Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618
- This topic has 927 odgovorov, 24 glasov, and was last updated 12 years, 8 months nazaj by zlati rez.
-
AvtorPrispevki
-
10. 11. 2010 ob 19:20 #6692strelkaParticipant
No ja …kar naenkrat ste vsi pametni pa vsi vse veste…clo Brezo
Al pa tole po bitki so vsi generali…KDOR POZNA DRUGE,
JE PREBRISAN……
KDOR POZNA SEBE,
JE RAZSVETLJEN…..
ZA OBVLADOVANJE DRUGIH JE POTREBNA SILA…..
ZA OBVLADOVANJE SEBE, JE POTREBNA RESNIČNA MOČ……No s tem se pa gotovo strinjam.
strelka2010-11-10 19:33:5411. 11. 2010 ob 14:04 #6719zlati rezČlanHalohaaaa…..
hahaha……sm neki pospravlala…..končno…..hahahaha…….pa mi je knjiga padla s police……hahahaha………in, k sm jo pobrala, je bila odprta na 81 strani……hahahaha……pa začnem brat…..pa se začnem režat in hvala, hvala……hahahahaha…….bom kar prepisala…..hahahaha……aja, knjigi je naslov Besede Dalajlam……….hvala, hvala…..hahahahahaha…….
NIHILIZEM
Pomagal si mi videti velikega notranjega sovražnika,
moje lakomne navade, zaradi katerih si domišljam, da so stvari resnične,
pa tudi razumeti brezmejno škodljivo delovanje.
Pokazal si mi tudi, kako ga uničim.
In zdaj vse, kar se kaže v območju zaznav,
brez truda pride na dan na poti praznine.Nisi pustil, da bi me preplavil nihilizem,
nasprotno, pokazal si mi, kako primerna je igra,
kjer se vse navidezne stvari,
četudi so samo preprosti običaji,
kljub vsemu še naprej pojavljajo, njihovi vlogi primerno,
po zakonu vzroka in posledic.
Tako si me rešil strašnega brezna,
ko se oklepamo skrajnosti, tistega, kar je, in tistega, česar ni.GJALVA GENDUN GJATSO
DRUGI DALAJLAMAslišmo
12. 11. 2010 ob 21:10 #6756zlati rezČlanHalohahahahahaha……..
res čudoviti dnevi, ane……pa tut noči……hahahahaha….. lunca že luštno sveti…..in sem in tja kakšen oblak…. in platno večera je čudovito……hahahahaha……..hvala, hvala…….hahahaha
Pa mi je Jiddu Krishnamurti uletu u misli…….hahahaha….. sva se mal režala…..no, ja velik…….hahahaha…….hahahahaha…….pa ga bom kar citirala…….hahahaha……matr, Jiddu, ti si tut the men in hvala…..hahahahaha…..hahahaha……
Jiddu pravi naslednje : Dobrota se kaže v ravnanju, delovanju in odnosih. Na splošno naše vsakdanje delovanje temelji na podlagi določenih vzorcev, ki so mehanični in zato zunanji in je skladno z zelo premišljenim vzgibom, ki temelji na nagradi ali kazni. Zato je naše ravnanje, zavedno ali nezavedno preračunljivo. To ni dobro ravnanje. Ko človek to spozna, ne le intelektualno ali s sestavljanjem besed, potem se iz te popolne negacije razvije ” resnično” ravnanje.
papapapa…..pa lepo pozdravljeni…..hahahahaha…….in ne pozabte mantro hahahahaha………
slišmo
16. 11. 2010 ob 19:41 #6892zlati rezČlanHalohahahahahahahaha….
hahahaha…..hahahahahaha…..hahahahahahahaha……hahahahahah……..hahahahahahahahahah……
hahahahahaha……..hahahahaha…….hahahahahaha……..hahahahahaha……….hhahahahahaha….hahahaha….hahaha
hahahahahaha……..hahahahahaha…….hahahahahahaha……hahahahaha……..hahahahaha……..hahahaha…za podrobnejše informacije okoli moje smejalne meditacije, se prosim obrnite na forum duhovna rast, na temo rekonekšon…..hahahahaha…….hahahahaha…..hahahaha…..
jst mam namreč relekšon….hahahaha…….hahahaha…….hhahahaha………hahahahaha…..slišmo
17. 11. 2010 ob 21:05 #6932zlati rezČlanBr večer,
matr, spet je en čudovit večer zuni……hahahaha…..njet lunca…..njet zvezdice…..hahahahaha…..ampak je kar mal mistično……hahaha…..kuker megla, ki je težka……vlažna……in sem ter tja se kakšen sij luči iz doline le malo prebije skozi meglo….tk, da se mi zdi prou čudovit mistični večer zuni……hvala, hvala……..matr, pa tut nobenga mraza ni…….hahahahaha……no, ja, ta še pride, so rekel pri vremenu na poročilih……hahahaha……..
