Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618

Prikaz 526 prispevka (od skupno 928)
  • Avtor
    Prispevki
    strelka
    Participant

Eh sam še tale ….pol pa Rezina prostor je tvojBig smile

Kaj vidiš pred seboj?

Navaden, star lonec za kuhanje, ves obtolčen in črn od saj. Nad ognjem stoji v stari peči. V njem klokota voda in uhajajoča para mu stresa pokrov. V loncu vre voda. Kuha se meso s kostmi in še nekaj krompirjev. Kakor da nima za nas stari pisker nobenega pomena. Morda le to, da juha prijetno diši, da te opozarja na občutek lakote.

Toda jaz sem Indijanec.

Premišljam o preprostih rečeh: na primer o starem loncu. Kipeča voda v njem prihaja iz deževnega oblaka. Je prispodoba Neba.
    Ogenj ima izvor v Soncu, ki nas greje – ljudi, živali, drevesa. Meso me spominja na štirinožna bitja, naše brate, živali, da se lahko hranimo in da lahko živimo. Para je podoba življenjskega diha. Bila je Voda; zdaj se dviga proti Nebu, postala bo oblak. Vse to je Sveto.
    Če imam pred očmi ta lonec, si mislim, na kako preprost način skrbi zame Veliki Duh.
    Mi pogosto razmišljamo o vsakdanjih rečeh. Po našem prepričanju imajo dušo. Svet okoli nas je poln simbolov. Iz njih razbiramo smisel življenja. Vi, belci, tako pravimo, ste napol slepi, ker ne vidite vsega. Mi vidimo marsikaj, česar vi že dalj časa ne opažate več. Lahko pa bi, če bi hoteli. Preveč ste zaposleni.
    Indijanci živimo v svetu simbolov, v katerem je to, kar je vsakdanje, povezano z duhovnim.

Za vas so simboli le besede, izgovorjene ali zapisane v knjigah. Za nas so del narave, del nas samih – Zemlja, Sonce, Veter in Dež, Kamni, Drevesa, Živali, celo majhne kobilice in mravlje. Poskušamo jih razumeti; ne z glavo, ampak s srcem.

ZGODBA INDIJANCA

Lepo je če deliš
    zofija
    Član

strelka wrote: Eh sam še tale ….pol pa Rezina prostor je tvojBig smile

Ejga Strelka, Rezina se je javila iz dopusta in ti sporoča, da prostor je naš………….hahahahahahahah….njet…tvoj…moj….

Strelka, če se ti pa da še kako zgodbico napisati in seveda, če jo poznaš, bi pa jaz imela eno prošnjo: ” A poznaš še kako lepo o ljubezni?” Big smile

Avatar, hvala za nasvet…….ne vem lih, če ga bom upoštevala, veš…….takih jajc pa glih nimam hahhahahahaha…….., če mi bodo pa slučajno jajca zrasla, te pa definitivno obvestim………Thumbs Up
    Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

He, he …hjm zgodbice o ljubezni pravišBig smile
    Mam eno lepo pesem o “kamnu” …v priliki-ko pridem do pildka napišem, ker nimam pri sebi na pamet jo pa en znam….Big smile
    Je pa lepa …kako nekdo trka na “kamen” …
    pa napiši ti ..zgodbico.

eto dve misli ….taki nič pocukrani.Smile

Ljubiti samega sebe je začetek dosmrtne romance.
    Oscar Wilde

Ljubezen je blago, ki ga stke narava in izveze domišljija.
    Voltaire

strelka2010-11-27 22:49:47

Lepo je če deliš
    Član

S težkimi koraki…s sklonjeno glavo in z očmi…tako žalostnimi…da celo Življenje ni moglo pogledati vanje…Vidiš Zofija…jajčk sploh ne potrebuješ…samo huje bi še bilo.

Lepo je če deliš
    Anonimnež
    Nedejavno

Za lepše sanje…Tongue

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

Halooohahahahhahahahaha……..

hahahaha….bom kar eno zapela……hahahaha…..u tunelu usred mraka, rodila se šestokraka…….šestokraka sa šest lista…..hej…..to je značka nebulista…..hahahaha……..hahahaha…….

Matr, ste fletni……..hahahaha…..no, ja matr, smo fletni…..hahahahaha…….bilo kuda, nebulizem ustvarjamo svuda…….hahahahahaha….

