Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618

Prikaz 519 prispevka (od skupno 928)
  • Avtor
    Prispevki
    Član

Je to spoznanje iz praznine ?

Brez skrbi…Zlata rezina je tako strokovnjak za ljubezen in srečo…pa bo dodala svoj hihitajoči skromni prispevek.

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

Big smile
    o berem da pišete zgodbice…
    No še ena….

Indijanska zgodba o ljubezni

Neki indijanski izvidnik je našel na vrhu gore orlovo jajce.

Vzel ga je s seboj in ga položil v gnezdo navadne kokoši, ki naj bi ga izvalila. Ko je napočil čas, se je izvalil orlov mladič z drugimi piščeti, saj je z njimi ležal v istem gnezdu. Mali orel je odraščal v krogu drugih piščancev. In kmalu se je naučil kokodakati, brskati po zemlji, iskati črve in insekte. Sem in tja je dvignil peruti in sfrfotal na eno od spodnjih vej drevesa, prav tako kot druge kokoši. Živel je v zavesti, da je kura. Minila so leta, in orel je postal star in siv.

Nekega dne je pogledal k višku v nebo in videl nekaj čudovitega. Visoko zgoraj, v neskončni modrini, je lebdel čudovit ptič, skoraj ne da bi udarjal s svojimi mogočnimi perutmi. Poln spoštovanja je stari orel gledal ptiča. To je nanj naredilo velik vtis in je rekel bližnji kokoši:
    »Kakšen ptič pa je to?«
    Kokoš je pogledala navzgor in rekla:
    »O, to je orel, kralj višin. Toda ne izgubljaj več misli zaradi njega. Ti in jaz sva druge vrste, mi spadamo sem na zemljo.«
    Torej orel ni več gledal navzgor in je umrl končno v veri, da je kokoš na dvorišču. Tako so vsi ravnali z njim, tako je odrasel, tako je živel in tako umrl…

Kaj pomeni ljubezen kot dejanje stvarjenja?
    Videti orla in se zavedati, kaj v resnici je,
    da lahko razvije vijuganje
    in se dvigne kot orel v višave.
    Pomeni ustvariti orla v orlu.

hja nauk pa itak vedno vsak sam potegne…Approve

Klemen 11, kot je meni znano …ja ta tema za vse ..ne glede na porekloLOLBig smileBig smileBig smileBig smileBig smile…tud smetarji smo, so, ste lahko tukiApprove

strelka2010-11-27 14:10:36

Lepo je če deliš
    zofija
    Član

Ejga, one for all, and all for one! Rezina, bi sigurno rekla……, naprej zastave slave naprej junaška kri……..hurej……pa, da ne pozabimo na …….hahahhahahahahahaha……..hahaha…….in to so še vedno nebuloze, ki jih skupaj soustvarjamo….hahahahahahaha……..

Strelka obožujem zgodbice, sploh pa takele ( kratko, jedernato, and straight to the point……i like it)……hvala, da si jo napisala………je padla na plodna tla….

Ejga Avatar, si me spet nasmejalLOL. Ti morem priznati, da si me razgalil do nazga…….bereš me kot odprto knjigo hahahahahaha……….vidim, da tudi tebi pomagajo vse te knjige, ki jih čitašLOL……………

Ejga Avatar, z ozirom na to, da sem razgaljena, kot obrita kura…….., bi te pa povprašala, če imaš slučajno kaki nasvet za jokajočo oz. slovenci bi rekli, ta uscana zofka, ali nekaj podobnega, se mi zdi? Da mi bo lažje v življenju, predvsem pa, da me bo Tadej začel že resno jemati, ker očitno je on kriv, da jokam tleCry……….Js bi te res prosila, če bi se potrudil z kakim originalnim nasvetom za obogo zofko, ki jo ne jemljejo resno……smrk…..smrk………..

Lepo je če deliš
    Član

Na tem forumu ni niti enega samega človeka, ki bi bil resnično srečen, kljub vsej sveti duhovnosti, ki jo tu meljete…Za to se ne mečite ven, da ste kaj na boljšem od mene.

Zofija…mogoče bi morala Tadeja kar direktno na zmenek povabiti…kar po šoli ga zagrabi in odvleči…mogoče te bo mal resneje jemal…Prav smešno je, da kljub vsej opevani emanicipaciji…ženske še vedno ne znajo bit ženske…kje pa te piše, da mora dedc vse narediti…ti časi so mimo…še posebaj, ker moški nekako izgubljajo zanimanje za ženske…iz bog ve kakšnih razlogov že.

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

Eh kaj si sitenWacko, maš slab dan ..pa kdo tupa tukaj nonstop o sreči???? Pa kdo je srečen pa kdo ni….
    Rajš če veš kakšno zgodbico napiš, seveda če hočeš… mogoč boš boljše volje…Ermmsam predlagam …Ermm

Tole sem pa na pozitivkah prebrala..pa mi je tud všeč.

Ko v Indiji začnejo z vzgojo mladih slonov, jim okrog noge privežejo
    verigo, ki je mladi slonček ne more pretrgati. Nekaj časa sicer poskuša,
    potem pa odneha. Sčasoma točno spozna, koliko dolga je veriga in se
    temu primerno tudi premika – npr. le 5 metrov od tam, kjer je privezan.

Ko slonček odraste v slona, je v njem »sprogramirana« veriga in razdalja
    do koder se lahko premakne. To dreserji točno vejo in slona privežejo
    samo s tenko vrvjo. Toda slon še vedno verjame »programu« iz preteklosti
    in ne verjame, da lahko verigo pretrga. Zato je še vedno suženj svojih
    prepričanj.

Slon se ne zaveda, da je v tem času napredoval in da sedaj lahko premaguje težje ovire. Zato niti ne poskusi…

strelkin nebulizem…Geek mogoč bolj spada med gurudžije Big smile

strelka2010-11-27 16:52:30

Lepo je če deliš
    Član

Stara…nehaj nakladat s temi tvojimi zgodbicami…talaj to doma svoji deci…če jih imaš.

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

hvala za prijaznost ..sama “ljubezen” te je …Lamp
    Clown

strelka2010-11-27 16:54:28

Lepo je če deliš
Prikaz 519 prispevka (od skupno 928)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.