Aleluja…..aleluja……še so humoristi v tej naši prelepi Sloveniji…….hahahahahaha……..hahahahaha……..pa sej, to sploh ni slaba ideja, da bi kao na bencinskih servisih lohka tankal kuker priklop na kao višjo inteligenco……hahahahaha……sej nekako tako pač ljudje mislijo o duhovnosti in o vrednotah, kuker je ljubezen, mir v umu, spoštovanje, radost…..a, da vi, ki tole zdele berete marbit mislite, da nakladam ane…..pa žlubodram…….hahahaha……natanko tako……hahahahah……ampak bom pa citirala pač človeka, ki pa ne žlubodra, no, vsaj tako je videti, saj se več al manj vsi nekako strinjajo s tem kar napiše……hahahahahaha……
torej citiram glas je reku….kupiš pa vrednoto tam,kjer zaupaš in točno tisto za katero misliš, da jo je vredno kupiti……….
Torej, to men zgleda v moji realnosti tkole….hahahahaha……….zjutri se zbudiš….mal pomisliš kva boš dons use delu in kaj moraš kupit in sestaviš pač šoping listo…….hahahahaha….najprej si seveda ogledaš reklame za šoping, da boš vedu, kje boš kej kupu……hahaha…..tko zgleda da človek pač jemlje odgovornost…..hahahahaha…..in potem sestavi šoping listo……..2 kg krompirja, kilo paradajza, pol kile spoštovanja, 5 kg radosti, 2 l mleka, 10 jajc, 1 kg ljubezni, časopis, cigarete, za psa, aja pa ta teden rabm vsaj deset kil sočutja…….hahahahahaha……..hahahahaha……sej, zdej seveda lohka ljudje rečejo, da provociram…….hmmmm……tko se pač počutjo, k tole berejo…..kva nej zdej…..a sm zdej jst odgovorna za njihovo počutje al kva……..hahahaha……jst sm odgovorna za svoje počutje in za svoje zavestno sranje in kozlanje…….hahahahaha….in čist po domače mislim, da dokler časa bodo ljudje mislili, da vrednote lahko kupujejo……..hmmmmm…….tolk časa jih bodo moji posti nervirali………hahahaha…..kar je spet uredu….hahahahaha……..al pa tut ne…..hahahahaha…….tak je, kak je……hahahahaha….kak pa je, pa vsak zase ve…..hahahahaha……
Delavnice, razne tehnike za bojlše počutje, mogoče za bojlše razumevanje sebe, življenja…….razne terapije………masaže………men so po večini vse kul……..recimo proces prisotnosti, ki ga ima Tadej objavljen na forumu je da best…….ima use elemente in segmente, da če je človek resnično odkritosrčen in resniceljuben, se pravi, da bi se rad samospoznal……..spoznaval svojo pogojenost in je ne ločeval, ta je dobra pogojenost, ta je slaba…….se ne pogovarjal samo s svojim umom in mentalno telovadu…..ampak začel v vsakdanjem življenju- dogajanju, v vsakdanjiku prepoznavati te svoje indentifikacije in deidentifikacije……je pa po moje pozornost razširu tut na svoje notranje delovanje…..in ne išče nobene vzroke………ampak samo opazuje in prepoznava……hmmmm, seveda je pa kar mal težko opustit to večno pogovarjanje s svojim umom……..zakaj in zato……..strah in upanje………hahahaha……hahahaha…….
hahahahahaha…..in to so še vedno nebuloze, ki jih skupaj soustvarjamo in hvala, da lohka tkole mal pišem tele moje monologe…..hahahahaha…….jst pač rada pišem……..hahahaaha…..pa monoligiram tut zgleda rada…..hahahahahaha…taka sm…….hahahahahahaha…..hahahahaha……..