Ejga, Avatar…..sem se mal zamislila…..hahahaha……kuker, da Zofka išče jajca naokoli, k jo baje Tadej ne jebe…..hahahahaha……kuker jajčka pridite k Zofkici……..hahahahaha……..hahahhahaha……pa sm si mal viziolizirala kuker Zofko, pa Tadeja skupi…..hahahaha…..matr, to pa je burleska……hahahaha……kuker, da je Tadej zdej kao moj zetko…..hahahahaha……hahahahaha…….matr, to pa je humoreska…..hahahaha……..evo prizora…..mi se kao pogovarjamo, kuker Zofka, Tadej in jst….hahahaha……in seveda Tadej gleda u praznino, zdej, kje je ta praznina, ne vem…..hahahaha……ampak, kuker si jst predstavljam ni to lih neko gledanje v oči, k se pogovarjamo…..hahahaha………ampak je gledanje u praznino….kuker u en prostor pred našimi očmi…..hahahaha………kuker, se ne gleda v oči, če si u praznini in kuker se tut ne spopada direktno s lajfom, ampak se vsi problemi lepo pospravijo u praznino…….in to je to…..hahahahaha……hahahahaha…..in pol pride iz praznine po vsej verjetnosti tut odgovor al pa marbit delovanje……..hahahahaha……in pol pridejo iz praznine verjetn nova pravila in opisi anarhizma, terorizma, pa te zadeve…….hahahahaha…….matr, to je pa spet isto sranje……kuker pravila iz praznnine……..pravila, ravila, da bi me udavila…….hahahahaha……….matr, matr……že tko je preveč pravil za našo familjo……hahahahaha…..če lohka kot mati svetujem svoji hčerki, da nej se rajš zagrebe za kakšnega zetkota, ki nima lih tolk velik pravil………..hahahahahah……….hahahahah…….kuker, da bi blo lih obratno…..hahahahaha…….recimo, jst bi bla fulllll zadovoljna z zetkotom, ki bi dal use pravila u praznino…..njet pravil…..uzela jih praznina………hahahahahaha….in tako lohka pol čist spontano in čist preprosto deluje…….hahahahaha……….hahahahaha….hahahahahaha……..hahahaha…….

Drgač sm pa kuker je Zofa rekla, na dopustu…..hahahaha……a kje……hahahaha….ne povem……hahahaha…..sm pa na dopustu z eno staro frendico, k je pršla iz daljne dežele…..hahahaha……hahahhahaha……kuker ma frendica da best egojebo……hahahahaha…..in zdej sva pač dve egojebi skupaj in dogajava petsto na uro…….hahahaha……bilo kuda, egojeba se dogaja svuda…..hahahahaha……

Ejga, Strelka, tisto zgodbico o kamnu pa le napiš, bi te prou lepo prosila…….kamni so tut ena moja lubezen……..pač tista naša slovenska pesemca od Minatija…..nekoga moraš imeti rad, pa makari kamen…..hahahaha……..ta pesemca mi ja bla zmeri ušeč……..tk, da prosim za zgodbico……jst sm pač butnskala…….hahahaha…….kuker uzamem en velik kamen in butn….butn….butn…..in sm u praznini…….hahahahaha…….hahahaha……

Pa še tole bi rada prjavla, da pač u nebulozah pač nobeden ne more nč smetit…….hahahaha…..kuker pr nas nimamo komunalnih odpadkov……hahahaha……njet komunalnih služb………hahahaha……..pr nas je komunala u praznini…….hahahahaha……hahahaha……tk, da ni problema……..mikrofon je naš, vaš……hahahahahaha……..hahahahaha………dejmo eno zapojčkat…..hahahaha……a kero……..kva pa vem……..hahahaha……kva pa guno…….dobra volja je najbolja……bodi dan na dan vesel…….vriskaj poj in pesmi piskaj…….pa boš vedno srečo imel Heart……..hahahahaha……hahahaaha……..

slišmoWacko

Lepo je če deliš
    klemen11
    Član

Brezo wrote:

Za lepše sanje…Tongue

Brezo, a mi znaš razložit razliko med Merkavo in Merkabo?
    Lepo je če deliš
Prikaz 526 prispevka (od skupno 928)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.