit bojo pol vendarle razumeli, da je tole pač forum in da zato tut sodelujemo, pišemo…….no, ja, vsaj pr men je to odgovor na vprašanje zakaj nekdo piše, kar pač že piše……..hahahahaha……..sm pač poleg norca in znanstvenika tut realist……hahahahahaha……pardon idejni realist…….hahahahaha…..matr mam rada tele etikete…..hahahahahaha…….njet vrsači, pa mura, pa hugo boss, pa borovo, pa alpina……njet……norc, znanstvenik, idejni realist………to se sliš nekako bol intelektualno ane……hahahahaha……kuker u smislu bilo kuda, intelekt nas jebe svuda……..hahahahaha……….seveda mamo tut pravila na forumu…..hahahahaha……jst sm člouk, k tut kej pozabm……hahahaha…..pa grem pol spet prebrat pravila, pa tam fajn piše na ker način lahko sodelujemo…..hahahahahahaha……ampak nč pa ne piše okol pravil zakaj to pišemo, kar pač že vsak izmed nas piše………hahahahahaha……tk, da lepo prosim administratorje in šefe, da staknejo glave skupi in še tuki postavjo pravila, ker drgač zgleda ljudje pač ne vedo zakaj nekdo piše na forum……hahahahahahahaha…….matr je fajn ane, s pravili je pač lažje…..hahahahaha…….sej tole je forum al kva……hahahahahaha……hahahaha…….tk, da draga Strelka, marbit dobimo nova pravila okol tega zakaj pišemo……hahahahaha…….ali pa tudi ne…….hahahahaha…..hahahaha…… lajf je čist preprost ane……kuker u smislu, če člouk kej neve, pač povpraša po pravilih, to sm se naučila…..hahahaha…..sej tela pravila tuki na forumu pač delajo preprosti in realni in intelektualni ljudje, al kva……hahahaha….hahahaha……….hahahahaha………hahahahahahah…..
hahahaha……tale preprostost je pač fajna beseda ane……hahahhahaha…….hahaahahaha……preprosto človek upraša in preprosto dobi odgovor…….hahahahaha……..use je čist preprosto…..hahahahaha………..hahahahaha…..hahahaha……al pa jst spet živim čist u drugi dimenziji al kva…..hahahahaha……no, ja tut za take, k živimo marbit u drugi dimenziji obstaja naziv…..hahahahaha……ta naziv je na tem forumu pač anarhist al pa terorist, pa te stvari…..hahahaha…..sm gledala mal novice na tevejkki, pa sm ugotovila, da nas obstaja več teroristov, tk, da nism sama, nism osama, ampak nism sama, zdej je tut že en heker uletu z enimi depešami, k jebe vse tele naše politike in vso ostalo intelektualno vodilno srenjo, tk, da nas je skoz več………hahahahaha…..matr, mam družbo u moji dimenziji…….preprosto ane……..hahahahahaha………hahahahaha….sej, zdej, k nas je skoz več, bom predlagala, da nardimo en žur, pa vas bom itak obvestila…hahahahaha…..hahahahaha…….hahahaha……
A ste že kdaj premišljevali o besedi skromnost…..hahahahaha……ta je tut huda ane……hahahaha……kuker jst sm skromna ženska, člouk, pa te stvari…..hahahaha……..skromna…….hahahahaha……matr, jst sm tut mal meditirala na besedo skromna……hahahaha……..pa sm meditirala…..pa meditirala……hahahaha…..pa sem se šla tut relekšon pa te stvari……hahahaha…..pa sm se povezala z višjo inteligenco…..hahahaha….povezava je uspela………hahahaha…….ampak ne drugi strani te povezave sploh ni blo nobene višje inteligece…..hahahahaha……..ampak se je javu naš znani Carl Jung……hahahahaha…..matr sm rekla Carli dej, ti mene zvež s tisto višjo inteligenco, da me mal razsvetli okol tele besede skromnost, ker jst res nebi znala povedat, da kva je zdej skromnost, pa te stvari, ljudi, ki pa to besedo večkrat uporabljajo na forumu, pa ne bom uprašala, zato, ker na moja uprašanja preprosto ne odgovarjajo in to je moja realnost, tk, da te lepo prosim Carli, dej ti men kej povej okol tele besede skromnost, kaj nej si mislim okol te besede, kakšno mišlenje nej zdej imam, ker se mi zdi, da jst pač zdej živim skromnost, sam pol pa spet nevem, k naletim na forumu na tole besedo, pa je uporabljena čist izven mojga mišlenja o skromnosti…………hahahahaha……pa se s Jungom mal reživa…..ta se tut rad reži….pa se krohotava……hahahahahaha……pa prau Jung………ejga rezina……hahahaha…….matr rezina……hahahahaha…….evo, evo moje definicije skromnosti……hahahahaha……sm se jst tut sam s seboj ukvarjal s tole mojo skromnostjo…..hahahahaha…….hahahaha…….evo mojo definicijo…:SKROMNOST JE SPOSOBNOST PRIZNATI RESNICO O SEBI IN NIMA NIČ SKUPNEGA Z VREDNOTENJEM IN RAZVREDNOTENJEM STVARI……..hahahahah……hahahahaha….
