Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618
- This topic has 927 odgovorov, 24 glasov, and was last updated 12 years, 9 months nazaj by zlati rez.
-
AvtorPrispevki
-
27. 9. 2010 ob 14:22 #5240strelkaParticipant
Če zgubiš streho nad glavo …nimaš zadovoljenih osnovnih potreb …to je varnosti-dom. Če nimaš službe …nimaš zadovoljenih osnovnih potreb varnosti. Če nimaš denarja ..nimaš zadovoljenih osnovnih potreb …to je po hrani pa pijači , obleki …
Če si sam …v nesreči …al pa tud drugače nimaš zadovoljenih osnovnih potrebe po sprejetju …ljubezni.
Ne živimo v gozdu , džungli …ampak v mestih …tam se hrana ne more ulovit , hrana se lahko samo kupi …
A je to ugodje …to je osnovna človeška potreba…za življenje.Narava nas tepe …in ponavadi tepe tiste, ki ji pridejo prvi pod njene roke ..ne izbira. Krivi al nedolžni…
Ker pa ne zna povedat ..jp nam samo pokaže…svari …kaj počnemo …in kaj delamo narobe.Da se zbalansira…uravnoteži …
Vidmo kolk dreka proizvajamo , pa kolko smeti …vse je voda pokazala…Se spomnim tiste knjigce …ki sem jo tako rada brala ..Bobri . mostiščarji ..jp ko so imeli svoje kolibe na kolih zaradi vode …
Boh ve zakaj …???
No sedaj pa ..prodajali parcele …sam keš , da se je zaslužilo …gradnje prtlične ..večina nič dvignjeno…pa kakor vidim bogate hišice ..če si gledal opremo nekaterih v tistih hišicah …
Kanali vsi zaraščeni ..skratka nam se ne more nič zgodit ..če se nam pa bo …pa jp …
Potem pa vidiš …barakico ravno tolko da je imel za spat pa za kuhat …vse zalilo pa vse uničilo …
Ta gotovo ne bo dobil nič od zavarovalnice …Mah ne vem ..ne morem tko hladnokrvno gledat vse skupaj …tko filozofsko …
In to se pokaže …pač spremeba jp ..ampak za te spremembe smo krivci poleg naravnih sprememb, ki se dogajajo, ker zemlja je živa, tud predvsem ljudje sami.
Spreminjamo prostor tko kot nam paše …ne da bi sploh upoštevali te naravne zakonitasti …
pa naj si bodi za ozračje , vode , ….kar konckoncev je to vse povezano …vse kroži . topel zrak , več padavin več vode…
Meni je lahko filozofirat pa se pametno sedaj delat ..ker jaz imam noge na suhem …Ljudje smo se totalno oddaljili od narave ..od čist te preproste kmečke logike…
Potem država , ki je bila odgovorna za gradnje ..ker država daje gradbena dovoljenja..ona kot stroka je odgovorna ali je zemljišče primerno za gradnjo ali ne …zato tud kar mastne denarčke plačaš , da ti strokovno pritisnijo štemepelj …da ti dajo gradbeno dovoljenje ..
Drugače ne moreš gradit…Tko da ja …men se ne zdi samo strah pa ugodje ..ampak popačen um…anrobe svet …ki se nam zdaj kaže in se nam bo še…
Ljudje , ki pa živijo ob rekah so pa reke navajeni …vejo kakšna je , vejo kako se obnaša …
Čeprav jim je zdele zagodla kot že dolgo ne …Kot sem že rekla …na koncu itak sprejmeš stanje tako kot je …saj ne moreš drugače …saj ti drugega ne preostane …popraviš se pač znajdeš kot veš in znaš in guraš dalje.
Tko da ja …za to smo odgovrni mi ljudje …jp pa smo spet tam naša egojeba, tuki nam jo je narava spet zagodla.