slišmo
19. 11. 2010 ob 12:39 #6994zofijaČlanŽivijo vsi……
Ne znam lih postov prenašati, v glavnem sem danes prvič poskusila, in evo delno mi je ratalo( še malo prakse pa bo ).Bom kr tukile tole mal pokomentirala…sem lih iz nočne službe prjadrala, pa, da bom bl mirno spala, morem tole vun iz sebe dati.A ni zanimivo, ko pride do neke “kritične točke”, se nekako skoraj vsi branimo-branijo s takšnimi izjavami, kot so naprimer napisane zgoraj: Pa sej jaz tebi nisem dolžan nobenih računov polagati, pa ne ljubi se mi sedaj, pa odgovarjal bom samo na tista vprašanja, ki meni pašejo oz. so mi všeč itd………Okej, nič narobe s temu, ampak to je vse pogojeno, tukaj sploh ni placa za nepogojenost……..se pravi, da so to nizko-vibracijska polja in kje je potem ta višja energija?………če pravimo, da je vse energija, bog, vesolje, ljubezen, višja energija, se pravi, da smo tudi mi ta energija, višja sila…….ta prebiva v naši notranjosti in seveda posledično tvori našo zunanjost……..ona je skozi prisotna povsod tukaj in sedaj……., se pravi ona govori skozi nas, je v nas, mi smo to.In sedaj recimo, kot pravimo-pravijo, pišejo-pišemo, je nekako treba najti to silo, vesolje, tega boga, to nesebično-nepogojeno ljubezen, znotraj nas…..in mi sami jo moramo, seveda, če hočemo, no bilo bi priporočljivo…..jo moramo najti….seveda so nam lahko drugi, ko si nekako priznamo, da ne zmoremo čisto sami, v veliko pomoč….samo ta ključ pa žal moramo sami dati v ključavnico in si upati odpreti ta nova vrata.Povdarjam, da to je moje mnenje………..In sedaj, ko smo mi odkrili tega Boga v Sebi, ga seveda vidimo tudi v drugih in tlelele ni izjem, povsod je, ni da ni, povsod in v vsakemur je……..je v vsakih vprašanjih, konkretnih ali ne konkretnih, žaljivih ali nežaljivih, provokativnih ali neprovokativnih, resničnih ali neresničnih, povsod in v vsakomur je, ker ravno to kar si mi namislimo; da na to pa že ne mislim odgovarjati, ker se mi ne ljubi ali pa, ker provuciraš, ali pa, ker ni relavantno, ali pa, ker mi nisi všeč itd…….(.en kup že kar fejst obnucanih izgovorov) ampak, jaz pa mislim, da ravno tam tiči zajec, lekcija…….in zatorej tudi mislim, da je vsako vprašanje na mestu, saj prihaja od Boga in on ne ločuje, da kaj je zanjega dobro ali kaj je slabo, ker mi smo ta Bog, zatorej si sposoben tudi videti tega Boga v drugemu…………..Mater mi smo-ste pa res egoti, Bogu govorimo-te:Ejga Bog ne ljubi se mi, odgovarjal bom samo na to, na to pa ne, ejga Bog kva pa provuciraš, Bog ti mi pa že nisi všeč…………Vsi bi Boga, vsi smo pametni okoli………ampak ga pa skoz kr neki odganjamo, pol ga pa spet kličemo……on pa ne gre pa ne gre stran hahahahahahaha…..To pa je ena taka varovalka, da ga ne moremo odgnati, on je v nas in on gre skozi nas k drugemu, vse je povezano, mi smo ta višja sila, le najti jo je treba….in, ko jo enkrat človek najde, potem nima več dvomov…………Zofafilozofa(mater zgleda, da je to moje prekletstvo, kr ne morem pa ne morem nehat filozofirati, le kaj naj bi to pomenilo???????)19. 11. 2010 ob 13:09 #6998zofijaČlanŠe neki sem pozabila dodati……Zgoraj sem napisala, da potem ni več dvomov……pozabila sem pa še dodati, da potem tudi ni te kontradiktornosti več, ne v pisanju, ne v govoru, ne v mislih in seveda ne v dejanjih……ni tega, da pišeš eno, govoriš drugo, misliš tretje, delaš spet čisto nekaj drugega………se mi zdi, da tle velja neko tako pravilo: Ali si ali pa nisi, ne moreš malo biti, malo pa ne biti……..potem je to samo razumsko in ena velika samopomembnost……….Zatorej jaz mislim, da terapevt, ali pa zdravilec, ne more biti kar vsak……..lahko pa rečemo, da je lahko vsak, sam jaz pol lhk rečem, da je to samo pač njegov poklic, ki si ga je izbral, kakor je tudi frizer, avtomehanik, čistilka, mesar, učiteljica, politik itd……..in ni nujno, da ta človek potem res tudi tako živi v vsakem trenutku svojih mislih in dejanj, kakor besedi tudi…….
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.