hvala, hvala, Carli…..sm rekla……ma, ja, sej veš Carli kako je……lahko imaš še celo prau……lahko pa tudi ne…….hahahahaha……hahahahaha……….ejga, fajn bot Carli…..hahahaha…..pa hvala, pa sej veš……te pokličem k te bom spet kej rabla, pa pozdravčke tisti višji inteligenci, pa mal polobiri za mene pr tej višji inteligenci, da bom mela vse povezave, notranje, zunanje, leve, desne, zgori, doli, noter, ven, sej veš pa use te meridijanske točke nej mi poveže, ppa matrice uskladi, pa te zadeve…….hahahahahaha…….hahahahaha…….haahahahahaha…….sicer je pa tut dons sveti Miklauž, pa mi bo marbit prnesu kakšne povezave, drgač mam pa še Božička, pa Dedka Mraza, pa še kakšnega bom najdla, da se mi bo želja po vseh teh povezavah le izpolnila, ker to je zdej zgleda kuker moda, pa bi bla jst tut rada moderna…….hahahahaha……hahahahaha…….hahahahaha…….in to so še vedno nebuloze, ki jih skupaj soustvarjamo, pa seveda hvala šefom, k me še zmeri gverajo na tem forumu, pa hvala vam, k tole žlobudranje berete…….hahahahaha…… sej veste guno našo pesemco……..dobra volja je najbolja, to si piši za uho……tralala….tralala hopsasa…….hahahahhahahha…
slišmo
6. 12. 2010 ob 16:17 #7404strelkaParticipantEh ja Rezina ….pri tebi človek res ne more bit resen ..spet sem se nasmejala do solz …zaradi teh tvojih »intelektualnih« razlag …tko preprosto povedano …in razumljivo…
Jao pa kje jih ti jemleš.:))))
Tko da priznam, da si mi všeč…Sem pa jaz tudi strokovno tole preučila ….o mojem sodelovanju tukaj … in sem ugotovila od kar sem kao mešala drek ….sem dobila etiketo mešalca dreka ….skratka in to upošteva večina forumašov s svetlimi izjemami.
In te zadnje spoštujem…ker sama delujem tako …če sta moja prijatelja med sabo skregana …sem še vedno od obeh prijatelj …če nimam nobenega vzroka, da bi se z enim od njih kregala…(Čeprav sem porajtala ..da se je takrat zelo povečala gledanost klepetalnice ..skratka tud duhovni radi trače berejo …, to spet daje eno informacijo …)
No potem so me še ugasnit hoteli pa niso knofa najdli, njaprej eden ..potem pa drugi , ker mu nisem zaupala na besedo…no tukaj bi pa lahko tudi kaj napisala …kako se je enkrat en tip tam na forumu skoraj v koleno vrtal sam zato, ker je en drug tip govoril …pač bolj mehanično- bolj računalniško o delovanju človeka in njegove psihe … ta prvi tip pa da smo ljudje pač z dušo …al kaj že …in da človeka nikakor ne moremo opredeljevat kot stroj.
In prav ta tip bi zdaj to mašino Strelko rad ugasnu …( praznina dela čudeže… , jaz rekla takole ..čeprav ne prakticiram nobene praznine , da naj ponovi vajo).
Čeprav sem ob tej izjavi, ko sem jo prebrala bruhnila v smeh no ….instinkt mi je rekel, da ni ni tko hudo ..kot se bere…( to govorim zato ker bo konec leta-številčno , koledarsko , pa delam rekapitulacijo svojih dejanj…, ne zato , da bi pozornost zbujala …tud tak občutek sem dobila od nekaterih….)
In , če se ne bi sama »ugasnila« …bi rabil kar še nekaj časa …pa močno dvomim da bi ta knof najdel…, no sicer pa bojda se zdaj po ta novem lahko kar rdečega posluži pa je rešen problem.
Črni humor ..čeprav ga je nekdo primerjal z Zrnecem ..jao ..pa ti tukaj so pravi amaterji proti njim….Zrnwc zna
Potem pa še ta nesrečna astrologinja no ….pride prileti ..in pove nekaj globokega ..kot je vprašanje: zakaj Strelka poste piše..in zraven dolgočasnega smejkota…
Pač no …smo različni ne …. in tud dolgočasni …za nekatere. .. neuki ..pa tko naprej.Res je, mene res »globoko duhovni » ne prenašajo …..no me toliko časa, ko jih hvalim , pa kimam..potem pa niti ne več…
Pa saj to je čist normalno ….ljudje smo pač tako narejeni ..če nisi naš nimaš kaj delata tukaj …to je za enkrat še vedno aktualno….no že od kar pomnim je tako…v človeški družbi ..in forumi niso izjema.Mi je pa še en zanimiv fenomen tukaj ….in to je pa Avatar..( no da mi ne boš spet kakšno pošiljko poslal …ker to je samo primer in jo ne rabim) bolj teži …bolj se nekateri čutijo dolžni da mu pomagajo …
Pa naj končam ..to so čist Strelkine nebuloze …tko da ni potrebno nič replicirat , če vam ni všeč …preskočite ….oz se vprašajte ..zakaj se vam to dogaja….
Pa še nekaj …Imejte se lepo…..
Čakam smo še tarot Milana ….bojda je sedaj tud prišel v slovenijo…. -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.