27. 9. 2010 ob 22:10 #5253zlati rezČlanAloha…
hahahaha…..spet se mi je nardil, da sm že post napisala, pol sm pa kar neki prtisnla al kva….hahahahaha….pa mi je zginu……njet posta……hahahahahahaha…..matr je fajn, ane…..hahahaha……sej marbit pa ni bil za objavo…..kva pa vem…..hahahahhaha….a zdej nej pa še razmišljam okol……hahahahaha…….njet……..evo, bom kar druzga napisala…..hahahhahahhaha
Ejga, Strelka, hvala za tvoje razmišljanje…….mi je prou všeč tole tvoje razmišljanje……..hahahahaha…..pa si fajn napisala, da človek pol na koncu itak sprejme stanje tako kot je, sej ne more drugače…….super…..res je tako………bravo…….ampak, zdej pa pomisli, zakaj nebi že v začetku sprejel stanje tako kot je in ne na koncu……..hmmmmm……hahahahaha…….ma ja sej me poznaš norc, kt norc……hahahahahaha……
Pa sm se zdele spomenla ene misli, ki ste jo verjetn že velikrat prebrali ali pa slišali……hahahahhaha……ampak men je ušeč in se mi zdi čist nebulistična…….hahahahahaha………bilo kuda, nebulizem svira svakume svuda…….hahahahhahah….pa, evo tole nebulistično misel…….
ŽIVLJENJE JE PREKRATKO, DA BI GA PREŽIVELI V STRAHU, ZATO JE DRUGA ALTERNATIVA PREPROSTO LJUBEZEN……..HAHAHAHAHAHAHA
slišmo
27. 9. 2010 ob 22:18 #5255strelkaParticipantker ne vemo Rez kdaj bo začetek …., sprejemat odločitve, ko sploh še ni vzroka je pa mal čuden… zakaj …
vsak zakaj ma en zato …Saj men se zdi da je tko…
No evo sem še enkrat prebrala ..stanje ….tako kot je …sej ga al ga ne …
če smo zdej pri takih dogodkih..sej ga vsak sprejema tako kot je v začetku …ma fajn plačo pa fajn hišo ..pa kaj vem kaj še vse , pač tisto kar ima rad…evo sprejema čist …
tist ki pa tega nima pa tud …sprejema …al ne …najbrž mal težje …al kako
Se pač s tem kaj bo ne ubada…ne eni ne drugi…
Misliš ko se naredi kaj hudega…tist pa tud ..sprejmeš tko kot je …istočasno pa delaš na tem da spremeniš situacijo…al pa tud ne …
sam bi blo fajnLahko razložiš s tem kaj si hotela povedat..sprejemat stanje že v začetku?
strelka2010-09-27 22:32:34
27. 9. 2010 ob 22:58 #5257zlati rezČlanSprejemat že v začetku sm mislila, sprejemat situacijo brez, da nas je strah kva bo al pa, da nam je žal kva je blo, al pa, da smo jezni na nevem koga že…..pač živeti v “zdaj” in delovati brez jeze, obžalovanja, strahu, bolečine…..pa teh delovanj iz nizkovibracijskih polj, kuker prau Tadej, al pa teh črnih duhcov, kuker prau Brezo, al pa ne nihat s temi nihali, kuker prau Avatar…..hahahahaha……..
Ajd, fajn bod….jst bom zdele še francosko solato nardila, k juter dobim obiske……bom še mal pojedla…..haahahahahaha…….
27. 9. 2010 ob 23:22 #5258strelkaParticipantOK ..sej nisem hotla debate začet ..sam nisem razumela lih kaj si hotla povedat.
enako pa dober tek!
30. 9. 2010 ob 14:32 #5328zlati rezČlanHalo, haloha…….
Ejga, forum je živ……hahahaha……bravo mi…čestitam egomaniji…..hahahahaha…….hahahaha………sem mal manjkala, sem pri sosedu grozdje trgala, pač dolenjska trgatev, cvičk, pa te zadeve……hahahaha……matr je blo fajn, llepo sonček….so zreli grozdki kar sami padali v vedro…..hahahaha…..mi je prima pasala ta trgatvena meditacija z grozdki, sončkom….hahahaha…..pa seveda smo se fajn narežal, ker prjave so ble na mestu……hahahaahha…..pa tut fjan najedl…..je bla še sladica, kuker kokosovo pecivo, pa te stvari……njami……tk, da pr sosedu je grozdje potrgano in že stisnjeno, zdej pa naprej procedure okol vinčka……hahahaha……pa seveda bo pršu sveti Martin, pa bo za probat……hahahaha….
Sem bla vsak juter urco al pa dve v gmajni……hahahaha…..sem kar mal zasvojena…….hahahaha…..tko, kot s temle forumom, pač živim…hahahahha…..hahahahaha…….nekaj gob je končalo v moji skrinji, nekaj pri hčerki in, k tkole z veseljem hodm po gmajni……sej, zdej ne mislem, da jst cel dan hodm po gmajni…….hahahaha….njet….hahahha… veselo jo hodim tko okol uro in pol in pregledam pač že kuker moje place za gobe……hahahaha……navadno tam res najdem kakšnega jureta al pa lisičke……hahahaha…….ampak sem pa hotla nekaj prjavt……tkole v gmajni je pa men čist tanarbolj všeč, ko naletim pod smrekami na kolonijo rdečih mušnic………kakšne lepe barve………prekrasen zelen mah, ki se sveti v rosi al dežju…..pa mal bolj temno je, k so same smreke……in kolonija rdečih mušnic, z čudovitim odtenkom svetleče rdeče barve in že kar floresčenčne bele pike raztresene po rdeči barvi…….vaaaauuuuuu…….veličastno……pa različne velikosti…..luštkane tamale, lih iz zemlje ven kukajo in zravem mogočna, impozantna gospa mušnica v vsej svoji lepoti,tk, da jst čist not padem in kva čem rečt…..v tistem momentu sem tut sama mušnica, del lepote….vse to sem v tistem momentu……to je v moji zavesti…….ta lepota sestavlja mojo zavest…..je pač del moje zavesti…..prav tako vi čutite lepoto, ki je del vaše zavesti……naša čutenja so si zelo podobna, sam, da si jih vsak razlaga iz dojemanja svoje osebne zgodovine, vsaka zavest človeka ima pač svojo vsebino…….in to je dejstvo….vsaj tk se men zdi………hahahaha…….ljudje smo si vsi zlo podobni, torej v naši zavesti obstajajo strahovi, prepričanja, bolečine, ideali, izkušnje……..spomini na stvari, ki so preteklost, negotovost, vera…strah, sovraštvo razočaranje, pa te stvari, vse to je del naše zavesti, al bi pa mogla zdej delit podzavest, zavest, pa to, tut lohk…….ampak iz zavesti prouzaprou prihaja naša pozornost……vsaj tk se men zdi……al pa tko lohka tut preberemo v različnh knjigah…….hahahahaha…….tk, da kako bi lohka človek imel fuuullllll pozornost, če je pa vse zgoraj našteto del naše zavesti……..hmmmmm…….misija nemogoče…….hahahaha……..sa, zdej pa pomislimo, če se nam zdi razumno, da je vse zgoraj našteto pač del naše zavesti, potem je v bistvu ena taka logična pot, da človek prouzaprou hoče spoznati pri sebi, zakaj ga rolajo vse te stvari, ki so del naše zavesti…….in kako nej zdej človek to spozna……..hahahahaha……..zdej lohka tut knjige bere, pa bo pršu mogoče do nekih novih konceptov……hahahahaha…….in zdej te na novo ugotovljeni koncepti rolajo človeka al kva…..hmmmm….a je to sprememba, ki naj bi se odviijala v človeku z vso pozornostjo, ki jo ima obrnjeno vase……..hahahaha……mislim, da njet…….hahahahaaha…..sprememba je dejstvo in ne koncept……..tut življenje je dejstvo in ne koncept…….hahahahaha…….hahahahaha……..ma, ja, sej že veste tisto mojo pesemco…jst sm pa en norc vesel…….hahahahaha…..
In, kako nej bi bil človek zdej zavesten opazovalec……hmmmmm…….kva pa recimo tako, da človek opazuje v vsakdanjih dogodkih, lajfu ….pač samega sebe, dejavnost svojega telesa, vseh svojih čustev, vseh besed, ki jih pač uporabljamo in vseh reakcij, lohka kuha, pere, dela v službi, pač vsakdanjik………se pravi se gre človek samospoznavanje……kar se da skoz bolj zavestno…..se pravi, da je naša pozornost obrnjena noter v nas in ne v zunanji dogodek, ki je samo posledica…….opazujemo čusvo, ki se dvigne, misli, besede, reakcije…….men je jasno, da je tako usmerjeno pozornost zlo težko kar takoj imeti, ker smo v umu obremenjeni s svojo situacijo, sami s seboj ali s stanjem okoli sebe……pač naš um je poln nekih ambicij, zavisti, prepričanj, konceptov…blabla….tk, da bolj težko pade v stanje opazovanja ali pa pozornosti, za opazovanje rabi človek mal več mesta v svojem umu……ampak, če ima človek cilj, če se odloči, da je njegov cilj osvoboditev od vseh odvisnosti, od želja, od bolečin, od bridkosti od straha, prepričanj, konceptov……potem je to namera, ki je v dobro njemu samemu in celi reprodukcijski vrsti človeka, se pravi v dobro vseh……..hahahaha……..in, ko se človek odloči, tudi najde pot do spoznavanja samega sebe….ne samo mehanično analizirat stvari……kuker, ker se je naredilo to, se je naredilo ono……to je mehanično, tega smo preveč navajeni…..hahahaha…….hahahaha…..seveda tudi mehanika obstaja, ampak je samo mehanika in nč druzga…….tk, da, ko se odločimo tudi najdemo pot za opazovanje samega sebe, zdej pa lahko tut začnemo opazovati samega sebe v skladu z znanjem drugih ljudi…….hahahaha…..znanje je da best…..samo, da naj nas pri opazovanju samega sebe lih ne vodiijo koncepti in definicije drugih ljudi in posnemanje, ampak preprosto se prepustiti opazovanju svojih čustev, misli, besed, reakcij…..in, če pomislim, je recimo rekapitulacija, ne mehanična analiza……ampak podoživljanje in hkrati opazovanje svojih čustev, z mislimi v dogodku iz preteklosti …..je pa mogoče lahko tkole ena začetna vaja, ki lahko pripelje do tega, da človek skoz bolj tudi v vsakdanjiku dela z opazovalcem……je treba začet in, če se je človek odloču, bo tudi najdu pot……..hahahaahaha……in tkole, če človek podoživlja kakšen dogodke iz preteklosti in hkrati tut opazuje kaj mu dogaja, brez sodb, samo opazovanje, čustva, misli, besede, reakcije…….samo opazuje, s teem tudi sprejema dogodek tak kot se je zgodil, spusti skozi …..in razumevanje bo prišlo kasneje……hahahahahaha…….sej mogoče imate vi že vse to razumevanje, pa sem samo jst bila malo zaostala……hahahahaha…….kuker v smislu, ako nebi ja zaostala, avto bi me zgazio…….hahahahahaha……hahahaha…..a mam jst zdej intelektualni pristop al sem intelektualc…..hahahahahaha……..matr jst sm en norc, kam pa zdej jst spadam……prou kakšen intelektualc res ne morm bit, k še pisat ne znam v knjižni slovenščini, pa ne vem lih, če je gimnazija dost, da bi jst zdej lohka bla intelektualc…….pa še režim se k svina, sej intelektualci se verjetn ne režijo tolk, kt jst ane…….hahahahahaha…….hahahahaha……….ampak nevem, kdo je že napisu, da je point intelekta pač intuicija…..hahahahaha…….hahahaha……..ta je bil verjetn tut norc….hahahahaha….matr se mi skoz bolj zdi, da nism lih edin norc……hahahahaha…….hvala, hvala…..sej marbit nas je velik…..ne vem…..hahahahahaha………..ma ja, intelektualc po vseh teh merilih res ne morem bit……hahahahaha………hahahahahaha……a intelektualni pristop…..nene, tega tut nimam…..hahahahahaha……sej berete nebuloze……sej to je itak kuker žlubedranje, pač jst rada pišem, pa blablabla……….hahahahaha…….sem zgleda tolk noter v seb neintelektualno izpolnjena, da moram vun dat, kuker u smislu, heja-hoja vun iz mene…hahahaha……hahahahahaha……..hahahaha…..sam, mam pa dobro intuicijo ane…….hahahaha…..a kako se to vidi……..hahahaha…….hja, sem čist intuitivno začela pisat na tale forum in evo…jst rada pišem….hahahahahahaha……..intuitivno sem izbrala lih taprav forum, da lohka teži
m s temle mojim kolobocijam……hahahahaha…..pa še kar pišem……hahahahaha……hvala, hvala vam in moji intuiciji…..hahahhahahaha………hahahahahahaha….pa nč se ne počutm, kt, da bom kej kmal nehala pisat…..hahahaha……..matr, mi intuicija dober služ…….hahahahahah……hahahahaha…..ali pa tude ne, kva pa vi mislete…….hahahahahahaa……..hahhahahahha……hahahahaha….slišmo
30. 9. 2010 ob 14:40 #5330AVATARČlan -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.